3 verrukkelijke koolhydraatarme recepten

Of jij voor koolhydraatarm of juist koolhydraatbeperkt kiest, is aan jouw. De keus die je maakt heeft vaak te maken met persoonlijke situatie als gezondheid en doel.
De meesten vinden koolhydraten tellen en mijden maar lastig. Maar in principe kun je het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Hieronder deel ik een aantal verrukkelijke koolhydraatarme recepten die heel goed in je leefstijl passen. Zo wordt koolhydraatrijke voedingsmiddelen mijden een stuk makkelijker, maar niet minder lekker.

Eiermuffins

Deze eiermuffins zijn lekker, vrij makkelijk en snel te maken en bevatten maar 1.5 gram koolhydraten per muffin. Super fijn om mee te nemen, mee te geven in de lunchbox, tijdens een feestje of gewoon.

egg 3140005 1280

Koolhydraatarmbrood inclusief lunchtip

Brood is een no go wanneer je zo min mogelijk koolhydraten probeert te eten. Hier vind je een waardige broodvervanger die je helemaal zelf kunt maken. Inclusief lunchidee van 3 gram aan koolhydraten om je vingers bij af te likken.
Deze dame heeft overigens nog veel meer recepten die je wellicht interessant vindt.

cheese 1972744 1920

Lees ook: Hoe start je met koolhydraatarm eten?

Mediterraanse salade

Een Mediterraanse salade voor 4 personen binnen 90 minuten op tafel zetten dat ook nog eens aan je eisen voldoet wat betreft voedingswaarden lastig? Ah nee. Deze met kippendijen, linzen en bloedsinaasappel salade is erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Dit gerecht past wellicht wat beter in een koolhydraatbeperkte leefstijl.
Ook hier vind je meer van dit soort hemelse gerechten die aan al je eisen voldoen.

daal 166985 1920

Koolhydraten

De meeste gevogelte, vlees en vis bevatten nauwelijks koolhydraten. Net als producten als kaas en ei. Bij groente is dat anders. Toch is er veel groente dat je niet hoeft te mijden omdat ze gewoonweg erg weinig koolhydraten bevatten. Denk hierbij aan spinazie, tomaat, asperges, komkommer, paprika, maar ook knoflook, bloemkool en boerenkool. Vergeet niet noten, zaden en pitten te blijven nuttigen. Deze producten bevatten namelijk wel koolhydraten, maar minimaal. Verder bevatten zij gezonde vetten en eiwitten wat praktisch onmisbaar is wanneer je zo veel mogelijk koolhydraatvrij probeert te leven. Hou ook rekening met langzame en snelle koolhydraten.
Meer informatie over koolhydraten vind je op de site van voedingscentrum.

Redactie

6 gedachten over “3 verrukkelijke koolhydraatarme recepten”

  1. Linzensalade kan heerlijk zijn. Veel eiwitten, ook fijn als je veel sport zoals ik. Ik zou de Mediterraanse salade wel willen proberen 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie