MamaPlaneet onder de loep: 6 maanden online

MamaPlaneet onder de loep: 6 maanden online

Vorig jaar oktober kwam MamaPlaneet voor het eerst online. Vandaag, 6 maanden geleden om precies te zijn. Tijd om mijn mama lifestyle blog eens onder de loep te nemen.

84 geplaatste artikelen
Praktisch 400 reacties
Ruim 21.000 (unieke) bezoekers
Bijna 37.000 paginaweergaven

Ik geef het toe, ik ben ambitieus. Als ik iets doe dan wil ik daar ook in groeien. Maar dat bepaalde artikelen zo goed zouden worden ontvangen had ik niet verwacht. Artikelen, door mijn hand geschreven (oké getypt) worden massaal gelezen. Dat doet mij goed. Dank je wel hiervoor!

Ik heb een stem

Of ik altijd even tevreden ben over de artikelen die ik schrijf? Om eerlijk te zijn nee. De perfectionist in mij twijfelt altijd. Het kan altijd beter. Maar op het moment dat ik doorhad dat mij spontane gedachten met open armen worden ontvangen en ik dus een stem heb, want zo voelt het wel, besloot ik er ook iets mee te doen. En zo werd mijn reeks persoonlijke verhalen geboren. Inmiddels komen er elke woensdag twee verhalen online. De lezers sturen wekelijks hun bijzondere, indrukwekkende, maar vooral motiverende verhalen die anderen kunnen helpen. Al deze dames wil ik nogmaals bedanken. Ik ben trots op jullie!

90 % van de bezoekers komt via Social Media (waarvan 97% via Facebook)

Ergens is dit natuurlijk geen verrassing. De kracht van social media. Op mijn facebookpagina deel ik voornamelijk interessante artikelen, buiten mijn artikelen om. Via Instagram deel ik, naast artikelen, ook veel privé foto’s. Op Twitter vind ik de interactie met anderen het leukst.

MamaPlaneet logo

Eind februari liet ik mijn logo maken door hetzelfde bedrijf die ook het logo voor de kinderopvang maakte. Begin maart kon ik het dan eindelijk met jullie delen. Persoonlijk vind ik het simpel, maar niet te simpel. Herkenbaar en vooral passend. Passend bij mijn visie en mij.

Samenwerkingen

De laatste tijd komen er steeds meer mailtjes voor samenwerkingen binnen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het mij niets doet. Ik voel mij zeer gevleid. Blijkbaar val ik positief op tussen alle anderen. Toch heb ik tot nu toe maar één samenwerking gehad. Waarom? Ken je de uitspraak ‘bij twijfel niet doen?’ Het moet bij mijn blog passen. Het moet goed voelen. Zo niet, dan moet je het niet doen.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik een afspraak had gemaakt met mijzelf. Op het moment dat ik een bepaald bereik heb, ga ik mij meer openstellen voor samenwerkingen. Dit heeft ook te maken met het feit dat mijn logo niet goedkoop was. Daarnaast kost de hosting en webdomein ook geld. Dit wil overigens niet zeggen dat ik vanaf nu alles ga grijpen wat op mij afkomt. Absoluut niet zelfs. Ik ben erg kritisch en dat zal niet snel veranderen. Wat dit wel betekent is dat je zo nu en dan een commercieel artikel of reclame of mijn website zult tegenkomen. Dit zal ik ten alle tijden duidelijk melden in het artikel. Ik ben overigens verplicht hier altijd eerlijk over te zijn.

14 % terugkerende bezoekers

Om eerlijk te zijn weet ik niet of dit goed is of juist lachwekkende aantallen voor een mamalifestyle blog dat 6 maanden online staat. Maar het is wat het is. 14% van de bezoekers weten hun weg terug te vinden naar MamaPlaneet. Dat zijn ongeveer 3000 lezers.

Top 5 meest gelezen artikelen

Mijn tweede artikel op MamaPlaneet is nog steeds mijn meest gelezen artikel tot nu toe. Bizar eigenlijk, want het enige wat ik deed is mijn gedachten over een nieuwsbericht delen. Voor mij een ondenkbaar feit dat je als ouder geen andere optie hebt dan je pasgeborene alleen thuis te laten.

Vol frustratie schreef ik dit artikel, een avond ervoor. Blijkbaar was er onder de gastouders en gastouderbureaus veel herkenning, want het artikel ging viraal. Mijn hosting legde MamaPlaneet plat en stuurde mij een mail met de mededeling ‘due to traffic overload’. En bedankt dames 😉

Ergens vorig jaar hoorde ik van deze seks techniek. Na wat onderzoek te hebben gedaan, schreef ik hier een artikel over. Een techniek dat niet alleen je relatie een flinke boost kan geven, maar ook kan bijdrage bij zwanger worden wordt nog steeds bijna wekelijks gelezen. Een welverdiende nummer 3 meest gelezen artikelen tot nu toe.

