Kneedfeest familiespel | Kleien voor gevorderden

Was je als kind ook zo dol op kleien? Heb je de liefde ook doorgegeven aan je kinderen? Dan mag je met Kneedfeest je creativiteit weer oppakken. Ga de uitdaging aan bij dit kleien voor gevorderden familiespel.

Lees ook

5 Seconden | Het razendsnelle woordspel voor snelle denkers

Bank Attack van Megableu | Bank beroven was nog nooit zo leuk

Geen Ja Geen Nee | Hilarisch familiespel van Megableu

Kneedfeest

Dit familiespel is niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook als partyspel voor volwassenen onder elkaar. Dacht je dat je steengoed was in boetseren, Kneedfeest zet daar een schepje bovenop.

Inhoud doos

♦ 2 Potjes blauwe boetseerklei
♦ 2 Potjes gele boetseerklei
♦ Voor beide teams een onderlegger
♦ 2 boetseerspatels
♦ 1 stempel
♦ 200 opdrachtenkaarten

Hoe speel je het spel?

Maak twee teams. Het aantal personen in een team is naar eigen inzicht te bepalen. Pak vervolgens de klei, onderlegger in hetzelfde kleur en een spatel. De stempel mag in het midden. Bepaal zelf welk teamlid als eerste mag beginnen met boetseren. Pak een kaart van de stapel en start het spel. Beide teams boetseren tegelijk. Het team dat als eerste raad wat hun teamgenoot maakt, heeft de ronde gewonnen. Als beloning mag het winnende team wat van de klei van de tegenpartij stelen door de stempel te gebruiken. Het is niet de bedoeling de kleuren te mengen. Je mag de gestolen klei terug in het potje doen. Je team heeft Kneedfeest verloren wanneer je niet meer genoeg klei hebt de opdracht uit te voeren.

Wat wij ervan vinden

Dat ook onze kinderen dol zijn op klei hoeft geen verassing zijn. Wanneer de jongste dame een familiespel mag kiezen, kiest zij graag Kneedfeest. Het feit dat de opdrachten allesbehalve simpel zijn is onbelangrijk. Plezier die wij als gezin maken is deze uitdaging waard. En dat gaat ook de kleuter niet ongezien voorbij.

Er zijn drie soorten kaarten met opdrachten:

♦ Kaarten met één woord: Beide teams boetseren dus hierbij exact hetzelfde op hun eigen manier bijvoorbeeld wolk, kinderwagen of puntenslijper.
♦ Kaarten met drie woorden: Beide spelers kiezen zelf welke van de drie dingen ze willen boetseren bijvoorbeeld schop, zonnebril of deurklink.
♦ Kaarten met twee verschillende woorden: Ieder team boetseert het woord in eigen teamkleur bijvoorbeeld recorder of saxofoon, beugel of gesp.

Kneedfeest is geschikt vanaf 7 jaar maar met wat kleine aanpassingen is dit spel heel goed te doen met jongere kinderen. Zo houden wij ons gewoonweg niet zo aan de regels zodat onze 4 en bijna 6 jarige gezellig kunnen meedoen. Wanneer we het spel als partyspel gebruiken met vrienden dan zorgen de spelregels dat de uitdaging des te groter is, net als het plezier.

Ken je het spel hints waarbij je een woord, titel of dergelijke met je handen en lichaam moet uitbeelden? Kneedfeest is hints next level waarbij je een vergelijkbare taak krijgt die je met klei mag uitbeelden. Super leuk voor jong en oud.

Kneedfeest is onder andere hier te koop.

kneedfeest spel

MamaPlaneet logo

Redactie

5 gedachten over “Kneedfeest familiespel | Kleien voor gevorderden”

  1. Lijkt me erg leuk om een keer te doen met de kids! Gelukkig gaat de gewonnen klei terug in het potje want ik hou niet zo van gemengde klei hihi

    Beantwoorden

Plaats een reactie