Zo richt je een minimalistische badkamer in

De badkamer is een plek waar je graag tot rust komt. Een plek waar je je ontdoet van alle stress en prikkels van de dag. Of juist in alle rust de dag start. Combineer dat met de Scandinavische stijl voor een minimalistische badkamer. Ik geef je een aantal tips.

De Scandinavische stijl

Een kleurrijke eyecatcher zul je in de Scandinavische stijl niet snel zien. Voornamelijk omdat het in Scandinavische landen lang winter is, en dus lang donker, is de interieur licht. Zowel de toilet als de badkamer zijn geheel in stijl minimalistisch ingericht. Denk hierbij aan kleuren als wit, licht roze, grijs en zacht groen. De natuurlijke tinten en materialen tref je door het hele huis. De houten vloer is onmisbaar, het liefst ook in de ruimtes met sanitair. De reden achter de minimalistische stijl is dat de huizen in deze landen normaal niet zo groot zijn. Kleine badkamers praktisch inrichten is dan ook een must. De ruimte kleur geven door simpelweg gebruik te maken van groene planten.

Less is more

Minimalistisch de badkamer inrichten houdt ook in dat je kritisch moet kijken naar wat je daadwerkelijk dagelijks gebruikt. Geef deze producten per gezinslid een vaste plek en zet de rest weg. Of geef het weg. Heb je al je make-up boven de wastafel staan, maar gebruik je dagelijks maar een aantal producten? Zet het weg. Heb je wel vijf verschillende cremetjes voor huid- en lichaam staan? Vervang het door bijvoorbeeld kokosolie. Een natuurlijk product dat voor zowel het haar als huid goed is en voor alle gezinsleden gebruikt kan worden. Meerdere schoonmaakmiddelen voor de badkamer kun je ook gemakkelijk door bijvoorbeeld schoonmaakazijn vervangen. Kalk verdwijnt als sneeuw voor de zon, maar je kunt het ook heel goed gebruiken voor de tegels, het toilet en de kranen. Dit houdt de boel netjes en opgeruimd wat weer bij de strakke stijl hoort.

IMG 20181210 220845

Groen

Het is een kop met een dubbele betekenis. De minimalistische stijl staat voor duurzaamheid. Ga voor zoveel mogelijk natuurlijke producten. Minimaliseer afval. Aan de andere kant kun je met groene planten je minimalistische badkamer veel warmte en sfeer geven. Deze planten kunnen prima in een badkamer:

Aloe Vera – Een plant dat wel tegen een stootje en langere tijd zonder water kan

Vrouwentong – Ideaal wanneer je geen groene vingers hebt en iets te vaak vergeet planten water te geven

Drakenbloedboom – Perfect voor wat grotere badkamers

Kwartjesplant – Deze plant doet het super in de schaduw en in vochtige ruimtes

Klimop – Een van de bekendsten in dit rijtje kan zowel binnen als buiten staan en vraagt niet veel verzorging

Varens – Kangoeroevaren is dol op schaduw en vochtige ruimtes

Graslelie – Ook deze plant vraagt niet veel daglicht en af en toe om wat water

Zo richt je een minimalistische badkamer in

De Scandinavische stijl is minimalistisch. Voor de liefhebbers van modern en strak is deze stijl ideaal. Door gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren creëer je een rustige badkamer waar je tot rust kunt komen.

20181210 221108 0001
PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie