Landal Het Vennenbos | Een paradijs voor het hele gezin

Maand maart sluiten we af met een toch wel een persoonlijk artikel. Afgelopen weekend zijn wij er namelijk een paar dagen tussenuit geweest met zijn vieren.  😀 Laat ik beginnen met vertellen waarom dat zo bijzonder is. Sinds mijn man en ik kinderen hebben, zijn we er één keer tussenuit geweest voor een vakantie van drie weken. In 2013, tijdens de eerste zwangerschap, zijn we samen een week weggeweest. En in 2015 hebben we, als gezin, een vakantie van bijna drie weken gehad. Verder kwamen we niet verder dan dagjes uit. Wellicht begrijp je nu waarom ik hier al weken naar uitkeek. Ik was er zo enthousiast over dat ik bang was dat er iets tussen zou komen waardoor we niet weg zouden kunnen.

Voor menig mens een bekend begrip, een tweede thuis: Landal Het Vennenbos

Nou ben ik een (kuch kuch) lichtelijk kritisch persoon. Ik ben veeleisend en niet snel tevreden. Wel vind ik het belangrijk dat mijn meiden van 2 en 3 jaar zich veilig voelen en kunnen vermaken.
Vanaf vrijdag 15 uur was de bungalow beschikbaar voor ons. Wel waren we al eerder welkom op het park waar we gebruik mochten maken van alle faciliteiten. Dat was superfijn dus vertrokken wij in alle vroegte richting Bladel. De zon lachte ons zelfs toe. Geen files. Onze meiden werkten uitstekend mee, zoals altijd overigens. Dit was ons zo gegund!

Warm welkom

Ander half uur later waren we er, om kwart voor 12 om precies te zijn. Eenmaal binnen op de bewaakte parkeerplaats, hebben we ons bij de receptie gemeld. We kregen het één en ander uitgelegd, een aantal waardebonnen die wij tijdens het verblijf mochten gebruiken in het park en de sleutels. Er werd ons uitgelegd dat we op het grote scherm achter de kast konden zien wanneer de bungalow beschikbaar was. Dit zodat we er dan eerder in kunnen, indien mogelijk. Super fijn!

Aangezien het lunchtijd was, liepen wij het park in richting Park Plaza, waar alle horeca te vinden is. Na de lunch liepen we terug om te kijken of onze bungalow al vrij was. Yes afgevinkt! We mochten de bungalow in.

Onderweg naar de rij kinderbungalows waren wij alles aan het bewonderen wat we tegen kwamen. Wat een rust! Er is werkelijk overal aan gedacht. Zelfs de hondenpoepzakjes hingen netjes ter beschikking. Letterlijk en figuurlijk een groen park.

Het Vennenbos

Minpuntje

Onze bungalow bleek helaas niet goed schoongemaakt te zijn. De vrouw die de schoonmaakbeurt hoort te controleren en het huisjes af te vinken, kwam na ons. Vreemd, want beddengoed lag er al wel. En wie heeft de bungalow dan afgevinkt? De schoonmaakster kwam zelfs na 15 uur, terwijl wij nog aan het uitpakken waren. Die heeft mijn man vriendelijk weggestuurd. We waren toch niet van plan veel binnen te zitten. Laten we het miscommunicatie noemen. Het blijft immers mensenwerk.

Leestip

Tips voor een citytrip naar Bottrop met kinderen

Ontdek Noord-Limburg | Over de omgeving, do’s en dont’s met kinderen

Het Vennenbos omgeving

Of je voor het natuur, cultuur of gezinsvriendelijke activiteiten en vermaak komt, hier ga je je niet vervelen. Althans dat lijkt mij sterk.

In de regio vind je namelijk veel kindvriendelijke parken waar je als gezin ook heen kunt. Onder andere Bobbejaanland, DippieDoe, Dierenrijk, Efteling, Safaripark Beekse Bergen, Toverland en Plopsa Indoor Hasselt. Voor de meeste parken kun je bij de receptie tickets kopen. Kom je voor de cultuur, dan wil je ook Kaasboerderijen, Bierbrouwerij en verschillende musea bezoeken.

Het Venenbos

Het park

Wij hebben ons binnen het park zo goed vermaakt, dat wij voor geen moment dachten eens de regio te gaan ontdekken. Met twee peuters is dit al druk genoeg. We wilden het ook niet onnodig gek maken.

Een van de eerste dingen die wij na aankomst deden was de kinderboerderij bezoeken. Het daarnaast gelegen speeltuin, verdeeld in tweeën, viel blijkbaar meer in de smaak. Er is een gedeelte voor de grotere kinderen en een gedeelte waar dreumesen en peuters zich uitstekend kunnen vermaken.

Tijdens het dutje van onze jongste dame, bleef papa bij haar. Ik ging met mijn oudste dochter het park verkennen. Zo waren we net op tijd voor de ‘Puk en Pelle warm welkom‘. Het doet mij een beetje denken aan Carlo en Irene vroeger bij Telekids. Erg leuk bedacht. Eigenlijk heel simpel en dat maakt het juist zo leuk voor de kinderen. Deze twee zijn we overigens veel vaker tegengekomen tijdens ons verblijf. Tijdens de kinderdisco en verschillende shows bij Park Plaza. De kinderen vonden het fantastisch!

Puk & Pelle in Landal Park Het Vennenbos

 

 

 

 

 

 

 

Ik was absoluut niet van plan te koken hier dus gingen we uit eten. De eerste avond kozen we voor Gusto Pasta en Pizza. Voornamelijk omdat dit het enige restaurant is waar je niet voor hoeft te reserveren.

