Baby Musthave | Merino wol babydekentje van Stokke

Merino wol komt van het meest voorkomende schapenras ter wereld dat bekend staat om haar wol, het merinoschaap. Deze natuurlijke stof staat ook wel bekend als wonder wol en wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld wintersportkleding. Wat de 5 belangrijkste kenmerken zijn die het geschikt maken voor een newborn?

1 – Lichaamswarmte reguleren

Een baby is nog niet zo goed in het reguleren van haar lichaamstemperatuur en kan alle hulp goed gebruiken. Een dekentje van Merino wol doet juist dat. Het zorgt ervoor dat het huidje kan ademen, ventileren en vooral dat je newborn nooit te koud of te warm krijgt. Hiermee is Merino wol zeer geschikt voor zowel de winter- als zomerbaby’s.

2 – Antibacterieel

Door de hogere dichtheid van de dunne haartjes zal Merino wol niet snel voor jeuk of een allergische reactie zorgen. Het is zelfreinigend door antibacteriële natuurlijke stof genaamd lanoline. Hierdoor hoeft een dekentje van merino wol niet zo vaak gewassen te worden door haar geurloze en vuilafstotende laag.

3 – Duurzaam

Het materiaal is gemaakt van 100% merino wol met een OCS 100 certificaat en Oeko-Tex class 1 certificaat. Dit katoen is niet alleen speciaal om zijn hoge kwaliteit, maar het is ook duurzaam ontwikkeld en daarmee goed voor het milieu. Het wordt geproduceerd en gecertificeerd volgens de normen van de biologische landbouw en er worden geen giftige chemicaliën of genetisch gemodificeerde organismen gebruikt in de productie. Het is gezonder voor onze lucht, ons water en je kindje.

4 – Veiligheid

Niet onbelangrijk in geval van een pasgeborene. Merino wol is van nature brandwerend. Dat wil zeggen dat het niet smelt, kleeft op de huid of dooft op de wol.
In combinatie met de lichaamsregulatie is een Merino wollen dekentje een veilige keuze doordat het ademend, ventilerend en klimatiserend materiaal is dat warme en vochtige lucht beter afvoert dan bijvoorbeeld katoen.

5 – Multifunctioneel

De tweezijdig dekentje van merino wol, met de luxe uitstraling zoals we dat gewend zijn van Stokke, is multifunctioneel. Je baby mag erop liggen, eronder liggen en straks ook erop spelen.

Heb jij ervaring met merino wol producten? Of ben je nog op zoek naar een kraamcadeau?

Stokke® dekentje van merino wol

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

2 gedachten over “Baby Musthave | Merino wol babydekentje van Stokke”

Plaats een reactie