De leukste kinderboeken over de Ruimte, sterren en planeten

Heel veel kinderen vinden de Ruimte fascinerend. Dat is het eigenlijk ook. Om de leerhonger van deze kinderen te voeden heeft de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA een digitale mascotte genaamd Paxi. Om deze interesse te combineren met lezen, heb ik de leukste kinderboeken over Ruimte, sterren en planeten op een rij gezet.

Lees ook

De leukste kinderboeken over vriendschap

Wist je dit? Ruimte

Auteur: Emmanuelle Lepetit

Geschikt voor: Kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar

Een onderwerp dat kinderen enorm aanspreekt. Kinderen leren over het heelal en planeten door de duidelijke taal en fijne illustraties die de tekst ondersteunen. Wist je dit? Ruimte telt 48 pagina’s bomvol leerzame informatie voor kinderen.

Meer over Wist je dit? Ruimte lees je hier.

Wist je dit? De Ruimte

Willewete – Sterren en planeten

Auteur: Pierre Winters & Margot Senden

Geschikt voor: Kinderen vanaf ongeveer 3 tot 12 jaar

Sowieso vind ik de Willewete-serie geweldig. Prachtige leerzame boeken voor kinderen over verschillende onderwerpen waaronder sterren en planeten. Altijd met duidelijke informatie en prachtige illustraties die het geheel heel waardevol maken voor de kinderen die hier geen genoeg van kunnen krijgen.

Meer over Willewete – Sterren en planeten vind je hier.

Willewete - Sterren en planeten

Ruimte-atlas

Auteur: Jiri Dusek

Geschikt voor: Kinderen vanaf een jaar of 8 tot een jaar of 12

Een fantastisch boek over de Ruimte met 7 geweldige uitvouwplaten en duidelijk taal waardoor de (voor)gelezen informatie beter blijft hangen bij de kinderen die het onderwerp verslinden.

Ruimte-atlas schaf je hier aan.

Ruimte-atlas als een van de leukste kinderboeken over Ruimte

André het astronautje

Auteur: André Kuipers & Helen Conijn

Illustrator: Natascha Stenvert

Geschikt voor: Kinderen tussen 4 en 6 jaar

Een schitterend prentenboek bestaand uit 32 pagina’s met korte stukken tekst over de prille kinderliefde voor het heelal. Heel leuk om voor te lezen en keer op keer de illustraties gedetailleerd te bekijken.

Meer over André het astronautje vind je hier.

een van de leukste kinderboeken over De ruimte, sterren en planeten: Andre het astronautje

Lichtjes uit de ruimte

Auteur: David Litchfield

Illustrator: David Litchfield

Geschikt voor: Kinderen tot een jaar of 8

Emma gaat vanaf jongs af aan ’s nachts stiekem naar de rotsen om de sterren en planeten te bewonderen. Ze blijft hopen dat de buitenaardse wezens haar komen halen en dus blijft ze verschillende dingen bedenken om hun aandacht te trekken. Het lijkt haar namelijk geweldig om voorgoed de aarde te verlaten en elders te wonen. Tot haar wens uitkomt…Want ze beseft dat het helemaal niet is wat zij wil.

Meer informatie over Lichtjes uit de ruimte vind je hier.

prentenboek Lichtjes uit de ruimte

Armstrong, De avontuurlijke reis van een muis naar de maan

Auteur: Torben Kuhlmann

Illustrator: Torben Kuhlmann

Geschikt voor: Kinderen vanaf een jaar of 5 tot een jaar of 12

De kleine muis kijkt graag naar de sterren met zijn sterrenkijker. Hij is nogal gefascineerd door de maan. Alles wat hij ziet, schrijft hij netjes op. Zo ontdekt hij dat de muizentheorie over dat de maan een gatenkaas is, niet klopt. De maan is een bol van steen en dat wil hij graag bewijzen. Een avontuurlijke reis naar de maan van deze kleine muis volgt.

Een 128 pagina tellend boek voor kinderen over de Ruimte, sterren en planeten. Een indrukwekkend boek met buitengewoon mooie illustraties. Ook wij hebben thuis een nieuwsgierig aagje dat gefascineerd is door de donkerblauwe hemel in de nacht, de stralende sterren en de van vorm veranderende maan. Wij hebben het boek in etappes gelezen. Het is nogal veel informatie elke keer en we bleven vrij lang hangen bij een pagina. Elke pagina is weer een feestje. Er is zoveel te zien. Er valt zoveel te leren. Dat wilden we niet overhaasten. Een verhaal over je eigen weg volgen, ontdekken, groeien en meer.

Meer over Armstrong, De avontuurlijke reis van een muis naar de maan vind je hier.

Kinderboek Armstrong over de Ruimte, sterren en planeten

Ruimte, sterren en planeten kinderboeken

MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie