Masha en de Beer 2 | De avonturen van de ondeugende peuter

Wist je dat Masha en de Beer al 10 jaar bestaat? Deze populaire van oorsprong Russische animatieserie is al jaren een hit in binnen – en buitenland. In 2017 verscheen de eerste bioscoopfilm en nu, 2 jaar later is er ook een tweede bioscoopfilm uitgebracht. Wij hebben deze alvast mogen bewonderen op het grote scherm. Wat je kunt verwachten?

Masha en de Beer

De peuter Masha lijkt in principe veel op jouw en mijn kinderen. Ze is meestal vrolijk, ontzettend nieuwsgierig, heeft een immens grote fantasie en is lekker ondeugend. Masha en de Beer hebben een haat-liefderelatie. Hij wordt gek van haar, maar kan niet anders dan haar beschermen en helpen wanneer nodig. En hoewel Masha prima haar mannetje staat is dat wel vaak nodig. De twee wolven die in een oude ambulance wagen wonen, Rosie het varken en het konijn zijn een aantal van de andere vaste personages in deze animatie.

Masha en de Beer met poseren met pinguïn voor de foto Ondeugende Masha speelt Hockey

Nederlandse Masha

Hoewel de andere personages met hoge uitzondering een stem hebben, is dat met Masha natuurlijk anders. Elaine Hakkaart verleent al jaren haar stem in de Nederlandse versie. Deze jonge dame kennen we misschien van The Voice Kids 2012 of van de musicals Mary Poppins waarin zij Jane speelt. Of Annie waar zij Duffy speelt. In Les Miserables speelde zij kleine Eponine. Verder kennen we Elaine van Toy Stroy 3 van de stem van Bonnie, de stem van jonge Merida in Brave en tiener Dory in Finding Dory.

Masha (uit Masha en de Beer) speelt golf met haar dierenvriendjes

Masha en de Beer 2

Feitelijk is de film niet anders dan de animatieserie die je op tv ziet. De film bestaat uit een aantal losse, korte afleveringen. Met jonge kinderen is dit een voor- en een nadeel. Hoewel ze hiermee, denk ik, het langdradige proberen te voorkomen en dus de aandacht van de peuters en kleuters willen vasthouden, kan het ook averechts werken. De 70 minuten durende film was het eerste uur prima te behappen voor zowel mijn kleuters als de meeste jonge kinderen in de zaal. De laatste 2 afleveringen waren echter niet meer te doen voor de allerjongste peuters. Er werd heen en weer gelopen, gerend, gespeeld… Dit heeft overigens niets met de film zelf te maken. Deze was gewoon leuk. Nieuwe avonturen van de ondeugende peuter en haar dierenvrienden vielen goed in de smaak bij mijn kleuters. Zij zijn wel wat gewend en weten na de film in geuren en kleuren te vertellen wat ze leuk vonden, wat een tikkeltje spannend en waar ze hard om moesten lachen. Wanneer zij erom vragen of ze de film nogmaals mogen zien, weet ik zeker dat ze er ook echt van genoten hebben. Het feit dat zij tijdens de film flink in de watten werden gelegd door de lokale bioscoop hielp natuurlijk wel 😉

Masha en de Beer 2 draait vanaf 10 april in de bioscoop.

Lees ook: De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen

Lees ook: De Kleine Heks | Is geaccepteerd worden belangrijker dan jezelf zijn?

Lees ook: Ralph Breaks The Internet

Lees ook: The Grinch Animatiefilm 2018 | Over de magie van Kerst

Lees ook: Indoor fun | 25 keer binnenpret verzekerd bij slecht weer

Lees ook: Kindvriendelijke tuin | Maak van je achtertuin een kinderparadijs

filmposter Masha en de Beer 2

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

1 gedachte over “Masha en de Beer 2 | De avonturen van de ondeugende peuter”

  1. Mijn dochter kijkt deze serie ook wel eens op Netflix en ik kijk ook wel eens mee. Soms zijn de afleveringen best grappig! Leuk dat er weer een nieuwe bioscoopfilm is uitgebracht!

    Beantwoorden

Plaats een reactie