Koken voor Dummies | Speculaastruffels

Degenen die mij langer volgen en mijn blogs lezen weten hoe dol ik ben op chocola. Toen ik dit recept voor de speculaastruffels van Hanneke onder ogen kreeg, was ik opslag verliefd. Watertanden gegarandeerd. Dat wil ik jullie niet onthouden šŸ™‚

Met de feestdagen maakte ik een heerlijke cheesecake. De bodem was van speculaas. Aangezien ik niet alle speculaasjes gebruikt had uit het pak, bleef er nog wat over. Natuurlijk kan je ze ook gewoon opeten bij een kopje koffie of thee maar ik heb er deze Speculaasbonbons van gemaakt.

Omdat ik ook nog wat gesmolten chocolade overhield na het maken van deze speculaasbonbons, heb ik er wat pinda’s bij gedaan en er weer pindarotsjes van gemaakt. Zo gaat er weer niets verloren bij mij in de keuken.

Ingediƫnten (voor 15 stuks)

135 gr speculaasjes
6 medjoul dadels
100 gr verseĀ roomkaas
1/2 tl kaneelpoeder
200 gr pure chocolade
zachte parels

Bereiding

ā™„ Verwijder de pitten uit de dadels. Doe ze samen met de speculaasjes en de roomkaas in je keukenmachine en maal dit tot een smeuĆÆge massa.

ā™„ Rol van het deeg ongeveer 15 balletjes, leg ze op een platte schaal in de koelkast om op te stijven.

ā™„ Hak de chocoladereep fijn en doe de helft hiervan in een glazen schaal. Zet deze op een pannetje met water wat net tegen de kook aan is. De kom mag het water niet raken.

ā™„ Laat op deze manier de chocolade smelten, pas als het gesmolten is kan je even roeren. Haal de schaal van het pannetje af. Doe de andere helft van de gehakte chocolade erbij en roer dit erdoor heen.

ā™„ Leg een vel bakpapier op je aanrecht. Haal de balletjes uit de koelkast en dip ze Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n op een vork in de chocolade. Leg het balletje dan op het bakpapier. Herhaal dit met alle balletjes.

ā™„ Druk als laatste de zachte parels op de bonbons en zet ze koud weg.

Wil je meer bonbons maken, dan verdubbel je de ingrediƫnten gewoon en bereid je meer van die heerlijke speculaasbonbons.

Eet smakelijk!

Ā 

 

Voor nog meer lekkere recepten kijk opĀ Culinea.nlĀ en volg Hanneke op haarĀ facebookĀ pagina.

20 gedachten over “Koken voor Dummies | Speculaastruffels”

Plaats een reactie