11x leukste Sinterklaasboeken voor groot en klein

Om echt in de Sinterklaassfeer te komen zou je boeken over het feest kunnen voorlezen. Ik heb de leukste boeken over Sinterklaas op een rij gezet.

Lees ook

15 Sinterklaas surprise | Simpel om zelf te maken

Sinterklaas en de vlucht door de lucht

Duinrell | Het landgoed van Sinterklaas

11x leukste Sinterklaasboeken

Super Sint  – Marinka Rinck & Martijn van der Linden

Marie wil heel graag een superheld in het echt zien. Tijdens een wandeling met de hond in het park komt er een oudere man naast haar zitten. Hij vertelt haar over de heldhaftige avonturen van Sinterklaas. Marie hoort de verhalen aan maar kan met moeite geloven dat Sinterklaas een superheld is. Tot ze hem in actie ziet. Een prachtig op rijm geschreven verhaal over Sinterklaas zoals we hem nog nooit hebben gezien.

Super Sint is onder andere hier te koop.

Sinterklaas – Charlotte Demantons

Een Sinterklaasboek zonder tekst. Prachtige illustraties vol leven. Alles rondom Sinterklaas wordt door middel van plaatjes uitgebeeld. Het begint in Spanje en de voorbereiding voor de lange reis richting Nederland. Pieten die de kinderschoenen vullen en natuurlijk pakjesavond. Een indrukwekkend mooi boek dat belangrijke prijzen heeft gewonnen afgelopen jaren.

Sinterklaas is onder andere hier te koop.

Sinterklaas slaat een jaartje over  – Susanna Wiersma

Ieder jaar hetzelfde. Sinterklaas heeft er dit jaar geen zin in en besluit niet naar Nederland te reizen maar in Spanje te blijven. Zijn pieten doen hun uiterste best hem te overtuigen te gaan, maar niets werkt. Tot hij een bijzondere brief ontvangt van een meisje waar hij iets aan heeft beloofd.

Sinterklaas slaat een jaartje over is onder andere hier te koop.

Sinterklaas zonder baard – Sanne de Bakker

Terwijl de goedheiligman op het strand ligt in het warme Spanje bedenkt hij dat zijn baard eraf moet. Zijn pieten proberen hem op andere gedachte te brengen, omdat ze bang zijn dat de kinderen hem straks niet meer zullen herkennen en hij spijt krijgt van zijn actie. Maar nee Sinterklaas heeft besloten zijn baard af te laten scheren en in gewone kleding naar Nederland te komen. Een vrolijk voorleesboek met illustraties van Mark Janssen over de verkleding van Sinterklaas en roetveegpieten.

Sinterklaas zonder baard in onder andere hier te koop.

Het kleinste Pietje – Sjoerd Puyper

Het vervolg op Vrienden van Sinterklaas. Broes weet nu waarom zijn papa niet meekon naar de intocht vorige keer. Hij is namelijk een vriend van Sinterklaas. Dit jaar verstopt het jongetje zich in de bus die alle vrienden van Sinterklaas, alle papa’s en mama’s die voor Piet spelen, ophaalt. Wanneer Sinterklaas hem ontdekt besluit hij dat Broem een piet mag worden.

Het kleinste Pietje is onder andere hier te koop.

Als Sint dat ziet – Bette Westera

Grappig en speelse rijmpjes en versjes voor beginnende lezers. Vlak voordat Sinterklaas en de Pieten naar Nederland vertrekken wordt Sinterklaas ziek. De Pieten zorgen voor hem en maken hem weer beter. Tijdens de reis vanuit Spanje naar Nederland gebeurt er van alles. Zo krijgt de Sint een nat pak op de boot en raken er cadeautjes kwijt.

Als Sint dat ziet is onder andere hier te koop.

Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot – Kathleen Amant

De allergrootste wens van Klaasje is om Sinterklaas te worden als hij groot is. Hij draagt een door zijn moeder gemaakte mijter en speelt met zijn speelgoedbootje buiten in de sneeuw als hij uitglijdt en met zijn pakjesboot in het water valt. Een fantastisch Sinterklaasboek voor jonge kinderen. Met prachtige illustraties waar primaire kleuren centraal staan.

Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot is onder andere hier te koop.

Woezel en Pip aftellen tot Sinterklaas – Dromenjager

Samen met Woezel en Pip aftellen tot Sinterklaas. De beste vriendjes hebben er zin in. Ze kunnen niet wachten tot het zover is. Ze krijgen Sinterklaasles in de Tovertuin van de Wijze Varen, ze maken een verlanglijstje en zetten hun schoen. Maar dan gaat het stormen op de dag zelf.

Woezel en Pip Aftellen tot Sinterklaas is onder andere hier te koop.

Jip en Janneke Sinterklaas komt – Annie M.G. Schmidt

De vriendjes Jip en Janneke beleven in 10 grappige, korte verhalen Sinterklaas. De alledaagse belevenissen van de twee vrienden naar de intocht, terwijl hij in het land is en na 5 december worden ondersteund door zowel zwart-witte als gekleurde illustraties. Een klassieker dit.

Jip en Janneke Sinterklaas komt is onder andere hier te koop.

Voor jullie tien anderen – Paul de Leeuw

Sinterklaas is het geklaag van zijn Pieten over de hoge werkdruk helemaal zat. Hij besluit ze te vervangen en gaat in de dierenwereld op zoeken naar nieuwe hulpjes. maar dat blijkt helemaal niet zo makkelijk te zijn als Sint had bedacht. Een uniek boek waarin Sinterklaas niet de kalme, redelijke man is die zijn pieten uit de nesten helpt. Ook de goedheiligman is soms boos en onredelijk en maakt fouten.

Voor jullie tien anderen is onder andere hier te koop.

Sinterklaas voor grote kinderen – Chariva

Een mooi boek waarin Sinterklaas zelf aan het woord is. Voorzichtig legt hij uit hoe hij een kindervriend werd en hoe schoen zetten ontstond om daarna uit te leggen dat pakjesavond een groot toneelstuk is. Ook zit er een contract bij voor de kinderen die het grote Sinterklaasgeheim moeten bewaren.

Sinterklaas voor grote kinderen is onder andere hier te koop.

Wat is jouw favoriete Sinterklaasboek?

MamaPlaneet logo

2 kleine pietjes lezen Super Sint voor

Sandra

Plaats een reactie