Mijn favoriete schoonmaaktips voor in de keuken

Mentaal allergisch voor een vieze keuken dat ben ik. Herkenbaar? Vandaag deel ik een aantal van mijn favoriete schoonmaaktips voor een frisse en schone keuken.

Gootsteen

* Je hebt een sponsje en wat azijn (met eventueel wat Cif) nodig. En schrobben maar! Even een kwartier laten staan en afspoelen. Je gootsteen ziet er als nieuw uit.

* Is je gootsteen verstopt? Gooi wat soda (niet te zuinig) met azijn in een bak met heet water. Goed roeren en in je gootsteen gieten. Laat het een nachtje zo. De volgende ochtend doorspoelen met de kraan. Dit trucje kun je overigens ook voor in je douche gebruiken.

De keukentegels

* Zijn je tegels geel en vet door alle lekkere gerechten die je dagelijks in de keuken staat te maken? Het enige wat je nodig hebt is een citroen. Snij deze door midden en smeer elk centimeter van je tegels ermee in. Daarna kun je het met een sponsje en heet water schoonmaken.

Vaatwasser

* Ziet je vaat er na een wasbeurt vaak bijna net zo vies uit als dat het erin ging? Super vervelend. Zorg ervoor dat je regelmatig een theelepeltje baking soda in het vakje doet waar normaal een vaattablet in gaat en strooi wat over de bodem en laat je vaatwasser een wasbeurt leeg draaien op het meest intensieve programma.

Lees ook: 7 schoonmaaktips van een poets miep

Magnetron

* Vind je het ook zo vervelend om je magnetron schoon te maken? Zet een bakje water met een door midden gesneden citroen in de magnetron en een minuutje of 5 laten draaien. Vervolgens eerst met schoonmaakazijn en daarna schoon water en doekje afvegen. Je magnetron ziet er als nieuw uit  🙂

Lees ook: R is in de maand | 14 tips bij griep en verkoudheid

Vloer

* Heb jij tegels of een houten vloer in de keuken? Of misschien vinyl? Wist je dat je een houten vloer het beste met alleen lauw water (met eventueel speciaal zeep voor houtenvloeren) kunt schoonmaken? Bij tegels en vinyl zou ik persoonlijk sneller voor een stoomreiniger kiezen. Puur omdat het grondiger schoonmaakt.

Heb jij de ultieme schoonmaaktip voor de keuken die je hierboven mist? Ik lees het graag in je reactie onder dit artikel.

basin 1502548 1920

Sandra

Plaats een reactie