Het project van Moniek Hanssen | Oma Meijel Breit & Winactie

Op 19 mei 2013 werden de ouders en het 2-jarige dochtertje van Moniek Hanssen aangereden door een automobilist. Door het roekeloos gedrag van deze automobilist verloren drie mensen hun leven. Dit verhaal heeft veel aandacht in de media gekregen, ook omdat de veroorzaker van het ongeluk in het begin niet helemaal eerlijk was over de toedracht en mede hierdoor taakstraf kreeg. Later in hoger beroep kreeg hij alsnog zijn welverdiende celstraf. Het proces duurde langer dan de peuter heeft mogen leven. Een hartverscheurend verhaal waar ik stil van werd. Zoiets gun je je ergste vijand niet.

Oma Meijel Breit

De moeder van Moniek Hanssen was een vrouw met een groot hart. Ze hield van geven. Haar hobby was breien en haar grote wens was breien voor (premature) baby’s in het Wilhemina kinderziekenhuis. Van deze droom heeft Moniek Hanssen een missie gemaakt. Het project Oma Meijel Breit werd geboren.

Toen ik een mail kreeg van Moniek over dit project, twijfelde ik dan ook voor geen seconde. Ook ik wil mijn steentje bijdragen.

Oma Meijel Breit staat voor liefde, passie, creativiteit en warmte. Deze eigenschappen zie je terugkomen in de babyslofjes, en nu ook in de geboortekaartjeslijn die is ontstaan door de samenwerking met HipDesign. Van elk paar slofjes dat verkocht wordt via de webshop, gaat er ook een paar naar een babytje in het Wilhemina kinderziekenhuis.

Winactie

En hoe gaaf is het dan als ik maar liefst 2 paar slofjes mag weggeven. Dit betekent ook dat er, uit naam van jouw kindje, 2 paar slofjes worden gedoneerd aan een baby in het Wilhemina kinderziekenhuis.

Wil je meedoen?

* Like MamaPlaneet op Facebook
* Neem een kijkje op HipDesign en bekijk de Oma Meijel Breit collectie. Laat in je reactie onder dit artikel weten of je slofjes wilt voor een jongen, een meisje, neutraal en of voor welke leeftijd (0-3 maanden of 3-6 maanden)
* Delen van dit bericht op social media wordt zeer gewaardeer ( Dit project verdient meer bekendheid)
* Meedoen kan tot en met zondag, 30 april 20 uur. Maandag, 1 mei maak ik de twee winnaars bekend. Zorg ervoor dat je via een geldig emailadres reageert (alleen voor mij zichtbaar) zodat ik je kan bereiken.

Let op: De winnaars krijgen een week de tijd om te reageren, anders gaat de prijs naar een ander.

21 gedachten over “Het project van Moniek Hanssen | Oma Meijel Breit & Winactie”

 1. Mooie actie en een waardevol initiatief!
  Graag zou ik een paar blauwe slofjes willen, 3-6 maanden. Succes met de samenwerking!

 2. Om stil van te worden, wat een drama. Wat een prachtig initiatief. Ik ding mee voor meisjes slofjes voor mijn bijna geboren kleindochter. (0 tot 3 mnd).

 3. Had inderdaad van dit verschrikkelijke drama gehoord. Het initiatief is heel mooi! Ik doe mee voor meisjessloffen voor 3-6 mnd. voor het pasgeboren dochtertje van vrienden. Onze eigen meid van bijna 6 maanden is helaas te groot 😉

 4. Heel mooi initiatief! Fijn dat zulke mensen er zijn.
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik de doelen altijd heel goed vindt, maar niet altijd de middelen om te helpen of ik vergeet het weer ?
  Succes met de winactie

 5. Ik heb het met tranen in mijn ogen gelezen, zo zielig als het verhaal is wat je vertelt, zo mooi is het initiatief! Ik doe ook graag mee met de winactie, één paar slofjes voor mijn dochtertje en één paar voor mijn ongeboren nichtje ?

 6. Wat leuk! Doe graag mee! Een collega is in verwachting van haar eerste kindje en zou dit graag cadeau aan haar willen geven 🙂

Een reactie plaatsen