Life in Willowdale: Farm adventures review

Titel: Life in Willowdale: Farm adventures
Categorie: Avonturenspel, Simulatie, RPG, Lifestyle
Speltype: Arcade
Beschikbaar als: Gamecard en downloadversie
PEGI-leeftijd: 7
Online opties: Geen
Aantal spelers: 1-2
Systeem: Nintendo Switch, PS4, PS5
Uitgever: Mindscape
Ontwikkelaar: FRAG Games
Gesproken taal: Geen
Schermteksten: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans
Downloadgrootte: 2207 MB

Leestip!

Educatief gamen | Videogames implementeren in de opvoeding tips

Paperman: Adventure Delivered review

Whisper: Een Onverwachte Ontmoeting review

Life in Willowdale: Farm adventures

Life in Willowdale is een avontuurlijke boerderijsimulatie game voor de Nintendo Switch. Het ooit levendige dorpje Willowdale heeft dringend hulp nodig. Het verhaal begint wanneer je oom, de burgermeester van Willowdale, je hulp inroept om het vergeten dorp een nieuw leven in te blazen en te redden van een neerwaartse spiraal. Je wordt uitgedaagd om een bijzondere boerderij op te zetten, nieuwe gebouwen te creëren en banden te smeden met de kleurrijke bewoners. Zij en zelfs de in het wild levende dieren hebben je hulp nodig om hun plekje in Willowdale weer te vinden.

Life in Willowdale: Farm Adventures koop je hier

In dit spel ga je terug naar de basis door je groene vingers te perfectioneren. Je zaait en oogst gewassen, verzorgt dieren, geeft gebouwen een upgrade, herstelt ze en bouwt je vaardigheden uit. Er valt genoeg te ontdekken in Willowdale, van buiten het dorp verkennen tot het bezoeken van de Bloemenvelden, de Dodenwoestijn, Het Vergeten Bos en de Machtige Berg.  Het hoogtepunt van dit uitgebreide spel is niet alleen de mogelijkheid om het fictieve dorpje te herbouwen en herstellen, maar ook de vele andere avonturen die daarbij komen kijken. Een leuk, leerzaam en gezellig multiplayer spel zonder geweld of kindvriendelijke situaties waarbij de verschillende activiteiten je uitnodigen samen de verschillende zones te verkennen met bijzondere uitdagingen. De videogame is perfect voor liefhebbers van het leven op de boerderij of degene die er graag meer over willen weten. Het geeft het levendige dorpservaring op een prettige, laagdrempelige manier een gezicht. Het is vooral een diepgaand simulatiespel dat strategisch denken en beheer van tijd en middelen vereist. De interactie met NPC’s (een Non-Player-Character, een personage dat niet wordt gestuurd door de speler) en de variatie aan dieren maar ook uitbreidingen van de boerderij bieden een interessante en gevarieerde ervaring dat niet snel gaat vervelen.

YouTube player

PEGI leeftijdsclassificatie

PEGI staat voor Pan European Game Information en is de kijkwijzer voor videogames. Het geeft aan welke leeftijdsgroep op een bepaald spel geschikt is en dus niet hoe moeilijk of makkelijk het spel is. Het is bedoeld om ouders te helpen kiezen en beslissen welke games geschikt zijn voor hun kinderen, gebaseerd op de inhoud en het niveau van volwassenheid van het spel. Als ouder helpt dit je beslissen of ouderlijk toezicht instellen verstandig is of het kind de game op Twitch of Youtube mag zien bijvoorbeeld. Life in Willowdale: Farm adventures heeft van PEGI leeftijdsclassificatie 7 gekregen wat gezien kan worden als geschikt vanaf 7 jaar. Dat betekent dat deze spellen wel beelden en geluiden kunnen bevatten die mogelijk angstaanjagend zijn voor jonge kinderen. Ook hier kan een milde vorm van niet-realistisch geweld in voorkomen, maar geen grof taalgebruik.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie