LEGO world Jaarbeurs Utrecht 2019 | Het leukste dagje uit in de herfstvakantie

De 19e editie van LEGO World in Jaarbeurs Utrecht duurt zeven dagen, van 17 tot en met 23 oktober 2019. Wij bezochten het leukste uitje tijdens de herfstvakantie op dag 4. Door dit artikel krijg je een goede indruk van het evenement in woord en beeld en doe je er goed aan onze praktische tips door te lezen ter voorbereiding.

Leuke feitjes over LEGO World Utrecht 2019

♦ LEGO World is 35.000 vierkante meter groot wat gelijk staat aan ongeveer vijf voetbalvelden!

♦ Het is dan ook het grootste LEGO evenement ter wereld, zowel qua oppervlakte als bezoekers en duur.

♦ Er zijn meer dan vijf miljoen LEGO steentjes om je mee uit te leven.

♦ LEGO World vindt, naast Utrecht, plaats in Denemarken en Zweden. Daarnaast worden er wereldwijd talloze LEGO evenementen georganiseerd door onder andere fanclubs en professionele LEGO bouwers.

LEGO world Jaarbeurs Utrecht creatie LEGO world Jaarbeurs Utrecht Disney Frozen wereld
kinderen ontmoeten Hagrid van Harry Potter op LEGO world in Jaarbeurs Utrecht LEGO world Jaarbeurs Utrecht legoblokjes

Onze ervaring

Ter voorbereiding keek ik op legoworld.nl. Hier zag ik ik bijvoorbeeld dat je een parkeerplaats van tevoren kan reserveren. Dit kost 20 euro. Wij besloten dit niet te doen aangezien wij niet de hele dag in Jaarbeurs blijven. Voor een paar uur is dit nogal veel geld. Na een rit van anderhalf uur parkeerden wij de auto op Hoog Catharijne. Een, voor ons nieuwe, ruim opgezette ondergrondse garage. Achteraf was dit toch niet verstandig, maar daar kom ik later op terug. Vanuit de garage was het zo een 1500 meter lopen naar Jaarbeurs. Leuke gelegenheid om het totaal vernieuwde Utrecht-centrum te bewonderen. Laatste keer dat wij hier waren was ruim 3 jaar geleden. Ik herken het niet meer terug. Prachtig!

Bij de Jaarbeurs lieten wij onze tickets op mobiele scherm scannen. Je hoeft deze dus niet perse uit te printen. Direct erna start voorzichtig de bewondering. We komen een LEGO koe en een giraffe tegen en zien links voor ons de Disney Frozen wereld. Hier kun je onder andere (tegen betaling) verkleed op de foto met je kind. In de LEGO Frozen 2 wereld, die in samenwerking met Disney tot stand is gekomen, kunnen fans van de film tegen elkaar strijden in een Olaf-bouwwedstrijd. Op 23 oktober kiest de Nederlandse voice-cast van Frozen 2 het winnende bouwwerk. In het prijzenpakket zitten onder andere bioscoopkaartjes voor de nieuwe film 😀

Er valt ontzettend veel te zien. Van hele dorpen nagebouwd door grootse LEGO fans, een LEGO schilderij van Amy Winehouse, tot Harry Potter’s Zweinstein compleet nagebouwd. Als Harry Potter fan bleef ik hier en daar wat langer hangen. Waanzinnig mooi gedaan. Genoeg LEGO Harry Potter creaties voor fans. Zo maakten de meiden kennis met Hagrid 😍 Er waren 45 grote LEGO beelden die absoluut de show steelden, maar ik miste wel Harry Potter.

Behalve de meest belachelijke grote en kleine LEGO creaties kijken (‘kijk mama, het beweegt’) wilden mijn lieve kleuters ook graag wat doen. In elke hal vind je verschillende LEGO speelvelden met duizenden blokjes waar kinderen en ouders kunnen zitten en bouwen. Te gek om te zien en te doen maar wat was het druk! Behalve LEGO bouwen waren er ook luchtkastelen aanwezig en tafels waar kinderen aan konden knutselen, kon je meelopen in de LEGO blokjes regen en waren er spelletjes.

basketballers van legoblokjes gemaakt op LEGO world Jaarbeurs Utrecht bouwmachines, treinen en brandweer allemaal van legoblokjes LEGO world Jaarbeurs Utrecht
LEGO Ninjago thema draak op LEGO world Jaarbeurs Utrecht prachige trein van legoblokjes op LEGO world Jaarbeurs Utrecht

Vooral manlief was niet weg te krijgen uit de LEGO Star Wars wereld in hal 4. Donker opgezet maar heel gaaf. LEGO Star Wars bestaat twintig jaar én Episode 9 komt eraan. Voor de Star Wars fans is dit een paradijs. Ik zag volledig concentreerde ouders bouwen alsof hun leven ervan af hangt. Ook liepen er Star Wars personages rond waar je mee op de foto kan. Geweldig om te zien!

Elke dag komen de LEGO Friends-meiden optreden op het podium in hal 1. In diezelfde hal vind je ook fantastische LEGO creaties van wilde dieren, Jurrasic Park (al zag ik alleen één LEGO dinosaurus en één opgeblazen exemplaar) en LEGO education waar kinderen spelend kunnen leren. Zeker een aanrader voor oudere en begaafde kinderen.

In hal 3 kun je trouwens LEGO Koning Willem-Alexander (met baard) en Koningin Maxima bewonderen en bij Toychamp LEGO kopen. Deze hal is wat ruimer (en lichter) opgezet en persoonlijk vond ik dit zeer aangenaam. De kinderen duidelijk ook want ze bleven daar het langst spelen.

Al bij al een onvergetelijke dag voor LEGO fans. Misschien onnodig om te zeggen maar er zijn nogal wat prikkels die je krijgt. Onderschat het niet. Zeker wanneer je hier extra gevoelig voor bent, ouders en kinderen, is het verstandig er rekening mee te houden.

LEGO Hidden Side

De nieuwste augmented reality-ervaring van LEGO staat volop in de schijnwerpers tijdens LEGO World. LEGO Hidden Side is een spannende, nieuwe manier van spelen waarbij LEGO met een technische kant wordt gecombineerd met een game in een gratis app. Door verschillende challenges te voltooien in de Newbury High School kunnen kinderen toegang krijgen tot de griezelige schoolbus… en op spokenjacht gaan!

In een van de acht spellen is een oude schoolbus omgetoverd tot een mobiele commandopost voor spokenjagers: de Haunted Schoolbus. Hierin moeten kinderen de strijd aangaan tegen het draagbare spooktoilet. Binnenkort parkeert LEGO de Haunted Schoolbus in Amsterdam, om iedereen kennis te laten maken met Hidden Side. In deze levensgrote spooky bus kunnen kinderen met de verschillende Hidden Side-sets spelen. De bus met eigen ogen ervaren? Dat kan op zaterdag 28 en zondag 29 september in Amsterdam.

LEGO Hidden Side is vanaf nu verkrijgbaar via de website en via geselecteerde verkooppunten. De bouwpakketten variëren in prijs tussen 19,99 euro en 129,99 euro. De LEGO Hidden Side-app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

harley davidson van legoblokjes op LEGO world Jaarbeurs Utrecht LEGO world Jaarbeurs Utrecht robot
Koning WIllem-Alexander en Koningin Maxima gemaakt van legoblokjes LEGO world Jaarbeurs Utrecht IMG 20191020 WA0170 compress47

Waar vind je wat?

Hal 1

LEGO Jurassic World
LEGO Minecraft
LEGO Boost / Mindstorms
LEGO Hidden Side
LEGO City Space
LEGO Duplo
LEGO Friends
LEGO City Treinen

Hal 2

LEGO Disney Frozen
LEGO Speed Champions
LEGO Harry Potter
LEGO Plants from Plants
LEGO Harley Davidson

Hal 3

LEGO City Brandweer
LEGO Technic
LEGO Duplo

Hal 4

LEGO Star Wars
LEGO Friends
LEGO Ninjago
LEGO Duplo
LEGO Architecture

LEGO Star wars op LEGO world utrecht LEGO world Jaarbeurs Utrecht STAR WARS
dino Jurassic Park LEGO world Jaarbeurs Utrecht LEGO friends LEGO world Jaarbeurs Utrecht creatie

Praktische tips

♦ LEGO World Utrecht vindt tot en met woensdag, 23 oktober (10.00-17.00 uur) plaats in Jaarbeurs Utrecht hal 1 tot en met 4. Bij de ingang ontvang je een plattegrond waar je handig gebruik van kunt maken zodat je niks mist.
♦ De tickets koop je voor €19,50 per persoon. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis mee naar binnen.
♦ Parkeerplaats van tevoren reserveren is aan te raden. Wij deden dit niet en moesten voor 5 uur ruim €23 betalen.
♦ Download de gratis LEGO World app waar je makkelijk alle thema’s en activiteiten kunt vinden
♦ Je komt in elke hal eetkraampjes tegen zoals patat en ijs maar ook horecagelegenheden waar je even op adem kan komen. Eigen eten en drinken meenemen mag ook. Vlak voor de Jaarbeurs of in Hoog Catharijne is er anders ook genoeg eetgelegenheid.
♦ Neem genoeg geld mee want als LEGO fan is de kans nihil dat je het kunt weerstaan iets te kopen.

https://www.instagram.com/p/B331I_Rl1Ka/

https://www.instagram.com/p/B331XDqFjrN/

MamaPlaneet logo

Sandra

3 gedachten over “LEGO world Jaarbeurs Utrecht 2019 | Het leukste dagje uit in de herfstvakantie”

Plaats een reactie