140x Lampion knutselen met kinderen

Op 11 november vieren we St. Maarten. Over de oorsprong wordt flink gespeculeerd. Ook wordt het niet overal (even uitbundig) gevierd. Wat wel typisch is van dit Lichtjesfeest zijn natuurlijk de zelfgemaakte lampionnen waarmee de kinderen zingend langs de deuren gaan en snoep krijgen. Wil je ook een lampion knutselen met kinderen, lees dan vooral verder voor knutseltips, inspiratie, DIY voorbeelden voor peuters, kleuters en oudere kinderen.

Lees ook

19 Kerstknutsels voor peuters, kleuters en oudere kinderen

120x Halloween knutselen met kinderen

100x Herfst knutselen met kinderen

Dieren knutselen met kinderen

Knutselen met kinderen | String art kunst anno 2019

140x Lampion knutselen met kinderen

De spannendste tijd van het jaar is voor de kinderen, en ouders, gestart. Voor sommige was dat al met Halloween, voor andere met St. Maarten. Kinderen van alle leeftijden vinden het geweldig om bezig te zijn met verschillende materialen om hun eigen lampion te knutselen waarmee ze de lampionentocht gaan lopen.

Lampion van glazen pot

Een vrij simpel knutselwerkje maar uitdagend genoeg voor het jonge kind. Een lampion knutselen van een glazen pot met voldoende ruimte voor eigen ideeën. Met onder andere een glazen potje (afmeting is niet zo van belang), vloeipapier, lijm en wat kralen (en een waxinelichtje 😉) maak je al een lampion. Of ga met verfstiften en sjablonen aan de slag. Met modpodge herfstbladeren of confetti op een glazen pot opplakken geeft ook een heel leuk effect. Of maak een mummy met oud verband en plakoogjes. Heel geschikt voor de allerkleinste knutselaars. Klik op de foto om naar de werkbeschrijving te gaan.

St, Maarten lampion knutselen van glazen pot
Lampion maken met verfstiften

Lampion van blik

Niet echt geschikt voor de peuters of kleuters maar de oudere kinderen zullen het handarbeid dat hierbij hoort fantastisch vinden. Geef ze vooral de ruimte om zelf de vorm te kiezen en met welke kleur sprayverf ze het blik willen versieren. Klik op de foto om naar de werkbeschrijving te gaan.

lampion van blik gemaakt voor Sint Maarten of Halloween

Lampion van plastic

Waarschijnlijk zijn de meeste lampionnen die je tegenkomt gemaakt van plastic flessen of bekers. Maar je kunt er ook zo ontzettend veel mee. Je maakt heel gemakkelijk Olaf (van Frozen) door de fles te beplakken met watjes, grote plakogen en oranje papier als neus en klaar is kees. Of spraypaint een fles als Minion. Een Sint Maarten lampion maken van plastic is goed aan te passen aan het kind. Klik op de foto om naar de werkbeschrijving te gaan.

Minion lampion van plastic fles

Lampion van rietjes

Simpel, kleurrijk en super leuk is deze lampion gemaakt van plastic rietjes. Klik op de foto om naar de werkbeschrijving te gaan.

Sint Maarten of Halloween lampion gemaakt van plastic rietjes

Lampion van eierdoos

Ook met een eierdoos kun je een leuke lampion knutselen met kinderen. Zorg er wel voor dat er genoeg ‘licht inval’ is. Klik op de foto om naar de werkbeschrijving te gaan.

Lampion van eierdozen

Lampion van papier

Waarschijnlijk heb je wel gekleurd papier in huis. Pak er wat vloeipapier bij, lijm, touw en een waxinelichtje en maak deze gave Chinese lampion van papier. Of deze superleuke eenhoorn lampion. Klik op de foto om naar de werkbeschrijving te gaan.

chinese lampion van papier knutselen met kinderen
Unicorn Eenhoorn lampion van papier

Lampion van koffiefilters

Hoe geweldig is dit exemplaar! Wil je een lampion knutselen dat uniek en apart is, maak er dan een van gerecyclede koffiefilters. Klik op de foto om naar de werkbeschrijving te gaan.

Sint Maarten of Halloween lampion gemaakt van koffiefilters

Op Knutselen met kinderen vind je ruim 140x inspiratie, tips, ideeën en voorbeelden van lampionnen die je met peuters, kleuters en oudere kinderen kunt maken.

Lees ook

15 Sinterklaas surprises | Simpel om zelf te maken

Boekenpret | De mooiste kinderboeken van oktober

Tips uit eten met kinderen + De kindvriendrijke restaurants per provincie

LEGO world Jaarbeurs Utrecht 2019 | Het leukste dagje uit in de herfstvakantie

Puy du Fou | Attractiepark waar Europa niet langer omheen kan

Mag jouw kind zelf bepalen wat hij/zij draagt? + Tips hoe je dit aanpakt

meisje loopt lampionnentocht met zelfgeknutselde lampion
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Sandra

1 gedachte over “140x Lampion knutselen met kinderen”

Plaats een reactie