Nederlands gesproken kerstfilms op Netflix

Nederlands gesproken kerstfilms op Netflix

Het kinderfeest van het jaar, zoals Sinterklaas ook wel wordt genoemd is de grote favoriet bij de kinderen. Niet als het om de films gaat. Mijn kinderen kunnen maximaal genieten van leuke kerstfilms. En om heel eerlijk te zijn vind ik dat helemaal niet erg. Ik hou van de kerst. Met een leuke kerstfilm op tv, onder een dekentje kruipen op de bank, voel ik mij weer helemaal kind. Ik kan er zo van genieten. Op Netflix is er voor ieder wat wils. En ik heb ze allemaal gezien. Ik heb ze verdeeld in twee categorien: Kerstfilms die je kunt kijken met kinderen en kerstfilms voor met z’n tweeen op de bank (of alleen).

Iets waar ik mij best wel aan erger is dat sommige, voor alle leeftijden geschikte, films niet altijd in Nederlands gesproken versie beschikbaar zijn. Hieronder alle kerstfilms die dat wel zijn. Lees je mee? 🙂

* Grinch

The Grinch is het resultaat van pesterij. Hij werd als kind enorm gepest. Met een knipoog naar de commercialisering van Kerstmis, leert de film vooral dat een klein gebaar wonderen kan verrichten.

Jim Carrey als The Grinch. Nu vind ik Jim Carrey sowieso een belachelijk goede acteur, maar de verfilming van Dr.Seuss boek is ook dit keer heel goed gelukt. Wat een prachtige film met een prachtige boodschap.

 

* Niko

Een van de duurste producties uit Finland. Een jong rendier op zoek naar zijn vader, een van de rendieren van de vliegende brigade volgens zijn moeder.

Super leuke kerstfilm die wij als gezin met veel plezier hebben gezien.

 

* Niko 2

Vlak voor kerst laat de moeder Niko kennismaken met de nieuwe liefde van mama. Niko is direct niet blij met de situatie en al helemaal niet met zijn nieuwe stiefbroertje.

Deel 2 is werkelijk net zo leuk en zeker de moeite waard.

 

* Arthur Christmas

Leuke kerstfilm voor zowel de kinderen als de volwassenen. Arthur zet alles op alles om ervoor te zorgen dat een lief klein meisje niet wordt vergeten met kerst.
De relatie tussen Arthur en zijn opa is best hilarisch. Samen met de elfjes beleven ze de gekste avonturen. Een leuke film met nadruk op het belang van familie en onbaatzuchtigheid.

 

* Timmy’s kerstverrassing

Als je Shaun het schaap leuk vindt, dan vind je zijn broertje Timmy ook leuk. Terwijl Timmy en zijn vriendjes druk bezig zijn met de voorbereidingen voor kerst worden ze ingesneeuwd. Ze proberen het beste ervan te maken van de situatie.

Zeker voor de allerkleinsten is dit een super leuke film.

 

* Kerstverhalen van Mickey en zijn vriendjes

Er worden drie prachtige verhalen verteld door Mickey en zijn vrienden. Verhalen met een boodschap.

 

* Mickey’s Kerstmagie: Ingesneeuwd in het huis van muis

Mickey en zijn vrienden proberen Donald op te beuren nadat ze ingesneeuwd kerst moeten vieren in het huis van de muis.

Uit nostalgische redenen vind ik Mickey Mouse onmisbaar in dit lijstje. Met Mickey Mouse zit je altijd goed.

 

* Casper’s Griezelkerst

Casper krijgt een moeilijke opdracht van de spookschool. Hij moet nog een iemand bang maken.

 

* My Little Pony: A very Minty Christmas

Leuk voor kinderen die gek zijn op My Little Pony. De film begint en eindigt met hetzelfde liedje. Ergens vind ik het vreemd dat er in de film kerstcadeaus worden vervangen door sokken maar goed, dat terzijde.

 

* The Nightmare before christmas

In principe is de film geschikt vanaf 6 jaar. Maar met alle skeletten, wezens die hun hoofd en ledematen afhalen, brandende kerstboom, zou ik persoonlijk de film niet zo heel snel kijken met een kind van die leeftijd. Een Tim Burton film die misschien iets meer geschikt is voor Halloween?

 

Een reactie plaatsen