Knutseltip: Cadeautas voor Valentijnsdag

Valentijnsdag, een vrij commerciele feestdag. Officieel werd het bedacht als de dag van de geliefden. De dag waarop je degene waar je verliefd op bent verwent met kaartjes, cadeautjes en bloemen.
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik vroeger nooit zat te wachten op kaartjes van de anonieme aanbieders, zoals ze dat noemen. Wat ik wel heel leuk vond, was als degene die voor mij heel speciaal was mij op die dag in ieder geval niet vergeet. Een klein gebaar was al meer dan voldoende om mij te doen zweven. Ik ben best wel een, om het maar uit Engels te vertalen, sukkel voor de liefde. Nog steeds hoor. Alleen vind ik het tegenwoordig ook erg leuk om samen met mijn kinderen leuke dingen te maken. Waarom? Gewoon omdat het leuk is!

Van de week maakte ik samen met mijn peuter een cadeautas waarin bloemen in kunnen, of een ander cadeautje. Nu moet ik heel eerlijk toegeven dat ik alles al had voorgeknipt, zodat mijn dochter het kan opplakken. Ze is drie en dit is meer een knutsel voor wat oudere kinderen.

Het is wel onwijs leuk geworden. Knutsel je mee?

Wat heb je nodig?

In principe heb je verschillende kleuren stevig papier, een schaar, lijm en stiften nodig.

Hoe ga je te werk?

We beginnen met de cadeautas zelf. Eenmaal een kleur gekozen, Vouw je het A4 in de lengte door midden. Knip of snij een stukje van de bovenstuk zoals afgebeeld op de foto. Dit doe je vanaf de open kant.


Vervolgens teken je de vorm van de handgreep zoals jij het wilt hebben. Ik heb het als volgt gedaan. Het zwarte gedeelt knip je vanaf de gesloten kant uit.

Vouw het A4 nu weer open. Onderste helft van het blad vouw je omhoog zoals afgebeeld.

Dan vouw je de hoeken naar het midden toe. En mag het bovenste gedeelte weer naar beneden gevouwen worden.


In principe is je tasje nu klaar. Dit is de achterkant van je cadeautas. De voorkant heeft de vorm van het hart.

Cadeautas versieren

Wij gaan de cadeautas nu versieren door een hartvormig dier of figuur erop te plakken.

Wat wil je maken? Een olifant, een leeuw, een kikker, poes? Het kan allemaal. Ik laat je de aarbei zien.

Je hebt hartjes nodig in drie verschillende grootte. Ik ga voor een rode hartvormige aarbei, groene hartvormige blaadjes en witte hartvormige aarbeipitten.

Een olifant is misschien nog simpeler. Je tekent een hartvorige olifant en tekent vanuit de punt de slurf. Je knipt iets kleinere hartvormige oren in een andere kleur en versiert de olifant verder naar wens.

Voorbereiding kost wat tijd maar dan heb je ook wat.

Ik heb gekozen voor de prachtige tulpen. Wat ga jij er in doen?

Sandra

Plaats een reactie