Waar moet een familiecamping aan voldoen + 5 meest kindvriendelijke campings in Nederland

Er zijn veel campings in Nederland. Grote en kleine campings, extra kindvriendelijke en kindvrije campings, maar ook natuurkampeerterreinen en stadscampings. Of wat dacht je van plaatsen speciaal voor de senioren, jongeren of wildkampeerders. Of trekkersvelden, sportcampings, bij de boer, een met een paardenstal zodat je lievelingsdier mee kan en natuurlijk de trendy glampings. Kortom voor ieder wat wilt.

Niet gek, want sinds de jaren ’70 is kamperen een van de populairste vakantievormen onder Nederlanders. Weekendje weg, Midweek of een paar weken in de vakantie vertoeven. Het maakt niet uit. We pakken iedere kans om er tussenuit te gaan met beide handen aan. Heerlijk!
Zou het komen omdat het voelt als tijdelijk ontsnappen aan het gehaaste leven dat al te lang als standaard wordt gezien? Het zou zomaar kunnen. Maar waar het vooral om gaat is de vrijheid die kamperen biedt. Denk hierbij aan de financiële aantrekkelijkheid, want je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ertussenuit gaan past dan ook altijd in je budget. Maar ook het gevoel van vrijheid door het loslaten van tijd in combinatie met veel buiten in de natuur zijn. Dit zorgt er ook voor dat je zelf kan ontspannen, genieten en bijtanken wat je algehele gezondheid ten goede komt. Laten we ook de sociale contacten niet vergeten want hoe makkelijk is het om eens een praatje te maken met de vakantiegangers links en rechts. Ook kinderen ervaren het als een verblijf in een grote speeltuin waar altijd gezelschap is. Van lekker ravotten, in de bomen klimmen en plassen stampen tot kikkervisjes vangen, fietsen, kampvuur maken en schat zoeken. En dan de grenzeloze mogelijkheden want het kan werkelijk overal ter wereld.

Waar moet een familiecamping aan voldoen?

Iedere ouder weet het: Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan kom je zelf ook tot rust. Maar om dit voor elkaar te boxen, is een van de  campings gericht op gelijkgestemde gezinnen met kinderen een must. Een die erop gericht is de doelgroep te vermaken met mooi en slecht weer. Maar hoewel een ruime keus erg fijn is, kan het lastig zijn om het kaf van het koren te scheiden. Want wat maakt het kidsproof? En nog belangrijker: Wat maakt een specifieke bestemming geschikt voor jouw gezin? Om je een beetje op gang te helpen hebben we de belangrijkste punten uitgelicht. Het is aan jou om iedere voorwaarde te personaliseren, wat je beslist helpt om de juiste keus te maken.

♦ Groot of juist een kleinschalige camping

♦ Ligging: Centrale ligging indien je de omgeving wil verkennen met je bengels

♦ Een veilige omgeving waar de kleuter, oudere kinderen en tieners zelfstandig op ontdekking kunnen

♦ Voldoende speelmogelijkheden binnen en buiten: Veilig en uitdagend genoeg, misschien één in het zicht

♦ Sociale voorzieningen als privé sanitair of nette gedeelde sanitair: dichtbij en makkelijk (zelfstandig) te bereiken voor kinderen, genoeg lage toiletten, kinderdouches, aanwezigheid kinderbadjes voor jonge kinderen

♦ Veilige zwemmogelijkheden zowel binnen als buiten

♦ Gesproken taal/talen

♦ Beschikbare animatieprogramma: Wat, wanneer en voor wie

♦ Voldoende schaduw

♦ Aanwezige dieren op de kindercamping of in de buurt

♦ Toegang tot bos in geval je je hond of paard mee hebt

♦ Rustige locatie, niet te druk qua het aantal kampeerders

♦ Reviews en ervaringen van gelijkgezinden

5 meest kindvriendelijke campings in Nederland

Veel ouders lijken een vaste plek te hebben waar ze jaar in, jaar uit heen gaan op kampeervakantie. Herkenning geeft veiligheid en misschien zelfs een ander soort thuisgevoel terwijl het weerzien ervoor zorgt dat er banden en vriendschappen ontstaan. Maar soms wil je ook wel eens wat anders, om welke reden dan ook. En dan zijn concrete tips fijn. Dit zijn volgens ons de 5 meest kindvriendelijk campings in ons kikkerlandje. Via de linkjes hierboven vind je alle nodige informatie per locatie. Doe er je voordeel mee.

1 – Camping De Twee Bruggen – Winterswijk – Gelderland

2 – Camping Vakantiepark Eiland van Maurik – Maurik – Gelderland

3 – Camping Vakantiepark De Luttenberg – Luttenberg – Overijssel

4 – Camping Mölke – Zuna – Overijssel

5 – Camping Bergumermeer – Suameer – Friesland

Kindvriendelijke camping Nederland tips mamaplaneet.nl

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie