De lekkerste low carb recepten voor ontbijt, lunch, diner en feestjes

Door de vele verleidingen creëren we onder meer overgewicht. Dit gaat meestal gepaard met allerlei aandoeningen. Koolhydraatarm en koolhydraatbeperkt eten is meer een leefstijl dan een dieet. Door de verkeerde koolhydraten te mijden, kun je niet alleen afvallen, maar helpt je je gezondheid ook weer op te krikken. Voeding is een belangrijk onderdeel van het leven en cruciaal voor de gezondheid. Door bewuster naar je voeding te kijken, verleng je in feitte je leven. Om je te motiveren deel ik vandaag de lekkerste koolhydraatarme recepten voor elke gelegenheid.

Koolhydraatarm ontbijt / lunch / tussendoortje

Wil jij afvallen? Honger jezelf dan vooral niet uit. Dat werkt averechts. Zo is ontbijt niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag. Tijdens je slaap heb je al je eten van de avond ervoor al verteerd. Door middel van een gezond ontbijt geef je je lijf weer meer energie wat onder andere een positief effect heeft op je concentratie en je humeur. Kortom, door bewuster je voeding te gebruiken heeft je lichaam er veel meer aan. Hierbij een aantal overheerlijke gerechten die je voor zowel ontbijt, als lunch of als tussendoortje kan eten. Varieert, experimenteer, geniet.

Koolhydraatarm diner

Voordelen van een gezonde koolhydraatarm diner zijn op korte en lange termijn zichtbaar. Wat dacht je van een betere vetverbranding en geen behoefte meer aan ongezond snacken. Daarnaast is een gezonde leefstijl ook bevorderend voor je slaaprust en dus ook voor je energie.

Lees ook: 3 verrukkelijke koolhydraatarme recepten

Bedenken wat ik voor avondeten wil maken vind ik het meest lastige. Je wilt immers gevarieerd eten maar bent inspiratieloos. Ik heb boordevol kostelijke, warme maaltijden voor je verzameld waar je een poos mee vooruit kan.

Koolhydraatarme feestelijke gelegenheden & desserts

Je aan de low carb leefstijl houden is natuurlijk makkelijker binnen je eigen huishouden. Maar wat als je visite krijgt? Voor de feestelijke gelegenheden heb ik een apart bord gemaakt. Dat scheelt weer zoeken. Zin in een lekker toetje? Laat je inspireren door deze appetijtelijke koolhydraatarme recepten waar je van gaat watertanden.

Ga je naar een feestje? Neem dan zelfgemaakte koolhydraatarme borrelhapjes mee. Mijd alcohol en ga met een gevulde boek erheen.

 De lekkerste low carb recepten voor elke gelegenheid die ik kon vinden. Zo kom je een maand wel door dacht ik 🙂 Heb jij nog een geweldige tip of recept die je wilt delen? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

Lees ook: Zien op Netflix | Netflix documentaire What The Health

Lees ook: 10 keer gezond eten met een klein budget

low carb recepten nederlands voor ontbijt, lunch, diner en feestjes

Sandra

8 gedachten over “De lekkerste low carb recepten voor ontbijt, lunch, diner en feestjes”

  1. Handig deze tips! Ik probeer zelf af te vallen en let dus enorm op mijn koolhydraten en calorieën. Jammer dat er in zoveel lekkere gerechten zoveel zitten. Leuk dat je dit deelt, ik heb er wat aan 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie