12 Leuke kinderfilms in de bioscoop deze zomer

Zomervakantie. Je kinderen zijn zes weken vrij. Buiten is het dan weer te heet, dan weer te nat. Geen stress. Of je dit jaar voor een staycation kiest of op zoek bent naar een leuke activiteit voor in het weekend, wij hebben maar liefst 12 leuke kinderfilms van deze zomer voor je op een rij gezet. Vier de vakantie met je gezin met het leukste uitje in het donker.

K3: Dans van de farao

Waarschijnlijk de laatste bioscoopfilm van de K3 zoals we het nu kennen met Hanne, Klaasje en Marthe. In K3: Dans van de farao presenteren de zingende vriendinnen hun nieuwste album in een Egyptisch museum. Tijdens het voorbereiden van het optreden doen zij een wens bij een Egyptische Wenskat, in veronderstelling dat het toch niet uitkomt. Maar dan kan Hanne ineens gedachten lezen van mensen en dieren, Klaasje kan oneindig veel wensen wensen en Marthe kan alles kopen wat ze ook maar wil. Hoewel dat in eerste instantie fantastisch lijkt, is er ook een keerzijde. De wensen van de Wenskat zijn vervloekt door farao Tritanchamon met als gevolg dat de wensen zich tegen de K3 meiden keren en voor flinke ruzie zorgen. Nog voor hun optreden besluiten ze uit elkaar te gaan. Is dit het einde van K3 of overwint vriendschap alles?

Taal: Nederlands gesproken
Cast: Hanne Verbruggen, Marthe De Pillecyn, Klaasje Meijer
Duur: 90 minuten
Kijkwijzer ALL

YouTube player

Hallo wereld

Wie ben ik? Heb ik pootjes? Hoe leer ik ademen? En oh ja … wat ik eet ik eigenlijk graag? Minstens tien verschillende diersoorten worden geboren, leven en overleven langs de rivier. De ransuil vliegt op en leeft z’n tweede leven ‘s nachts! De watervogel maakt zich onzichtbaar, doet de zeewierdans en vangt zo een vis. De ijsvogel zoekt naar een plekje in de zon. Ontdek wie de oeverbouwer is en maak kennis met een gigantische snoek, die op zoek gaat naar groot avontuur. En dan zijn er nog de moerasschildpad, de bosvleermuis en de vuursalamander. Samen juichen ze: “Hallo wereld!”

Taal: Nederlands
StemmenCast: Kristel Verbeke, Chris Schep, Helle van der Heyden, Daphne Wellens, Ini Massez, Sasha Rosen, Maarten Bosmans, Laurenz Hoolerbeke, Lotte Declerck, Remi Desmet, Brent Pannier
Duur: 62 minuten
Kijkwijzer: ALL

YouTube player

Pieter Konijn op de vlucht

Na de eerste film in 2018 is de door Beatrix Potter gecreëerde personages Pieter konijn en zijn vriendjes terug met Pieter Konijn op de vlucht. Deze keer doet de niet zo bescheiden Pieter zijn stinkende best zich van zijn beste kant te laten zien tegenover Bea en Thomas, maar ook zijn zusjes Flopsie, Mopsie en Wipstaart en neefje Benjamin. Wanneer hij onterecht de schuld krijgt voor dingen, vertrekt Pieter Konijn naar de stad waar hij zijn ondeugende imago vrij kan uiten. Al dan niet onder begeleiding van zijn nieuwe ‘vrienden’. Wat hij niet weet is dat zijn familie naar hem op zoek is. Eenmaal weer samen, hebben Pieter Konijn en Thomas eindelijk een goed vader-zoon gesprek dat alles verandert voor Pieter en Thomas. Net als Bea zijn zij tot besef gekomen hoe belangrijk het is dicht bij jezelf te blijven en mensen die dit steunen.

Taal: Engels gesproken (OV) en Nederlands
Cast: Tommie Christiaan (Stem), Do (Stem), Joey Schalker (Stem), Jan Versteegh (Stem), Levi van Kempen (Stem), OG3NE (Stem), Roué Verveer (Stem)
Duur: 93 minuten
Kijkwijzer: 6+

YouTube player

Sia, de rebelse bosfee

Sia is een klein, ondeugende bosfee die haar feeënkrachten niet bepaald onder de knie heeft. Op een moment besluit ze het bos in te ruilen voor de stadse avonturen. Daar wordt ze vrienden met de 11-jarige Alfred die als enige haar grote geheim kent. Hoewel ze het duidelijk moeilijk vindt om te wennen aan de nieuwe gewoontes, vindt ze de grote stad geweldig. Tot er op een dag vogels zomaar uit de lucht vallen. Het tweetal gaat op onderzoek uit om uit te zoeken wat de natuur bedreigt en hoe ze het leven in het bos kunnen beschermen voor het volledig wordt uitgeroeid.

Taal: Nederlands
Duur: 89 minuten
Kijkwijzer: 6+

YouTube player

Buurman & Buurman: Bakken en grillen

Het onhandige duo is er weer met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen. In Buurman & Buurman: Bakken en grillen zorgen de twee weer voor een behoorlijke chaos met hun creatieve oplossingen. Zo willen de mannen een barbecue organiseren, maar komen er snel achter dat de grill kapot is. Ze bedenken wederom een originele manier voor broodbakken en ook ijsblokjes worden op een toch wel bijzondere wijze gemaakt. En als dit allemaal niet genoeg is, weten zij zichzelf op te sluiten tijdens een poging om de garagedeur te maken. Maar daar weet dit hilarische tweetal zich wel raad mee, denken zij. A je to!

Taal: Nederlands
Duur: 60 minuten
Kijkwijzer: ALL

YouTube player

Dropje

In deze unieke combinatie van poppenanimatie en live-action, waar een prachtige visuele wereld ontstaat en waar jonge kinderen zich volledig in kunnen verliezen, woont nieuwsgierige Dropje. Om precies te zijn woont hij in De Alleswinkel, een winkel waar je werkelijk alles kunt kopen. Samen met de kinderen die de winkel binnenkomen beleeft hij de leukste avonturen en weet hij zich vaak in de nesten te werken. Op zijn eigen grappige, toch wel onlogische wijze weet hij zich gelukkig altijd weer uit bizarre situaties te redden.

Taal: Nederlands
Cast: Imanuelle Grives, Daniël Boissevain, Warre Borgmans
Duur: 42 minuten
Kijkwijzer: ALL

YouTube player

De Croods 2: Een nieuw begin

In 2012 maakten we kennis met De Croods, het eerste gezin uit de prehistorie bestaande uit vader Grug, moeder Ugga, tienerdochter Eep, broertje Thunk, oma en de baby. Dit jaar zijn ze terug met De Croods 2: Een nieuw begin. Wederom vertelt Eep over hun avontuurlijke belevenissen en haar vriendje Guy. Hij maakte in de eerste film al zijn entree door de familie kennis te laten maken met vuur. In dit tweede deel heeft iedereen de tienerjongen geaccepteerd, behalve de vader. Hij blijft bij ‘de bende blijft bij elkaar’ en is bang dat Guy zijn dochter inpikt. Guy is het stapelen om te slapen en gebrek aan privacy beu en verlangt naar een leven alleen met Eep. Toch gaan ze samen op zoek naar een nieuw onderkomen. Ze stuiten op een idyllisch, door muren omringd paradijs van de familie Betermans. Hun verder ontwikkelde stijl en ideeën maken nogal indruk op de Croods. Het liefst willen ze blijven. Maar de verschillen blijken te groot. Betermans, die Guy zijn ouders kenden, willen de Croods weg hebben en Guy koppelen aan hun dochter Lente. De irritaties lopen hoog op tot ze een gezamenlijke vijand aantrekken en hun onenigheden aan de kant moeten zetten. Door samen te werken bundelen ze hun krachten en leren elkaar meer en meer waarderen.

Taal: Engels gesproken (OV) en Nederlands
Stemmencast OV: Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds, Leslie Mann, Catherine Keene, Cloris Leachman, Peter Dinklage en anderen
Stemmencast NL: Gijs Naber, Thekla Reuten, Emma Heesters, Matteo van der Grijn, Saar van Koningsberger, Waldemar Torenstra, Sanne Wallis de Vries, Tim Knol, Paula Majoor, Saar Koningsberger en anderen
Duur: 95 minuten
Kijkwijzer: 6+

YouTube player

Tom & Jerry

Alle vrienden maken weleens ruzie maar deze twee voeren al decennialang oorlog met elkaar. Dit keer komen Tom en Jerry elkaar tegen in de stad. Op de vooravond van de grootste bruiloft van het jaar komt een jonge bruiloftsplanner er achter dat er in het hotel een muizenplaag is. Om Jerry te vangen stelt zij Tom voor. De gemene hotelmanager heeft het echter op hen alle drie gemunt wat zich in een fantastische reeks avonturen uit. Ook in deze animatie / live action movie is Jerry steengoed in Tom mateloos irriteren met zijn grandioze streken. En Tom is Tom. Ongeduldig en snel opgefokt. Toch moeten ze samenwerken.

Taal: Engels gesproken (OV) en Nederlands
Stemmencast NL: Mattie Valk, Kaj Gorgels, Stephanie van Eer, Steven Brunswijk
Stemmencast OV: Chloë Grace Moretz, Michael Peña, Rob Delaney, Colin Jost, Ken Jeong
Duur: 101 minuten
Kijkwijzer: 6+

YouTube player

Space Jam A New Legacy

Na Space Jam animatiefilm / live action movie met Michael Jordan en Bill Murray uit 1996 is er nu Space Jam 2 met NBA-kampioen LeBron James. Of zoals het officieel heet Space Jam A New Legacy. Wanneer de zoon van de basketballer verdwijnt gaat hij hem zoeken. Samen belanden zij in een digitale wereld waar ze gevangengenomen worden door gemene kunstmatige intelligentie. Om zichzelf te bevrijden moet LeBron samenwerken met Bugs, Lola Bunny en de rest van de chaotische bende en een basketbalwedstrijd winnen van het kunstmatige intelligentie team. De allerbelangrijkste wedstrijd van zijn leven gaat niet alleen om winnen, maar ook om het belang van jezelf te blijven. De Tunes gaan tegen alle regels in en maken optimaal gebruik van hun unieke talenten. Door het spelletje op hun eigen manier te spelen, weten ze zelfs “King” James te verrassen.

Taal: Engels gesproken (OV) en Nederlands
Cast: LeBron James, Don Cheadle, Jeff Bergman, J. Michael Tatum (Stem), Khris Davis, Sonequa Martin-Green, Cedric Joe, Eric Bauza, Zendaya (Stem), Gabriel Iglesias (Stem)
Duur: 116 minuten
Kijkwijzer: 9+

YouTube player

Spirit Ongetemd

Mocht je de televisieserie over Lucky Prescott, haar wilde paard Spirit en hun vrienden kennen dan is het eerste wat je opvalt aan deze film de anders uitziende en klinkende personages. Wanneer je hier doorheen kunt kijken zie je Lucky, een bijzonder stadsmeisje dat haar moeder nooit heeft gekend. Op zoek naar een plek waar zij zich thuis voelt komt ze Spirit tegen en maakt ze vrienden met Pru en Abigail. Net als haar moeder heeft zij het niet zo op regels en grenzen, tot grote ongenoegen van haar tante Cora. Wanneer Lucky haar eigen geluk beproeft en een te groot aantal dolle streken uithaalt, besluit Cora hun spullen te pakken en terug te verhuizen naar Lucky’s vader Jim, in Miradero.

Taal: Origineel gesproken (OV) en Nederlands
Stemmencast OV: Isabela Merced, Julianne Moore, Jake Gyllenhaal, Marsai Martin, Mckenna Grace, Walton Goggins, Andre Braugher, Eiza González
Stemmencast NL: Vajèn van den Bosch, Stephanie van Eer, Sterre van Woudenberg, Peggy Vrijens, Kees Boot, Murth Mossel, Ruben Lürsen, Ellen ten Damme, Britt Dekker, Rogier Komproe, Nurlaila Karim, Benjamin Daalder
Duur: 88 minuten
Kijkwijzer: 6+

YouTube player

De Boss Bay: De Familiezaken

In het vervolg van De Boss Baby uit 2017 zijn Tim en zijn baby broertje Boss Baby Ted inmiddels volwassenen. Tim is een getrouwde huisvader van een super slimme dochter Tabitha en haar zusje Tina. Ted is een rijke zakenman. Tim is zijn jeugdige verbeelding niet verleerd en deelt de liefde graag met zijn kinderen. De broers leiden zulke verschillende levens dat ze uit elkaar gegroeid zijn. Op het moment dat baby Tina aan haar vader onthult dat zij een geheim agent van BabyCorp is, worden de broers gedwongen oude herinneringen en hun oude leventje weer op te halen en samen te werken om de missie rondom Tabitha haar school te redden. Of het avontuur ze weer dichter bij elkaar brengt?

Taal: Engels gesproken (OV) en Nederlands
Stemmencast OV: James Marsden, Alec Baldwin, Eva Longoria, Ariana Greenblatt, Amy Sedaris, Jeff Goldblum
Stemmencast NL: Buddy Vedder, Guido Weijers, Elise Schaap, Anna Drijver, Hajo Bruins, Matheu Hinzen, Bibi, Imaani Oosterhuis
Duur: 108 minuten
Kijkwijze: 6+

YouTube player

Paw Patrol: De Film

De grootste vijand van de pups is burgermeester geworden van Avonturenstad. Er ontstaat echter chaos en dus moeten Ryder en de Paw Patrol pups helpen de boze man te stoppen en de inwoners te redden. In hun allereerste bioscoopfilm krijgen zij hulp van slimme teckel Liberty, maken ze gebruik van super coole gadgets en wordt een pup geconfronteerd met zijn verleden.

Taal: Engels gesproken (OV) en Nederlands
Stemmencast OV: Iain Armitage, Marsai Martin, Ron Pardo, Yara Shahidi, Jimmy Kimmel, Kim Kardashian West, Randall Park, Dax Shepard, Tyler Perry, Will Brisbin
Stemmencast NL: Rayen Panday, Julia Tan, Peter Pannekoek, Monica Geuze
Duur: 86 minuten
Kijkwijzer: ALL

YouTube player

leukste bioscoopfilms voor kinderen deze zomer 2021 mamaplaneet.nl

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Redactie

Plaats een reactie