Toen de welbekende Sophie de Giraf massaal werd opengesneden vanwege een amerikaans artikel dat iedereen zonder nadenken overnam, besloot ik erachter aan te gaan. Ik heb Sophie immers nog steeds in huis. Heel om wel te verstaan. Gedachte dat het favoriet baby speeltje van mijn oudste dochter kapot te maken brak mijn hart. Na wat onderzoek te hebben gedaan, bleek al snel niets aan de hand te zijn. Er werd gewoon heisa om niets gemaakt. In mijn poging de onschuldige Sophietjes te redden die nog gered konden worden, schreef ik dit artikel.

Een van de vele persoonlijke artikelen, gedeeld door mijn lezers, was het verhaal van Lily (alias). Lily was 17 toen zij zwanger werd van een nogal opdringerige jongen die geen genoegen nam met zoenen. Zwanger door voorvocht. Haar verhaal, met als doel ouders erop te attenderen hun tieners vroeg te informeren over de ‘gevaren’.

Planning

Oh wat ben ik hier slecht in. Ik leid een druk bestaan. Vaak schrijf ik een avond van te voren een blog. Ideaal zou zijn als ik vooruit kan werken. Tot nu toe lukt mij dat echt niet. Hier wil ik in de nabije toekomst wel verandering in brengen. Tot nu toe komt er elke maandag en vrijdag een artikel online. Op woensdag komen er zelfs twee artikelen online. Voorlopig gaat dat niet veranderen. Ik twijfel nog of ik een vaste planning wil aanhouden. Daarmee bedoel ik ‘maandag persoonlijk’, woensdag ‘persoonlijke verhalen met een boodschap’, vrijdag ‘een artikel met tips op het gebied van opvoeding’. Het is een voorbeeld. In dat geval wil ik misschien op andere dagen ook eens een artikel plaatsen. Een artikel dat buiten een rubriek valt. Waar heb jij als lezer behoefte aan?

Een echt persoonlijk artikel delen blijf ik toch wel lastig vinden. Mijzelf blootgeven vind ik een dingetje. Ik wil dit wel wat vaker proberen te doen. Zie het als een stukje therapie.

Wat vind jij mijn beste artikel tot nu toe? Waar wil je vaker over lezen? Is er een bepaald onderwerp waar je graag meer over wilt weten? Wil je (anoniem) je verhaal delen? Je input is zeer waardevol voor mij. Mail mij gerust mamadingen@gmail.com

31 gedachten over “MamaPlaneet onder de loep: 6 maanden online”

 1. Wauw alweer een half jaar. Wat gaat het toch snel! Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal. Zelf ben ik echt gaan bloggen om mijn ei kwijt te kunnen en dat ik daar soms mensen mee kan helpen is mooi meegenomen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby maar alsnog ben ik vooral bezig met mijn eigen ding kwijt kunnen en daarbij mensen helpen. 🙂

 2. Vind het logo echt heel tof! Persoonlijk vind ik wel dat je erg veel ‘clickbait’ artikelen online hebt staan. Dat vind ik persoonlijk een beetje jammer, ik zie liever echt persoonlijke stukken als ik iemand zijn blog lees. Wel hele mooie statistieken, mag je trots op zijn!

  • Ik denk dat ik mij wat meer moet verdiepen in clickbait, want ik snap hier duidelijk niet veel van. Wat zijn, volgens jou, clickbait artikelen?

  • Lief! Dank je wel Sylvia! Ik vind dat er redelijk realistisch over ben. Het is hard werken en we moeten nog maar eens zien of ik de stijgende lijn weet te behouden.

 3. Wat leuk om te lezen dat je blog je zo veel brengt. Vaste rubrieken is voor de lezers wellicht fijn maar kan op jezelf ook veel druk leggen. Ik heb dat in het verleden bij mijzelf ook gemerkt. Je ‘moet’ dan altijd maar inspiratie hebben voor elke rubriek. Ik blog tegenwoordig over dingen waar ik zin in heb. Ik heb een aantal maandelijks terugkerende rubrieken. Dat geeft minder druk en die kunnen vooruit geschreven worden.

  • Precies dat doe ik nu ook. Ik schrijf inderdaad artikelen en bespreek onderwerpen volledig op mijn gevoel. Behalve woensdag dan. Je hebt wel een punt. Ik ben er nog niet helemaal over uit en zal dit zeker erin meenemen. Dank je wel Priscilla!

 4. Wat leuk om dit te lezen. Ik ben echt net begonnen en nog alles aan het uitvogelen. Waar moet ik wat plaatsen en wanneer en hoe vaak? En ik schrijf voornamelijk persoonlijk, maar twijfel of ik ook meer andere dingen moet gaan schrijven. Als danstherapeut en dansdocent ligt mijn hart ook wel in het schrijven van informatieve stukjes. Maar dat durf ik dan weer niet.. dus leuk en interessant om dit te lezen. Ik ga gauw wat meer dingen van je lezen!

  • Ik ben ook nog steeds bezig met ontdekken en experimenteren hoor. Ik moet nog mijn draai vinden. Dat kost tijd. Wat leuk dat je ook bent gaan bloggen. Mijn meisjes hebben sinds een aantal weken dansles en vinden het helemaal geweldig. Ik zou het erg leuk vinden om artikelen te lezen op dit gebied. Dan ik kom ik graag bij je beurten 🙂 Gezellig!

Een reactie plaatsen