Moederdag Tag | Over mijn eerste moederdag en de bloopers van mijn man

Moederdag wordt in maar liefst 43 landen gevierd, waaronder Nederland. Ieder jaar op de tweede zondag in mei is het zover. Deze jaarlijks terugkerende dag is om alle wensmama’s, toekomstige mama’s, mama’s, bonusmama’s en grootmama’s in het zonnetje te zetten. In het teken van Moederdag bedacht ik de Moederdag Tag 2018.

1 ♥ Hoe oud was je toen je voor het eerst mama werd?

In januari 2014 werd ik voor het eerst mama. Bijna 5 maanden later, in mei, werd ik 30. Ik was dus 29 bij de geboorte van onze oudste dochter.

2 ♥ Beschrijf je eerste Moederdag als kersverse mama.

Voor ik vertel hoe mijn eerste Moederdag verliep moet ik erbij zeggen dat mijn man heel snel is met verrassen en bijzondere dagen. Ik gok dat dit voor velen herkenbaar zal zijn, maar mijn man deed dus niets die dag. Tot hij aan mijn gezicht wel kon lezen dat ik teleurgesteld en verdrietig was. Dus haalde hij een bloemetje. Zoals je leest heeft hij, ongetwijfeld met de beste bedoelingen, niet echt begrepen waar Moederdag om draait. Nee, het was niet echt een daverend succes zeg maar.

3 ♥ Wat is het mooiste moederdagcadeau in jouw ogen? En wat moet je nooit geven op Moederdag?

De allermooiste cadeau vind ik een zelfgemaakt cadeau van mijn dochters. Een met liefde gemaakte tekening is waardevoller dan een bos van 100 rozen als je het mij vraagt.
Wat je op zo een dag nooit moet schenken is een stofzuiger of een pan of zo. Vreselijk onpersoonlijk vind ik dat.

4 ♥ Wat is de ultieme tip die je vaders kunt geven voor Moederdag?

Als je mijn antwoorden hierboven leest dan kun je de clues er zo uithalen denk ik. Laat haar uitslapen, verras haar met een, samen met de kinderen, zelfgemaakt ontbijtje op bed. Simpel kan ook heel bijzonder zijn, maar niets doen is not done. Hoe onbelangrijk voor jou als man, is het misschien wel belangrijk voor haar. Ik zie het als een onderdeel van herinneringen maken waar kinderen later (hopelijk met plezier) aan denken. Daarnaast is het belangrijk je partner goed te kennen, zodat je ook beter kan inspelen op haar onuitgesproken wensen.

5 ♥ Ben jij of je partner wel eens vergeten een moederdagcadeau te kopen? Hoe heb je het opgelost?

Ik ben zelf geen type die belangrijke data vergeet of zomaar voorbij laat gaan. Mijn man daarentegen….Zijn mama is er geloof ik al gewend aan geraakt.

6 ♥ Wat is je meest dierbare herinnering met je moeder?

Ik zou boeken kunnen schrijven over mijn jeugd, maar ik heb veel dierbare momenten met mijn moeder beleefd. Vaak was zij de beste vriendin die mij een luisterend oor bod. Alleen dat al is mij heel dierbaar.

7 ♥ Het leukste of meest bijzondere cadeau die ik op Moederdag kreeg/gaf was….

Ergens denk ik dat ik mij, uit liefde, altijd uitsloof op bijzondere dagen als deze. Ik denk dat ik haar op mijn manier in het zonnetje wilde zetten en probeerde te bedanken voor alles wat zij voor mij deed maar ook niet deed. Zo heb ik eens bij een natuurwinkel een groot mand vol met gezonde thee, crèmes en veel meer gehaald omdat haar gezondheid in die periode niet naar wens was. Mijn moeder is nogal ijdel en ik probeerde haar op mijn manier te laten ontspannen.

8 ♥ Hoe zou je later herinnerd willen worden?

Iets waar ik de laatste tijd vaker aan denk. Ik hoop dat mijn dochters zich mij herinneren als hardwerkende mama die praktisch alles voor ze deed, zodat zij een goede basis zouden krijgen en gelukkig, zelfverzekerde mensen worden met een mooie jeugd om aan terug te denken.

Wil je de Moederdag Tag overnemen? Super leuk. Vergeet niet mij erin te taggen, dan kom ik gauw je antwoorden lezen.

Ik ben wel heel benieuwd naar de antwoorden van Ingrid, Malou, Charlotte, Mirjan, Krystle en Nathalie.

Hoe zou jij later herinnerd willen worden?

kind met een duwwagen met knuffels erin, meisje in de speeltuin en man en vrouw met een zonnebril

4 gedachten over “Moederdag Tag | Over mijn eerste moederdag en de bloopers van mijn man”

Een reactie plaatsen