Knutseltip Valentijnsdag | Zeg het met een pompom

Volgende week is het al zover, Valentijnsdag. Dag van de liefde. Vandaag de dag weten we steeds beter, op een leuke manier, de kinderen hierbij te betrekken. En wat is nou leuker dan creatief bezig zijn met de kinderen.

Van de week maakte ik een vrij simpel, ja ik hou van simpel, liefdesbeestje voor Valentijnsdag. Ik leg je graag uit hoe je dat zelf ook kunt maken.

Wat heb je nodig?

Aan welke kleuren denk je, als je aan 14 februari denkt? Persoonlijk denk ik dan aan rood, wit en roze. Mee eens? Mooi. Of jij je hieraan houdt is natuurlijk geheel aan jou.
Allereerst heb je wol nodig. Het liefst de dikkere wol. Hoe dikker de wol hoe beter je creatie zal worden.
Daarnaast heb je pijpragers, lijm, schaar, vilt of gekleurd karton en wiebelogen nodig.

Werkwijze

Wikkel de wol om je vingers. Hoe vaker je wikkelt, des te meer volume het beestje heeft. Ideaal resultaat krijg je door tussen de 60 en 100 keer om je hand te wikkelen. Heb je hulp en wil je een wat groter liefdesbeestje? Gebruik dan je beide handen. In dat geval heb je echt een bolletje wol nodig.


Eenmaal klaar, bind het middenstuk dan vast door met een stukje touw een knoop te maken. Zorg ervoor dat de knoop echt strak zit. Vervolgens vouw je een pijprager eromheen. Dit moeten je voelsprieten voorstellen.

Lees ook: Knutseltip: Pinguin op een ijsschots

Haal nu het gewikkelde stuk wol voorzichtig van je hand af. Knip dan eerst de ene kant open en daarna de andere kant. Met je handen maak je er een bolletje van, een pom pom.


Je kunt (zelfklevende) wiebeloogjes naar wens opplakken. Heeft het beestje èèn oog, twee of misschien zelfs meer?
Gebruik vilt of karton en knip daar een hartje uit. Het beestje plak je erop. Probeer het zo erop te plakken dat het lijkt alsof het beestje pootjes heeft. En klaar is Kees!

Leeftijd

In principe is dit, dan wel niet onder begeleiding, prima te doen met schoolgaande kinderen.

Zelf vind ik het mega schattig geworden. Wat vind je er van? Ga jij het maken (met je kind)?

Sandra

Deze ambitieuze duizendpoot is de oprichtster van MamaPlaneet, getrouwd en mama van 2 prinsesjes. Na jarenlang met kinderen te hebben gewerkt, heeft ze in de opvoeding haar grootste passie gevonden. Verder heeft ze de meest uiteenlopende liefdes voor onder andere spelend leren, reizen, besparen, lekker eten en schrijven.
Sandra

7 gedachten over “Knutseltip Valentijnsdag | Zeg het met een pompom”

Plaats een reactie