Matcha theepoeder | Wat maakt deze groene thee een superfood?

Wat is Matcha?

Matcha is een eeuwenoude Japaanse wondermiddel. Deze felgroene poederthee, gemaakt in de schaduw geplaatste theeblaadjes van de Camellia Sinensis plant, zit bomvol antioxidanten. Door deze bijzondere werkwijze zijn de blaadjes rijk aan aminozuren en wordt er extra chlorofyl aangemaakt. Dat maakt deze smaragdgroene thee nog gezonder dan de groene thee. Inmiddels heeft deze superfood, rechtstreeks uit de bergen van Shizuoka, haar weg gevonden naar het westen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Wat maakt Matcha thee zo bijzonder? Ken je de voordelen van de groene thee? Deze theepoeder heeft al deze voordelen plus een heleboel meer. Doordat je de theebladeren zelf benut, krijg je 100 % van alle voedingstoffen die de plant heeft ook binnen. Dus alle vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten. Hieronder de gezondheidsvoordelen van dit wondermiddel.

♦ Metabolisme verbeteren & Natuurlijke Detox

Elk bakje Matcha thee zorgt ervoor dat je 4 keer meer vet verbrand. Daarnaast kun je je lijf ermee ontgiften. Het geeft je metabolisme een flinke boost, maar verhoogt je bloeddruk of hartslag niet. Afvallen met deze eeuwenoude Japanse thee kan. Voorkomen dat je na afvallen weer aankomt ook.

♦ Immuunsysteem versterken

Het is wetenschappelijk bewezen dat groene thee goed is voor je immuunsysteem. Matcha thee zet daar een schepje bovenop. Het zit immers bomvol vitamines A en C, zink, magnesium, kalium, eiwitten, ijzer, proteïne, calcium en meer.

♦ Verbetert concentratie en energie

Dit wondermiddel geeft energie, bevordert concentratie en zorgt ervoor dat je kalm blijft. Dit zorgt voor minder stress en dus meer rust in je hoofd en lijf. Een natuurlijke vervanger van koffie en energiedrankjes. Niet voor niets al ruim 800 jaar een grote favorieten onder de Zenboeddhistische monniken.

♦ Kankerbestrijdend

Door de antioxiadant EGCG wordt je lichaam beter beschermt tegen bijvoorbeeld UV-straling, sigarettenrook en luchtvervuiling. Deze vrije radicalen kunnen namelijk huid- long- en leverkanker veroorzaken.

♦ Goed voor je huid

Dezelfde antioxidant voedt je huid en heeft een positief effect bij acne en rimpels. Dit is ook de reden dat de groene thee steeds vaker als ingrediënt in beauty producten wordt gebruikt.

♦ Biedt bescherming tegen hart- en vaatziekten

Door dagelijks 3 kopjes van deze thee te drinken normaliseer je je cholesterol. Hierdoor verminder je de kans op hart- en vaatziekten. Dit doe je overigens met de gewone groene thee ook. Met Matcha alleen meer.

Matcha theepoeder met bamboe lepel en klopper

Hoe maak je het?

Laten we beginnen met dat wat je nodig hebt om het perfecte kopje Matcha thee te zetten:

♦ 2 Bamboe lepels of een halve theelepel van de Matcha theepoeder
♦ 80 ml gekookt water (niet kokend water)
♦ Een kommetje
♦ De klopper

Werkwijze

Terwijl het gekookt water afkoelt (tot 80 °C), doe je 2 Bamboe lepels Matcha theepoeder in de kom. Je voegt hier 80 ml water aan toe en klopt de thee net zo lang tot het schuimt. Je Matcha thee is nu klaar voor gebruik. Drink de thee rustig op, maar wel voor de poeder op de bodem van het kommetje belandt.

Ingredienten

Naast het bovengenoemde ingrediënt kan de theepoeder sporen bevatten van noten, sulfieten, soja en lactose.

gemaakte Matcha thee

Mijn ervaring

De vaste lezers weten dat ik de laatste tijd nogal kamp met een aantal klachten. Zo ben ik in ander half jaar tijd maar liefst 14 kg aangekomen, heb ik een ijzertekort en ervaar ik erg veel stress. Een combinatie van klachten die de situatie alleen maar erger maakt. Afgelopen 3 maanden heb ik braaf mijn vitamine D en ijzerpilletjes ingenomen die ik van de arts kreeg. Daarbij deed ik extra veel moeite gezonder te eten en liever voor mijzelf te zijn. Ik zie graag dat mijn schildklier weer normaal werkt, ik meer energie krijg en kan afvallen.

Wat heb ik gedaan om hier verandering in te brengen? Behalve het bovengenoemde, dronk ik dagelijks 3 kopjes Matcha thee per dag. Wel met honing. Normale groene thee kan ik nog zonder toevoegingen drinken. Matcha vond ik persoonlijk nogal droog en een klein beetje bitter smaken.

Nadat ik de kinderen op bed legde, pakte ik mijn rust met een bakje van de wonderthee. Inmiddels zijn we 2 weken verder. Of ik de effecten al voel? Dat zou zomaar kunnen. Ik voel de laatste tijd erg veel waardoor ik kleine veranderingen niet direct merk. Wat ik wel merk is dat ik eindelijk ben opgehouden met aankomen. Dat alleen is voor mij een reden voor een feestje. Ik werd er zo enorm depressief van. Niets wat ik deed hielp. Dit geeft mij hoop. En die grijp ik graag met beide handen aan.

Gezien mijn klachten kan zelfs dit magisch drankje geen wonderen verrichten binnen 2 weken. Maar ik ga wel door. Als dit het resultaat is na 14 dagen lang 3 kopjes thee per dag. Dan kan ik niet wachten om de resultaten na 3 maanden te zien.

Creatief met Matcha

Het leuke aan deze toverpoeder is dat je het ook heel goed als ingrediënt kunt gebruiken in bijvoorbeeld een Smoothie, taart of zelfs ijs. Ik heb de gevonden Matcha recepten verzameld op een Pinterest bord. Voel je vrij te repinnen.

Korting

Wil je zelf ervaren wat Matcha voor je kan doen? Neem dan een kijkje op Matcha.nl en gebruik de kortingscode MAMAPLANEET voor 10% korting op je bestelling.

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

3 gedachten over “Matcha theepoeder | Wat maakt deze groene thee een superfood?”

Plaats een reactie