Knutseltip: Gesmolten sneeuwpop

Beide meiden vonden deze gesmolten sneeuwpop knutsel erg leuk. Het is vrij simpel, het hoeft niet lang te duren en de kinderen oefenen hun fijne motoriek. Win win win! Knutsel je mee?

Wat heb je nodig?

Je hebt niet veel nodig. Om te beginnen heb je lijm en een (peuter)schaar nodig. Daarnaast heb je een blauw vel papier nodig, een vel wit papier, een stukje oranje en zwart papier en ijsstokjes. Optioneel heb je ook de wiebelogen, geel papier en wol nodig.

Stappenplan

Voor mijn dreumes, die het overigens te gek vindt om te knippen, knip ik alles uit. Waarom? Ze kan gewoonweg nog niet gericht knippen. En al helemaal geen losse stukjes.
De peuter doet een waardige poging. En omdat ze het heel graag zelf wilt doen, wat ik ontzettend goed van haar vind, scheurt ze de stukjes die ze niet kan knippen.

Als ik haar uitleg dat we de gesmolten Olaf gaan maken, dan reageert ze niet alleen erg enthousiast maar weet ze ook goed wat ik bedoel. Ze heeft de film immers minstens twintig keer gezien.

Op zich is dit een leuke manier om de vormen te leren. Spelenderwijs.

Knip het vel wit papier in vierkanten. Plak het gespreid over het blauwe vel papier. Het mag gedeeltelijk op elkaar maar ook ver uit elkaar.

PicsArt 12 18 04.44.16
Knip uit het vel zwart papier twee cirkels uit. Dit moeten de ogen voorstellen. Je kan ook de wiebelogen opplakken.

PicsArt 12 18 04.44.51
Uit het vel oranje papier knip je een driehoek uit. De driehoek gebruiken we voor de neus.

PicsArt 12 18 04.45.30
Voor de mond gebruik ik zelf zwart papier. Ik heb een aantal vierkanten uitgeknipt en opgeplakt. Mijn peuter wilde graag de wol gebruiken.

Voor de armen van, laten we hem Olaf noemen, de sneeuwpop gebruiken wij de ijslollystokjes.

PicsArt 12 18 04.47.41
Ik heb de vorm van de hoef uitgeknipt. Mijn peuter heeft zwarte wol gebruikt om het te beplakken. Uitstekende samenwerking. Oudere kinderen zullen hier over het algemeen minder begeleiding in nodig hebben.

Je gesmolten sneeuwpop is in principe klaar. Heb je zin om nog de zon te maken? Sneeuw smelt immers weg door de warmte. Knip een geel rondje uit en een aantal dunne strokjes voor de zonnestralen.

PicsArt 12 18 04.55.59

Variatie

Misschien vind je het leuk om een sjaal te maken voor de sneeuwman? In plaats van witte vierkantjes voor de sneeuwpop zou je ook witte (vinger)verf kunnen gebruiken.

Veel knutselplezier!

Sandra

1 gedachte over “Knutseltip: Gesmolten sneeuwpop”

Plaats een reactie