Het restaurant in Landalpark Het Vennenbos

 

 

 

 

 

 

 

Het was overigens geen straf. Heerlijk gegeten in een prachtig ingerichte restaurant.

lasagne gegeten in Landalpark Het Vennenbos

 

 

 

 

 

 

Na het diner was er een kinderdisco met Puk en Pelle. Onze danseresjes moesten daar natuurlijk bij zijn. Na afloop werd er ook voorgelezen. Zo lief en aandachtig luisteren ze anders nooit naar mijn voorlezen.

Zaterdag

De volgende ochtend hebben we bij Family Buffet Restaurant gegeten. Het spreekt een beetje voor zich. Hier kun je van half 9 tot 11 onbeperkt eten voor een bepaald bedrag. Heel anders dan Gusto Pasta en Pizza, maar niet minder goed. Het speelhoekje viel goed in de smaak bij de meiden.

Landal Het Vennenbos met Bollo

 

 

 

 

 

 

Na het eten gingen we zwemmen bij het Suptropisch zwemparadijs. Van een Kids Junglebad voor de kleintjes tot bubbelbad, buitenbad, kruidenbad en een heleboel glijbanen. Na twee uur wilden onze meiden eigenlijk niet weg. Hoe bedoel je waterratjes?!

In de middag bezochten we de theatershow van Puk en Pelle met Bollo. Vooral Bollo (de beer en mascotte van Landal) stal de show. Vrolijke liedjes die de peuters voor slapengaan nog aan het zingen waren. De volgende ochtend betrapte ik mijn oudste voor de spiegel terwijl ze de dansbewegingen maakte. Zo schattig!

Kinderdisco met Puk & Pelle en Bollo bij Landal

 

 

 

 

 

 

Later in de middag, hadden de meiden nog extreem veel energie over dus zijn we naar de Indoor Speelparadijs gegaan waar ze bijna twee uur zichbaar genoten van alle klimrekken, ballenbakken en speelhuisjes.

Na het avondeten bij Family Buffet Restaurant zijn we terug naar het huisje gegaan waar de meiden na bad in een stapelbed sliepen. Nog nooit eerder sliepen zij in dezelfde kamer dus dit was nogal een uitdaging. Na een half uur keten, vielen ze uiteindelijk in slaap. Schatjes!

Heb ik al verteld dat ze links naast het podium het lekkerste schepijs hebben? Mij kun je midden in de nacht, met -10 graden buiten, wakker maken voor lekker ijs. Dit mag ik dan ook zeggen.

Indoor speeltuin bij Landal

Zondag

De derde dag, zondag, hebben we nogmaals bij Family Buffet Restaurant gegeten. Dit keer met Bollo. Dat wil zeggen dat de mascotte langskwam tijdens het eten. Ook mochten je er een keer met Bollo op de foto. De jongste peuter bewonderde de beer het liefst van een veilige afstand. De oudste peuter heeft zelfs met Bollo geknuffeld.

Later op de dag zijn we samen op pad geweest door het park. Zo verdwaalden we in het doolhof, liepen we langs het strandje en hebben we eekhoorntjes gevoerd met de doppinda’s die je hier in de supermarkt kunt kopen.

In de supermarkt vind je alles wat je in een normale supermarkt ook kunt kopen. Hier worden wel voornamelijk Spar producten verkocht.

supermarkt Landalpark Het Vennenbos

 

 

 

 

 

 

Over de hele dag, maar vooral in de middag en avond wordt er hier van alles georganiseerd. Zo werd er ook een Super Landal FamilieBingo georganiseerd. Ontzettend leuk, maar doe dit niet met jonge kinderen. Daar duurt het veel te lang voor.

Maandag

Op de laatste dag hebben de meiden nog een Puk en Pelle katoenentas mogen inkleuren en werden we uitgezwaaid door Bollo.

speeltuin

 

 

 

 

 

 

Al bij al hebben wij een fantastisch weekend gehad. Onze meiden hadden dit duidelijk ook nodig. We hebben zoveel kunnen doen en dat terwijl we altijd naar de meiden kijken en ons afvragen of het wel verstandig is. Voor ons was dit een mini vakantie.

Wanneer zijn jullie voor het laatst er tussen uit geweest en waar ging het heen?

Ook interessant

Landal Lommerbergen

Landal Winterberg Duitsland

Landal Rønbjerg Denemarken

Landal Sonnenberg Duitsland 

Landal de Amerongse Berg 

Landal Het Vennenbos

Sandra

13 gedachten over “Landal Het Vennenbos | Een paradijs voor het hele gezin”

  1. Super leuk verslag! Toen ik nog op de middelbare school zat, gingen we elk jaar naar CenterParks. Dat vond ik altijd echt geweldig. Ik ben nog nooit bij Landal geweest, maar ik denk dat het een beetje hetzelfde is.

    Beantwoorden
  2. Dit landalpark ken ik alleen van naam, maar zo te lezen moeten we hem nodig eens bezoeken. Aantal andere landparken kennen we al wel en die bevielen ook allemaal zo goed. Gewoon erg fijn dat het een kindvriendelijk concept is. Dat scheelt gewoon heel veel voor de ouders

    Beantwoorden
  3. Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad zeg. De laatste keer dat wij er met zijn vieren tussenuit gingen was onze zomervakantie naar Italië vorig jaar juni. Ik wil heel graag nog een weekend weg binnenkort.

    Beantwoorden

Plaats een reactie