Netflix Documentaire | The Secret

Wat is geluk? Wat betekent geluk voor jou? Kun je geluk afdwingen? Zo ja, hoe doe je dat dan?

Een aantal jaar geleden werd The Secret in The Oprah Show uitgebreid besproken. Van het boek, geschreven door Rhonda Byrne, werd er onder andere een documentaire gemaakt. Deze documentaire kwam ik laatst op Netflix tegen.

Na de Oprah Show was ik wel benieuwd naar Het Geheim. Is er een geheim dan? Het geheim van het geluk? Wat moet ik me erbij voorstellen?

Het is een Amerikaanse documentaire dus hier en daar lichtelijk overdreven, maar als je daar doorheen kan kijken, kun je er veel van opsteken.

Stel je bent laat en moet je haasten. Keer op keer denk je ‘ik mag niet te laat komen’. De kans dat je te laat komt is heel groot. Positieve gedachten dwingen geluk af. Negatieve gedachten zijn een magneet voor ongeluk. Dat klinkt vrij logisch toch?

Hoe beter jij je voelt, des te meer dingen je aantrekt waardoor je je nog beter voelt

Positieve gedachten zijn krachtiger. Door je gedachten bewuster te ervaren, kun je het geluk wel degelijk afdwingen. Je gedachten en gevoelens kun je wel degelijk sturen en bepalen. En daardoor bepaal je wat je aantrekt. De wet van de aantrekking. Dit en veel meer wordt uitgebreid uitgelegd in de documentaire.

Lichtelijk vaag, ik weet het. Maar echt, deze (ongeveer 90 minuten durende) documentaire zet je aan het denken. Je gaat bewuster naar je innerlijke gevoel kijken. Hoe sneller je beseft dat je wel degelijk controle hebt over wat jou overkomt, des te eerder je veranderingen kunt maken in je leven. Wil je graag verandering zien in je leven? Hoe tevreden ben jij over je leven op dit moment? In de documentaire worden alle in’s en out’s uitgelegd met de regels, voorbeelden en tips.

Heb jij deze documentaire al gezien? Wat vind je ervan? Laten we erover discussiëren. Ik ben reuze benieuwd naar je mening.

Lees ook: Netflix documentaire | Babies behind bars

Lees ook: Zien op Netflix | De beste programma’s over opruimen

Lees ook: Zien op Netflix | Netflix documentaire What The Health

Lees ook: Budget | Netflix versus Videoland versus Amazon Prime Video

The secret: Wat is geluk en kun je het beivloeden? Netflix docu

Sandra

12 gedachten over “Netflix Documentaire | The Secret”

 1. Ik heb de documentaire een klein stukje gezien maar het kon me niet zo boeien. Het boek heb ik echter al meerdere malen gelezen. Ik geloof er dan ook wel in. Alleen toepassen vind ik soms lastig. Ik ben geneigd snel in de negatieve modus te schieten… misschien toch die documentaire maar eens verder kijken.

  Beantwoorden
 2. Ik heb de documentaire ook gezien, ik vond het heel boeiend, maar het is wel erg amerikaans gebracht allemaal, haha! Ik vond het boek persoonlijk veel toffer. Ik heb de secret en de power, de power vind ik nog interessanter en bruikbaarder dan de secret. Ze noemen de secret ook wel de wet van aantrekking, daar valt ook heel veel over te lezen op internet en je kunt zelfs een coach nemen die je kan helpen dit toe te passen in het leven. Mijn vriendin past dit al langere tijd toe en voor haar werkt het echt!

  Beantwoorden
 3. Ik heb deze nog niet gezien, maar het klinkt erg interessant en iets wat ik goed kan gebruiken als inspiratiebron voor mijn Blog. Dankjewel ik zal hem eens kijken op Netflix.

  Beantwoorden
 4. Ik heb de documentaire nog niet gezien. Zal dat eens gaan doen met Hemelvaart als ik vrij heb. Het boek ken ik wel en heb ik kleine stukjes van gelezen. De dingen die ik las vond ik geloofwaardig. Ik heb geregeld dat ik in een negatieve cirkel terecht kom, zeker op het werk. En merk dan ook dat de kinderen hier in mee gaan. Belangrijk is dat positieve en dit probeer ik vaker te doen. Stukje omdenken..

  Beantwoorden
 5. Dit klinkt wel als iets waar ik veel baat bij zou hebben, ik zit tegen overspannen zijn aan en hang veel in negatieve gedachten. Maar het is nogal lastig want ik probeer juist positieve gedachten af te dwingen maar hoor ook dat ik af en toe best me rot mág voelen. Maar dat is misschien heel persoonlijk. Ik vind het wel een goede aanrader in ieder geval, misschien heb ik er iets aan. En anders heb je vaak bij documentaires dat je er stukjes uit kan halen die op jou van toepassing kunnen zijn.

  Beantwoorden
  • Natuurlijk mag je je soms rot voelen, zolang je dat negatieve gevoel niet je leven laat leiden. Deze docu is enigzins wat overdreven maar je haalt er echt leerzame dingen uit.

   Beantwoorden
 6. Heb het boek gelezen. Documentaire ga ik in gedachten houden. Of het daadwerkelijk werkt weet ik niet, maar daar lijkt het wel op.

  Beantwoorden
 7. Ik heb deze nog niet gezien, maar hij lijkt wel interessant. Wel ben ik altijd een beetje huiverig voor de boodschap dat je alles zelf in de hand hebt. Ook geluk. Want dat is niet zo volgens mij. Soms kun je ook gewoon pech hebben. En dat is dan heus niet jouw schuld, of dat je niet hard genoeg geluk hebt uitgestraald.

  Beantwoorden

Plaats een reactie