MamaPlaneet is 2 maanden online: Hoe gaat het?

MamaPlaneet is 2 maanden online: Hoe gaat het?

Hoe het allemaal begon

Het begon allemaal als mijn uitlaatklep. Ik ben begonnen met bloggen tijdens de zwangerschap van mijn tweede dochter. Ik maakte nogal wat mee. De zwangerschap verliep nogal moeizaam. Ik voelde me afgesloten van de wereld. Met mijn onderwijs verleden en een dochter die zo vlot ging dat ik haar nauwelijks kon bijhouden, kwam mijn liefde voor educatieve activiteiten weer om de hoek kijken. Ik had het duidelijk gemist. In de loop van jaren heb ik dat verdrongen denk ik. Daarnaast ben ik iemand met een sterke mening. Ik deel graag de ervaring en kennis met andere moeders. Je bent immers nooit uitgeleerd.

Afgelopen oktober was het dan zover. Ik besloot om op mijn eigen blog artikelen te schrijven. Onze leuke uitjes, grappige uitspraken van mijn meiden, opvoedingskundige tips en adviezen en alles wat ik als moeder interessant vind.

Inmiddels is Mamaplaneet 2 maanden online. Stiekem was ik toch wel heel nieuwsgierig hoe mijn blog het heeft gedaan tot nu toe. De Google Analytics had ik nog maar 2 keer bekeken sinds het begin. Voor de geinteresseerden deel ik de uitkomsten hier.

Google Analytics
Het aantal bezoekers

Elke maandag, woensdag en vrijdag kwam er een artikel online. Ondertussen staan er al 26 op mijn website. Bijna 10.000 paginaweergaven en bijna 7000 bezoekers bezochten MamaPlaneet de afgelopen 9 weken. Voor de meer ervaren bloggers is dit kinderspel maar niet voor mij. Ik ga hier ontzettend van blozen. Eigenlijk ben ik blij dat je dat niet kunt zien.

Van alle lezers van de afgelopen weken weet 14,9 % de weg terug te vinden naar MamaPlaneet. Ik durf niet te zeggen of dit weinig is of veel, maar als ik het omreken kom ik op 1030. En dat is meer dan ik ooit heb durven dromen.

Ruim 84 % van alle bezoekers komt uit Nederland en 12 % uit Belgie.

Facebook

Social Media

Op Social media kanalen gaat het ook prima, denk ik zo. Afgelopen week bereikten mijn berichten zeker 15.000 mensen op facebook. Op instagram zijn er al 217 volgers. De spammers en neppe accounts heb ik, als het goed is, verwijderd. Met 12 volgers op Google + en 29 op Twitter vind ik het begin van MamaPlaneet geslaagd. Pinterest en Bloglovin ben ik nog aan het ontdekken.

Bestgelezen artikelen

Het artikel over een sekstechniek die een kans op zwangerschap vergroot, trok 800 unieke bezoekers. De fijne reacties van de dames die hier positieve ervaring mee hebben waren mijn kers op de taart.
De hele bedoeling was iemand ermee te helpen. Het is een nogal onbekende, en toch vrij oude, techniek. Er zijn duizenden stellen die al jaren proberen een kind te maken, zonder succes. Stellen wiens relatie hierdoor gevaar loopt. Al is er één iemand ermee geholpen, dan is mijn doel al bereikt.

zwanger worden

Bijna 450 mensen waren geboeid door mijn eerlijke terugkijk op mijn zwangerschappen, bevallingen en waarom ik geen gezinsuitbreiding wil.

gezinsuitbreiding

Mijn artikel over de nieuwbakken moeder die haar pasgeborene alleen thuis liet en onderweg naar de supermarkt een ongeluk kreeg was goed voor ruim 2800 lezers. Hierdoor val ik van mijn stoel. Mijn kijk op en mening over de actualiteit is wel mijn ding. Waarom ik dit artikel schreef? Simpelweg om moeders te waarschuwen. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Gevolgen kunnen groot zijn. Het is niet voor niets strafbaar.

baby

Nog zo een artikel die het waanzinnig goed heeft gedaan is Genoeg Gezwegen. Hoewel ik schrok van alle nare verhalen en gebeurtennissen vond ik het belangrijk daar evenzicht in te brengen. Het kwam zo zwart wit over en dat is het praktisch nooit. Daarnaast vond ik dat de toekomstige moeders onnodig bang werden gemaakt. Leer ervan, voorkom onduidelijkheden maar wees niet bang. Dat kan nooit iemand zijn bedoeling zijn geweest. Wees goed voorbereid en realistisch. Ongeveer 450 mensen hebben het artikel gelezen.

bevalling
De superleuke stoomboot van Sinterklaas gemaakt van stroken was goed voor 469 bezoekers. Als mama van een peuter en een dreumes en gastouder van kinderen onder de 4 jaar, richt ik mij graag op simpele knutsels die kinderen voornamelijk zelf kunnen uitvoeren. Spelenderwijs werken ze aan zoveel meer dan de motorische ontwikkeling en samenwerken.

Stoomboot van Sinterklaas

Toekomstplannen

Als gastouder en daarmee zelfstandige werknemer weet ik dat een grote voorliefde kan uitgroeien tot iets groots. Of ik van MamaPlaneet een bedrijf wil maken? Ik ben altijd ambitieus geweest, veeleisend en kieskeurig. Daarnaast ben ik gek op gezinsvriendelijke activiteiten en pedagogisch verantwoorde onderwerpen bespreken. Ik weet niet wat de toekomst breng, maar zolang het goed voelt, blijf ik bloggen.

Dank je wel! Voor het lezen van mijn hersenspinsels, voor je nieuwsgierigheid, je tijd en moeite. Ik beloof mijn best te doen ook je vertrouwen te krijgen zodat je terug blijft komen.

Je tips lees ik graag. Wat lees jij graag op MamaPlaneet? Wil je graag je verhaal (anoniem) kwijt, dan kan dat ook.

8 gedachten over “MamaPlaneet is 2 maanden online: Hoe gaat het?

Een reactie plaatsen