Leren tellen en lezen met Hubelino

Spellen zijn een fantastisch leermiddel. Of je nou bewust thuisonderwijs geeft of noodgedwongen. Ongeacht of je kind extra uitdaging nodig heeft of juist extra oefening. Thuis en in de klas. Leerzame kinderspellen zijn een must. Zo kunnen kinderen leren tellen en lezen met Hubelino. Dit leggen we graag uit.

Leren tellen en lezen met Hubelino

We hebben het eerder al besproken. Kinderen spelen graag. Maak daar gebruik van door spelend leren toe te passen. Het is de meest effectieve manier van leren. Vanaf geboorte zijn ze er feitelijk mee bezig. Zonder bewust met leren bezig te zijn, zijn jonge kinderen meer met de ontwikkeling bezig dan anders. Met oudere, schoolgaande kinderen is dat in principe niet anders. Executieve en andere vaardigheden oefenen met educatieve spellen zorgt voor meer motivatie en betere concentratie. Het maakt leren leuk waardoor leerstof beter blijft hangen. Dit helpt om leerdoelen te behalen op een leuke manier. Deze 3 speltips zijn perfect toe te passen bij jonge kinderen op taal- en rekengebied.

Lees ook

4x Spelend leren met Hubelino denkspellen

Alles over AVI-lezen

Geosmart Mars Explorer | Magnetisch constructiespeelgoed

De legenden van Andor: Jonge Helden review

My city bordspel review

5 Seconden | Het razendsnelle woordspel voor snelle denkers

Bank Attack van Megableu | Bank beroven was nog nooit zo leuk

Leren tellen met Hubelino 

Leren tellen tot 20, cijfers herkennen, aantallen tot en met 6 direct zien, terug tellen van 10 naar 0 en verder kunnen tellen. Allemaal vaardigheden die het kind eind groep 2 moet kunnen om over te kunnen naar groep 3. Het verband tussen beeld en woord zien en leren tellen is een proces. Het begint al heel vroeg met bijvoorbeeld telliedjes zingen, tafel dekken en borden, glazen en bestek tellen, boodschapjes tellen en ga zo maar door. Leerzame spelletjes als ‘Leren tellen’ van Hubelino kunnen van onschatbare waarde zijn voor het trainen van deze vaardigheden. Het helpt het kind automatiseren.

Het spel bestaat uit 4 maal getallen 1 tot en met 10 met ieder 4 verschillende symbolen om dit aantal aan te geven. Een dobbelsteen, een lijn, rekenrek en vinger. Verder zitten er 5 kleine grondplaten bij. De bedoeling is dat het kind alle figuren per getal bij elkaar zoekt zoals te zien op de foto.

Onze 5-jarige dochter is hier momenteel volop mee bezig, cijfers. Van leren tellen, getallen herkennen tot hoeveelheden zien. Werkbladen maken het niet concreet, niet visueel genoeg voor de kleuter. Dit leerspelletje doet dat allemaal wel. Het is een kwestie van herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Omdat ieder kind anders leert is het juist belangrijk leerstof op verschillende manieren aan te bieden. Dat maakt spelend leren juist zo doeltreffend. Het kwartje valt sneller. Door dagelijks 10 minuten oefenen per dag bereik je ontzettend veel. Dat is hier ook vrij snel zichtbaar geworden. Elke dag begrijpt ze het beter. Ze ziet het sneller. En ze vindt het fantastisch! Dat maakt mij als ouder enthousiast. Leergierigheid van je kind voeden zodat het groeit. En dat doet dit leerspelletje.

Leren tellen van Hubelino is gemaakt van hoogwaardig ABS plastic, net als LEGO. Het kan dus nog jaren mee. Het voldoet aan EC en EN71 standaarden met CE-keurmerk.

Hubelino Leren Tellen is geweldig voor kinderen tot een jaar of 6 en is onder andere hier te koop.

Hubelino leren tellen Hubelino leren tellen
Hubelino leren tellen Hubelino leren tellen voor peuters en kleuters

Leren rekenen met Hubelino

Zodra het kind heeft leren tellen, kan het leren rekenen. Ieder kind groeit daar in eigen tempo naartoe. Dit leerspel biedt verdieping op het hierboven beschreven spel. Van meer, minder en gelijk tot plus en min sommen tot 10, 20, 30 en meer. Een fantastisch middel met veelzijdige mogelijkheden om in te zetten tijdens de les of thuis. Het kan immers alleen gespeeld worden (met begeleiding) of samen.

Het spel bestaat uit 52 steentjes met cijfers 0 tot en met 9, 36 rode en gele steentjes en 27 steentjes met tekens (+, -, =, < en >). Verder krijg je er 1 grote grondplaat bij en 4 kleinere.

Nu we noodgedwongen thuisonderwijs geven, moet onze 6- jarige ook voldoende worden uitgedaagd. Leren rekenen van Hubelino doet dat. Het mooiste is dat het op verschillende manieren te gebruiken is waardoor ik de vrijheid krijg mijn dochter datgene te bieden wat zij nodig heeft. Educatief spel dat helpt vaardigheden te trainen maar ook met je kind meegroeit. Ik houd ervan! En nog belangrijker: zij ook! Wat ik hierboven schreef over de kwaliteit geldt hier natuurlijk ook. Zo kan mijn jongere dochter over een tijd, als zij daaraan toe is, ook spelend leren rekenen.

Hubelino Leren Rekenen is in principe geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is onder andere hier te koop.

Hubelino leren rekenen Hubelino leren rekenen
Hubelino leren rekenen Hubelino leren rekenen

Lezen en schrijven met Hubelino

De meeste scholen bieden eerst de kleine letters aan. Hoofdletters komen later. Wanneer het kind met het laatst genoemde bezig is, komt Leren lezen en schrijven van Hubelino van pas. Eerste klank, laatste letter, maar ook worden maken met str-, -ng, eu, ui, ei. sch en ch oefenen.

Het spel bestaat uit de 26 steentjes met de letters van het alfabet, steentjes met plaatjes die je aan letters kunt koppelen en natuurlijk de eerder genoemde klanken. Verder bevat het spel onder andere Duitse letters Ä, Ü, Ö en 5 Hubelino grondplaten.

Het alfabet is voor de kleuter nog een stapje te ver. Voor haar grote zus van 6 is dat weer appeltje eitje. Zij is druk bezig met woorden lezen en maken met de klanken als au, ei, eu, sp, st, ng en sch. Veel plaatjes zijn helaas niet te gebruiken omdat ze gebaseerd zijn op de Duitse taal. Maar door de gelijkenissen tussen de twee talen zijn de meeste steentjes prima te gebruiken. Het enige nadeel is dan dat de letter en het plaatje dat erbij hoort hierdoor niet altijd dezelfde kleur hebben. Dit was voor mij dan de reden om niets over de kleurencombinaties te vertellen. Het kan voor het kind erg verward zijn. Hoewel sommige steentjes in de Nederlandse taal onbruikbaar zijn, is dit spel met eigen inzicht, heel goed inzetbaar tijdens de taaloefeningen op het gebied van lezen, spelling maar ook woordenschat. Het is alleen door de nodige aanpassingen niet zelf te controleren door het kind, maar moet worden gedaan door een volwassene. Dit heeft naar mijn inzicht wel zo zijn voordelen. De kinderen moeten goed kijken welke letter waarbij hoort en kunnen niet vals spelen door puur naar de kleur te kijken.

Hubelino leren lezen en schrijven is in principe geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is onder andere hier te koop.

Hubelino taalspel Hubelino leren lezen en schrijven
Hubelino taalspel Hubelino leren lezen en schrijven

Educatief spelletje voor kinderen
MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie