Boekrecensie: Knappe koppen – Marie Curie kinderboek Clavis

Titel: Knappe Koppen – Marie Curie
Auteur:
Peter Nys
Illustrator: Conz
Aantal pagina’s: 24
Adviesleeftijd: 9+
Uitgeverij: Clavis

Leestip!

Leesvoer vakantie 9-12 jaar | Top 5 kinderboeken om in de zomer te lezen

8 leukste kinderboeken van het najaar 2022

Boekrecensie Willewete Plus: Beroemde Schilders van Gemma Geurts en Yannick Pelegrin

De leukste kinderboeken over de Ruimte, sterren en planeten

Marie Curie

De eerste vrouw die een Nobelprijs won was Marie Curie. In 1903 won ze, samen met haar man Pierre Curie, de prijs voor haar historisch onderzoek naar straling en radioactiviteit. Om een aantal jaar later twee radioactieve stoffen te ontdekken: Radium en Polonium. Hier won ze in 1911 ook een Nobelprijs voor. Deze bijzonder scheikundige werd in 1867 in Polen geboren als Maria Sklodowska. Voor haar studie verhuisde ze naar Frankrijk waar ze haar man ontmoette. Samen kregen zij twee dochters. Irene Joliot-Curie werd ook een scheikundige en won zelf een Nobelprijs een jaar na het overlijden van haar moeder. Op haar beurt kreeg ze zelf een zoon (bioloog) en een dochter (natuurkundige). Eve Curie deelde die passie niet en werd journaliste en concertpianiste. Ook schreef ze een bestseller biografie over haar beroemde moeder genaamd Madame Curie. Marie Curie overleed in 1934 op 67-jarige leeftijd aan leukemie. Onderzoekers denken het bijna zeker te weten dat ze de ziekte kreeg doordat ze tijdens haar werk vaak in aanraking kwam met radioactieve stralingen. Reden genoeg voor een informatief kinderboek over een van de belangrijkste wetenschappers aller tijden.

Knappe Koppen

Clavis uitgeverij ken je misschien van onder andere de Willewete kinderboeken en prachtige illustraties. In dit geval is Clavis ook verantwoordelijk voor de Knappe Koppen boekenreeks. Een reeks die nieuwsgierige kinderen kennis laat maken met de legendarische wetenschappers. De Knappe Koppen boeken zijn meer dan kindvriendelijke biografieën. Ze zijn een inspiratiebron voor jonge geesten om de wereld van de wetenschap te ontdekken. Deze serie viert de grootsheid van de menselijke geest en herinnert ons eraan dat nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen de krachten zijn die de wereld kunnen veranderen. Behalve interessant leesvoer zijn de boeken een waardevolle schatkist aan informatie en daarmee ook zeer geschikt voor in het onderwijs. Ze bevatten namelijk meerdere kerndoelen, geven aanvullende informatie, dagen uit om zelf na te denken en zelf aan de slag te gaan. Wij zien de losse boeken als een venster naar het verleden en de toekomst waarin je als lezer wordt ondergedompeld in het avontuurlijke leven en de baanbrekende prestaties van deze mannen en vrouwen. Samen met Willewete+ is deze serie een fantastische aanvulling van de boekenkast op school voor midden- en bovenbouw kinderen en voor de knappe koppen thuis.

Marie Curie kinderboek

Wij zijn een beetje fan van de herkenbare Clavis layout van de boeken. Zo ook hier. Samen met de illustratie van Conz brengen zij het verhaal tot leven in levendige kleuren en gedetailleerde tekeningen. Pagina na pagina volg je Marie Curie’s opmerkelijke avonturen in de wereld van de wetenschap, terwijl de illustraties haar nieuwsgierigheid, vastberadenheid en doorzettingsvermogen weerspiegelen. Duidelijk een zorgvuldig ontworpen layout weet de aandacht van de lezer te trekken, vast te houden en inspireren. Dit boek is een visueel feest dat de prachtige geest van Marie Curie eert en jonge geesten aanmoedigt om de wonderen van de wetenschap te verkennen. Met de juiste hoeveelheid tekst over haar karakter, jeugd, mislukkingen en successen aangevuld met blauwe vraagtekens (extra informatie in de vorm van feiten en weetjes) en rode uitroeptekens (doe opdrachten). En of wij enthousiast zijn!

Knappe koppen – Marie Curie kinderboek koop je onder andere hier.

Andere vergelijkbare boeken die ook zeer de moeite waard zijn volgens ons 👇

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie