5x Mooie wandelgebieden in Nederland

Ben je fan van wandelen en ben je op zoek naar mooie routes in eigen land? We hebben goed nieuws voor je: er zijn in ons koude kikkerlandje een heleboel wandelroutes te ontdekken. Of je nu in het noorden of in het zuiden van het land aan de wandel gaat, of juist in het midden van het land – overal kun je gaan genieten. Hieronder ontdek je onze tips!

Wandelen op de Waddeneilanden

Als je er echt even tussenuit wilt gaan, kun je denken aan een wandelroute op de Waddeneilanden! Elk eiland heeft weer iets unieks te bieden. Hier bevind je je volop in de natuur en kun je helemaal tot rust komen. Je hebt natuurlijk zelfs de optie om te gaan wadlopen – dat is echt weer eens iets anders dan anders. En als je er toch bent, trakteer jezelf dan ook meteen op overnachtingen in luxe hotels Ameland. Zo kun je meerdere dagen gaan genieten en een heel eiland ontdekken. Probeer ook een goed restaurant Ameland, waar je na een lange wandeling geheel tevreden van een maaltijd kunt genieten.

Heuvelland in Limburg

Van het noorden gaan we juist naar het zuiden van het land: heuvelland in Limburg! Waar Nederland voor het overgrote deel plat is, wandel je hier juist door de heuvels. Dat zorgt vast en zeker voor een uniek aanzicht. Het beeldige landschap bevindt zich in het zuidelijke stuk van Limburg, wat dit ook weer tot een tof uitstapje maakt. Je kunt tussendoor natuurlijk genieten van een heerlijk stuk vlaai en een lekkere kop koffie – een goed excuus voor een comfortabele tussenstop.

Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe wordt toch wel gezien als hét natuurgebied van Nederland. Dat is niet gek: het is een prachtig stuk van ons land! Je kunt hier dan ook heerlijk wandelen, in alle rust. Het hele jaar door is er weer iets nieuws te ontdekken op dit stuk grond. Denk aan de paarse heide aan het eind van de zomer. Daar raak je niet op uitgekeken. Ook is er de kans om bijzondere dieren te spotten op de Hoge Veluwe, zoals een edelhert, een vos of een wild zwijn. Dat maakt die wandeling toch wel heel bijzonder.

Utrechtse Heuvelrug

In het midden van het land kun je gaan wandelen op de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een relatief uitgestrekt gebied, waar ook weer verschillende routes te ontdekken zijn. Je waant je middenin de natuur, terwijl je je eigenlijk zo dicht in de buurt van de Randstad bevindt. Onderweg kom je allerlei landgoederen en dorpjes tegen, die voor afwisseling zorgen tijdens de tocht.

Loonse en Drunense Duinen

Voor een wandeltocht door Noord-Brabant moet je bij de Loonse en Drunense Duinen zijn. Wist je dat deze locatie ook wel de Brabantse Sahara wordt genoemd? Je raadt het al: hier is veel zand te vinden. Dat maakt dit dan ook zo’n mooie wandellocatie, met een levendig uitzicht. Genieten geblazen!

Lees ook

Alle kabouterpaden Nederland per provincie

Wandelgebieden Nederland voor mooie plekjes om te wandelen in eigen land MamaPlaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie