Het kleinste kamertje gezellig maken met een klein budget

We besteden bijna een uur per week op de wc. Reden genoeg om het kleinste kamertje gezellig te willen aankleden. Wij geven je tips hoe je dat kan doen met een klein budget.

Lees ook

Zo richt je een minimalistische badkamer in
Kleine badkamer | 10 tips om het ruimer te laten lijken
Babykamer inrichten | Waar moet je aan denken?
13 dingen die je kunt hergebruiken
10 keer gezond eten met een klein budget

Het kleinste kamertje gezellig maken met een klein budget

Je houdt het toilet schoon maar gezellig is het niet. Het kleinste kamertje wordt bij de inrichting van het huis vaak vergeten. Wij geven je een aantal praktische tips waarmee je ook met een klein budget goed uit de voeten komt.

Sfeer

In de rest van het huis heb je misschien voor een bepaald interieur gekozen. Woon je modern of landelijk, trek dit dan door naar het toilet. Afhankelijk van de basis die er al is kun je dit met een klein budget naar eigen smaak inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld de tegels schilderen met tegelverf. Dit is veel goedkoper dan de huidige tegels vervangen voor nieuwe.

Verlichting

Vaak hebben we fel licht op de wc. Dit is niet per se nodig. Maar de verlichting kan, net zoals in de rest van het huis, een grote invloed hebben op de sfeer en gezelligheid. In het kleinste kamertje is dat niet anders. Kies daarom voor sfeervolle verlichting geschikt voor het toilet. Inbouw spotjes bijvoorbeeld kunnen een wereld van verschil maken.

Spiegels

We noemen het niet voor niets het kleinste kamertje. Hou hier rekening mee bij het inrichten en gezellig maken ervan. Door gebruik van kleuren, de juiste combinaties te maken en gebruik van spiegels bijvoorbeeld. Spiegels zorgen ervoor dat het toilet optisch groter lijkt. Hoe groter de spiegel, des te groter het effect.

Spreuken

Een tijdloze sfeermaker, de spreuken. Ze staan te gek in welke ruimte van het huis ook. Zo ook op het toilet. Denk eraan, less is more. Kies daarom bijvoorbeeld voor een van de spreukborden waar je teksten en quotes zelf kunt aanpassen of ga voor één die je geweldig vindt.

Planten

Planten op de badkamer en wc? Jazeker. Een plant doet wonderen met een ruimte. Kies wel voor een plant die het prima kan overleven op een donkere plek. Denk hierbij aan Graslelie, Vrouwentongen of klimop. Mits het toilet goed geventileerd wordt door buitenlucht. Anders is de enige optie de kunstplant. Dan wordt de keus meteen wat groter.

Opbergen

Ik zei het al eerder, less is more. Voor een rustige en gezellige sfeer is het belangrijk dat de aankleding niet chaotisch is. Zorg daarom voor opbergruimte voor de aanwezige spullen zoals de gastendoekjes, toiletpapier, menstruatieproducten en de extra luchtverfrisser.

Lees ook

Gedeelde kinderkamer | Inrichting tips & ideeën
Wonen in een koud huis | Huis opwarmen tips
12x Parfum tips voor vrouwen
How to: Koffer slim inpakken voor de vakantie
Met deze tips maak je je internet thuis veel sneller
De zolder als thuiskantoor | 3 belangrijke tips voor een fijne werkplek

toilet pimpen met klein budget

Sandra

Plaats een reactie