Muggenseizoen | Minimaliseer overlast

Muggenseizoen komt er weer aan. Althans de zomer staat bekend als muggentijd. Mega irritante insecten waar niemand blij van wordt. En omdat kennis macht is, deel ik een aantal feiten over muggen zodat jij ze deze zomer wel de baas kan zijn.

In welke periode steken muggen?

In de winter zijn ze er ook, gelukkig zorgen ze dan over het algemeen voor minder overlast. In de zomer daarentegen zorgen ze voor een van de grootste irritaties. In de zomer leggen de muggen eitjes en in de winter houden ze winterrust. Ze kunnen dan nog wel steken maar zullen dat niet zo vaak doen als in de zomermaanden.

Soorten muggen

Wist je dat er meer dan 300 soorten muggen bestaan waarvan ongeveer 20 in Nederland? Goed nieuws is dat niet alle muggen steken. Zo zijn het alleen de vrouwelijke muggen die steken. Daarnaast zijn er ook soorten die niets van menselijke bloed moeten hebben.

Lees ook: Tips bij haaruitval

Bestrijden van muggen

Er bestaan veelbelovende mugbestrijdende producten op de markt. Hoewel de muggen op lichaamsgeur (ergens mee insmeren helpt over het algemeen ook niet) afkomen, liefde voor water hebben en in zowel licht als donker steken, kun je deze bloedzuigende insecten wel bestrijden.

Permanent weghouden is natuurlijk niet bepaald realistisch dus focus ik mij op het minimaliseren van muggenbulten en vervelend gezoem het komende muggenseizoen. Zo zijn horren op de deuren en ramen een goed idee. Net als een lange klamboe met de kleinste gaatjes over je bed. Je huis koel houden is naar mijn mening sowieso aangenaam in de zomer en het weert ook nog eens muggen. Je lichaamstemperatuur net zo. Deze vliegende insecten komen graag op je warme lijf af. En omdat je ze niet helemaal kan weren, is een elektrische vliegenmepper (of in dit geval een muggenmepper) een goed idee. Ze blijken nogal langzame vliegers te zijn wat ervoor kan zorgen dat je altijd raak slaat ­čśë

Muggenbult behandelen

Zoals ik al aangaf, je kunt ze bestrijden maar geen enkele aanpak houdt muggen definitief weg. Dus ben je gestoken en heb je last van de jeuk, dan kun je het beste appelazijn op een watje doen en de plekjes deppen. Of een beetje munttandpasta op smeren.  Wat je ook doet, probeer niet te krabben. goed nieuws is dat het na een paar dagen weg is.

mug

Sandra

1 gedachte over “Muggenseizoen | Minimaliseer overlast”

Plaats een reactie