Mijn bucketlist | last minute vakantie

Hoe erg ben jij toe aan vakantie? Ik dagdroom dat ik spontaan mijn koffers pak en over een dag of twee richting Egypte vertrek met mijn gezin. Tussen de historische piramiden en de gastvrije locals in hun kleurrijke cultuur. Volgende week of over een paar weken vertrekken is ook geen probleem. En waar zou ik dan naar toe willen? Laten we het hebben over mijn bucketlist en de last minute vakanties.

Feit is dat zomervakantie altijd te laat komt. Jij als harde werker sleept je van dag tot dag, luisterend naar al die mensen die verzuchten dat ze toe zijn aan vakantie. Of nog erger, mensen die bijna op vakantie gaan en huppelend de dagen aftellen. Dat terwijl jij nog niets hebt gepland. Zucht. Wat kan het soms oneerlijk zijn. Herkenbaar?
Wees niet getreurd, er is nog hoop. Vandaag wil ik je inspireren door (naast Egypte) 3 vakantielanden van mijn bucketlist met je te delen.

Turkije

Wie is er tegenwoordig niet op vakantie naar Turkije geweest? Ik dus. Turkije staat voor een paradijselijke vakantie voor jong en oud. Spetteren in het water, kastelen bouwen op het strand, adrenalinekicks die je krijgt van de mega waterglijbanen. En niet te vergeten lekker eten in het cultuurrijke land waar de zon altijd lijkt te schijnen, Turkije.

Spanje

Ik ken de leukste verhalen van de mensen uit mijn omgeving. Maar zelf ben ik er nooit geweest. Degene die mij beter kennen weten dat ik onder andere Salsa lessen heb gevolgd in het verleden. Ook ben ik dol op de Spaanse tapas. De liefde voor muziek en dans van de Spanjaarden spreekt mij erg aan. Veel mensen hebben een zwak voor de Franse taal, ik voor de Spaanse taal. En als we toch eerlijk zijn, de Spaanse mannen zijn geen straf om naar te kijken.
Shoppen in Madrid, terrasje pakken en tapas eten in Barcelona, naar Sevilla voor de indrukwekkende architectuur, naar Toledo voor het Alcázar of een weekje maximaal genieten van Ibiza, Gran Canaria of Tenerife met het gezin. De tropische maar toch zeer aangename temperaturen, gezellige drukte in de winkelstraten, de prachtige gebouwen, kathedralen en kastelen waar je stil van wordt, de traditionele keuken waar geen genoeg van krijgt. Ik teken er graag voor.

Portugal

Portugezen blijken dol te zijn op kinderen en gezinsleven. Uit eten met kinderen is in Nederland vaak een heel avontuur waar steeds meer aandacht aan wordt besteed. In Portugal is uit eten gaan met kinderen pas een feestje. Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook. Deze uitspraak ken je vast wel. De Portugezen lijken dit heel goed te snappen en ernaar te leven. Albufeira (Algarve) is een paradijs op aarde voor gezinnen, heb ik mij laten vertellen.
Of juist back to nature, de echte Portugese beachlife proeven met overheerlijke visgerechten, de karakteristische huizen en indrukwekkende rotskusten, de architectuur, de geschiedenis. Optimaal genieten, batterij opladen en bijkomen van het hectische leven dat we lijden.

De zomer zoals zomer bedoeld is – lang & warm 

Wat hebben deze landen gemeen wat mij zo aanspreekt? Het klimaat! Deze landen kennen een echte zomer. Wil je voordelig een last minute met minimale kans op slecht weer? Met mijn top 3 zit je goed.

Dagdromen en vergelijken, dat doe ik graag. Zo weet ik ook dat je voor een last minute het best bij Neckermann terecht kunt.

De voordelen van je last minute boeken via Neckermann

* 5 Dagen bedenktijd om je reis te wijzigen, annuleren of gratis omboeken
* All-risk annuleringsverzekering waarbij 75 % van de annuleringskosten vergoedt wordt bij onvoorziene redenen
* Klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar
* Een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website waar je makkelijk je voorkeuren kunt aangeven
* Een klantenbeoordeling van 8.2

Ben jij avontuurlijk genoeg voor een last minute vakantie? Check het last minute aanbod op de site van Neckermann.

Lees ook

How to: Koffer slim inpakken voor de vakantie

Onze ervaring met Camping La Vallée Normandië (Frankrijk)

Vliegvakantie met kinderen duur? Dat hoeft niet!

Bescherm je kind tegen de zon

De tools waar deze supermama niet zonder kan

 

Sandra

9 gedachten over “Mijn bucketlist | last minute vakantie”

Plaats een reactie