Mommy Tag

De afgelopen weken zijn er genoeg zware onderwerpen besproken op mamaplaneet. Dus heb ik besloten januari af te sluiten met een wat luchtiger artikel. Door Kelly bedacht en bij Kirsten gezien, de Mommy Tag.

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkende mama. Sinds de zomer werk ik vier dagen, daarvoor werkte ik vijf dagen in de week. Als gastouder en zelfstandige ondernemer, werk ik vanuit huis. In praktijk is mijn werktijd niet voorbij eenmaal alle kinderen zijn opgehaald. Ik ben wel van 60 uur werk naar ongeveer 42 uur per week gegaan. Bewuste keus waar mijn gezin van profiteert. En ik dus ook.

Zou je het anders willen?

Daar hoef ik niet lang over na te denken. Nee. Ik mis de tijden van een hijgende baas in mijn nek totaal niet. Daarnaast werk ik ontzettend graag met kinderen. Alles heeft zijn voor-en nadelen, maar dit past bij mij. Ik doe wat ik leuk vind en dat wil ik graag zo houden.

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Voor mijn gevoel kan ik hier geen eenvoudig antwoord op geven, maar ik ga het proberen. Mijn kinderen zijn 3 en bijna 2. De eerste drie maanden van hun leven sliepen beide meiden bij ons op de kamer, in hun eigen wiegje. Sindsdien slaapt de jongste in haar eigen kamer. De oudste slaapt regelmatig in haar eigen bed, maar wordt altijd midden in de nacht wakker. Dan slaapt ze de rest van de nacht bij ons in bed.

De beste aankoop voor je kindje?

Ik denk toch wel de tweelingbuggy. Onze meiden verschillen 14 maanden. Het was ontzettend fijn, handig maar ook gezellig om ze allebei in de wagen te zetten als we de deur uitgaan. De doorgroeikamer was nog zo’n verstandige keus. Voor de rest is er niet echt iets wat eruit springt voor mijn gevoel. Ze vinden zoveel dingen leuk.

Hoeveel kinderen wens je?

Ons gezinnetje is met twee meiden compleet.

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Ik moet heel eerlijk toegeven dat het de laatste maanden niet lukt met zijn tweeën de deur uit te gaan. Dus maken we het gezellig als de kinderen op bed liggen. Het gaat om quality time met zijn tweeën.

Favoriete bezigheid van je kindje

De meiden zijn dol op knutselen. En dan voornamelijk kleien, kleuren en tekenen. Buitenspelen vinden ze heerlijk. En ze kunnen ultiem genieten van onze dagjes uit.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan

Vast wel, maar dat kan ik mij niet echt meer herinneren. Blijkbaar was het niet echt een big deal.

Het favoriete eten van je kindje?

Helaas heb ik thuis twee moeilijke eters. Echt favoriet eten hebben ze niet. Ze zijn dol op fruit, maar echt een gerecht of zo, nee.

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft

Ja. Wij hebben momenteel Ford C-Max. De auto’s hiervoor hadden een kleinere kofferbak.
Een 7-persoons auto zou ik heel fijn vinden, maar heeft op dit moment niet de prioriteit.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Zwaarder. Laatste keer dat ik mij woog voor ik de eerste keer bij de verloskundige kwam, woog ik 62 kg. Na veel schommelen weeg ik nu 70 kg. Het liefst gaat er nog 5 tot 10 kg af.

Wat is je droom vakantie met kids?

Leuke vraag. Een kindvriendelijke bungalow met leuke activiteiten en vermaak voor de kinderen. Daar geniet je als ouders toch het meest van. Zomerse temperaturen mogen hier natuurlijk niet bij ontbreken.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Veel. Ik ben van baan gewisseld. Mijn sociaal leven ziet er totaal anders uit. Samen zijn we verhuisd. Allemaal positieve veranderingen, dat sowieso. Op wat slaapgebrek na, dan.

Mijn hart smelt als ik ……….

Heb je even? 🙂
Als ze samenspelen en ontzettend lief schaterlachen samen.
Als de peuter in de reclamebladen kijkt van een supermarkt en ineens roept ‘mama, ik ga bloemen voor jou kopen. Heel veel bloemen’.
Als de dreumes halfslaperig ‘kou kou’ roept, wat ‘ik hou van je’ betekent.
Als ze een jurkje aantrekt en roept ‘mama, ik ben een prinses’.
Ze zien slapen.
En ga zo maar door….

Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Meeste kleding komt bij de H&M, Hema en C&A vandaan. Uitzonderlijk koop ik wat bij een andere winkel.

Nu ben ik toch wel heel benieuwd naar jouw antwoorden. Wat is er in jou leven veranderd sinds je mama bent?

2 gedachten over “Mommy Tag”

Een reactie plaatsen