Zo kunnen minder mobielen langer thuis wonen

Niet alleen ouderen, maar ook mensen met bijvoorbeeld een chronische ziekte als Fibromyalgie worden steeds minder mobiel. Langer thuis blijven wonen wordt dan moeilijker. In dit artikel bespreek ik de problemen en oplossingen.

Fibromyalgie

Wist je dat Fibromyalgie vooral bij vrouwen voorkomt? Bij deze vorm van reuma heb je constante pijn in je spieren en bindweefsel. De chronische klachten hebben een groot effect op je energielevel, humeur, slaaprust en je ooit soepele lijf. Naarmate je ouder wordt, des te erger de klachten. Dit heeft niet alleen met je ouder wordend lichaam te maken, maar ook de manier waarop je beweegt. Door de altijd aanwezige pijn, probeer je je lichaam te sparen waardoor je minder loopt, anders bukt en dingen mijd. Het maakt je minder mobiel. Wanneer je lichamelijke krachten hebt, die in herfst en winter verergeren, belemmert dat je leven.

De pijn in je nek en schouders weerhoudt je van je slaaprust die je zo hard nodig hebt. Door de pijn in je rug, heupen en knieën mijd je traplopen en wordt je eigen huishouden doen steeds lastiger. Door krachtverlies van je spieren wordt boodschappen doen een moeizame gelegenheid. En dit zijn maar enkele voorbeelden waar mensen met Fibromyalgie mee te maken hebben. Ik wil niet deprimerend overkomen maar voor mensen met reumatische klachten is dit hun dagelijks werkelijkheid.

Langer thuis wonen

Voor minder mobielen die langer thuis willen wonen is het noodzakelijk de woonomstandigheden zodanig aan te passen om dit mogelijk te maken. Online de boodschappen bestellen en laten bezorgen is voor deze mensen een hulpmiddel waardoor zij hun zelfstandigheid langer kunnen behouden. Een schoonmaakhulp die twee maal per week de huishoudelijke taken doet net zo. Voor traplopen is er tegenwoordig ook een duurzaam en low budget alternatief.

Duurzame variant maar dan duizenden euro’s goedkoper

Een traplift is peperduur. Zo duur dat veel minder mobielen uit hun vertrouwde omgeving vertrekken omdat er voor hun geen andere mogelijkheid is. Erik Smienk bedacht een aantal jaar geleden dat het anders moet kunnen. Hij kwam met een betaalbare traplift in de vorm van een tweedehands product. Smienk besloot alle merken trapliften te hergebruiken en daar een gloednieuw variant met dezelfde kwaliteit te maken. Dat gebeurd nu al een aantal jaar met groot succes. Daarom krijg je bij aankoop ook 5 jaar garantie en jaarlijkse check. Deze service is bij de prijs inbegrepen. Je bespaart dus duizenden euro’s en bent duurzaam bezig.

De mogelijkheden om langer veilig te blijven wonen in je eigen vertrouwde omgeving

Mensen met bijvoorbeeld een reumatische aandoening zoals Fibromyalgie strijden elke dag tegen hun klachten. Hoe ouder ze worden, hoe minder mobiel. Vaak willen deze mensen langer thuis blijven wonen maar zijn er geen middelen om dit mogelijk te maken. Een solide oplossing voor een veelvoorkomend probleem wordt betaalbaar door de out of the box gedachten van Smienk.

Ken jij iemand met reumatische klachten? Of misschien heb je zelf Fibromyalgie en wil je je voorbereiden de toekomst?

wanneer traplopen een probleem is, wordt langer thuis wonen lastig

 

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

6 gedachten over “Zo kunnen minder mobielen langer thuis wonen”

  1. Tja een traplift is voor velen met chronische pijn echt een uitkomst. Maar is vaak ook nogal stigmatiserend en stellen mensen dit liever langer uit. Want ja, dan ben je toch wel echt invalide wordt er vaak gedacht. Maar er zijn maar zat mensen met chronische pijn waarbij dit een goede hulp kan zijn. Wel fijn dat wanneer ze eindelijk over deze stap heen zijn, dit dan een goede trap is met goede garantie.

    Beantwoorden
  2. Verdiep je eens in medicinale wietolie .. werkt perfect voor mij… alle zware reuma medicatie af kunnen bouwen ( MTX Enbrel) nu enkel nog full spectrum wietolie.. geen pijnstillers meer nodig gehad….ik heb reuma ra en fibro.

    Beantwoorden
  3. een traplift is een optie .Dacht ik ook .alleen ik heb 4 verdiepingen waarvan eentje onder de grond .De trap in huis loopt door de middekamers van het huis .ze jijn hier komen kijken en de enige oplossing is een lift zetten lans de buitenkant van het huis .en alle kamertjes samenvoegen tot een groot vertrek op iedere verdieping .Een klus maar ook een kostenplaatje .Voor niets gaat de zon niet meer op .

    Beantwoorden

Plaats een reactie