Momboss #1 | Eerste doelen als zelfstandige

Momboss #1 | Eerste doelen als zelfstandige

Het eerste kwartaal van het jaar ligt alweer achter ons. Sinds 20 maart is MamaPlaneet officieel een bedrijf en dus neem ik de afgelopen periode onder de loep. Hoe is de afgelopen periode gegaan? Waar moet ik aan werken en wat zijn mijn doelen voor de komende periode? Lees je mee?

Waarom 20 maart?

Omdat dit de geboortedag is van mijn jongste dochter. En omdat ik, ja lichtelijk bijgelovig, niet 1 april als startdatum wilde.

Het eerste kwartaal

Goed nieuws is dat er praktisch op elk moment van de dag bezoekers zijn op de site. Soms met honderden tegelijk en soms een paar. Hoewel ik niet goed kan pijlen wat de beste tijden zijn om te posten, blijft het voorlopig wat het is. Uiteindelijk is het ook niet echt belangrijk denk ik. Mensen lezen wanneer ze tijd hebben. En zodra ze tijd hebben, weten ze MamaPlaneet wel te vinden 😉

Doelen

SEO

41 % Social Media kanalen
36 % Google
20 % Direct
3 % Op verwijzing of aanbeveling van een andere website

Dit moet beter. De komende tijd wil ik de afhankelijkheid van de social media kanalen naar beneden halen.

Social Media

64 % Facebook
35 % Pinterest
2 % Instagram

En hoewel ik blij ben dat steeds meer bezoekers via Pinterest binnenkomen, wil ik mijn blog makkelijk vindbaar maken via Google. Dat betekent dat ik heel hard moet werken aan mijn SEO. Wat ook inhoudt dat ik ruim 330 artikelen moet nalopen, herschrijven en optimaliseren. En dat is nogal een klus die ik niet binnen een maand zal weten te klaren, vermoed ik.

Netwerken

Een bedrijf runnen is investeren. In je kennis vergroten of bijspijkeren. Maar ook een boekhoudprogramma en promotiemateriaal.. In juni ga ik al naar Blogger by Nature. Waar ik niet alleen kan netwerken maar ook veel hoop te leren. Verder moet ik echt sparen voor een auto wil ik überhaupt naar evenementen en andere zakelijke afspraken toe. Wij hebben momenteel één auto. Wat vrij lang voldoende was. Dat is niet meer zo. Niet alleen door onze verhuizing naar Drenthe maar ook door mijn carrièreswitch is een tweede auto geen overbodige luxe. En last but not least, ga ik binnenkort mijn visitekaartjes laten maken. Een must als je een eigen business hebt, merk ik. En ik heb zo een mooie logo dus dat moet wel goed komen.

Blogplanning

Degenen die vaker lezen weten dat ik echt een emo-blogger ben. Ik heb meestal moeite op commando een goed artikel te schrijven. Hier wil ik wel aan werken. Structuur creëren zal niet makkelijk zijn. Maar het is broodnodig. Om het mijzelf makkelijker te maken maar ook om van MamaPlaneet een betere blogazine te maken. Om dat te kunnen doen moet ik iets meer aandacht schenken aan mijzelf. Want hoe energieker ik ben, hoe beter ik in mijn vel zit, des te beter ik zal shinen. Niet alleen als vrouw en mama, maar ook als zakenvrouw.

Inkomsten

Inmiddels ben ik al 3 jaar een zelfstandige ondernemer. En ik schreef het boven al: een zaak runnen is veel meer dan alleen maar geld verdienen. Er komt veel bij komen. Daarom zet ik mijn doelstelling voorlopig laag in. Momenteel is structuur en regelmaat mijn enige doel op dit gebied. Op deze manier ontstaat er in ieder geval een basis inkomen per maand.

In maand juli kom ik met een vervolg hierop. Tot die tijd hoop ik mijn doelstellingen grotendeels te hebben gehaald.

Mis niets en volg MamaPlaneet op social media

Facebook

Instagram

3 gedachten over “Momboss #1 | Eerste doelen als zelfstandige

  1. Inspirerend hoor! Ik ben niet zo erg met cijfers bezig en dat is misschien een misser. Maar ik vermoed dat ik ook een ‘emo’-blogger ben. Sowieso geloof ik in dingen in de flow doen. Wel goed om te lezen hoe iemand anders het nu doet.

  2. Leuk om te lezen en goed bezig. Ik ben nog ‘hobby’ blogger, maar wel sinds kort begonnen als VA. Ik moet zeggen dat ik vooral netwerken nog flink lastig vind.

  3. goed dat je alles zo precies in de gaten houdt 330 artikelen dat moet toch lukken in een maand. Ik deed er op een van mijn sites450, maar ik moet bekennen, toen zat ik wel aan het scherm geplakt. Bye the way: ik mag niet autorijden en ook zonder dat gaat het heel goed!

Een reactie plaatsen