Ons dagje uit naar Legoland, Sea World en kerstmarkt Oberhausen

We hadden het er al wekenlang erover. Een dagje naar Oberhausen Centro. Een dagje shoppen combineren met een bezoek aan de kerstmarkt.

Wat hebben we echt nodig?

De meiden hebben praktisch alleen longsleeves. Een leuke sweater of een wat dikkere trui zou welkom zijn. Mijn man heeft heeft vooral truien nodig. Zowel voor zijn werk als voor buiten zijn werk. In zijn vrije tijd draagt hij meestal een sweater. En ik? Ik heb praktisch alles nodig. Spijkerbroeken, truien en veel meer. Afgelopen zondag was het dan zover.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Avond ervoor had ik alles al klaargelegd. Outfits voor de meiden om aan te trekken, reserve setjes kleding, pyjama voor op de terugweg, luiers, extra speentje, drinken voor onderweg, vermaak, dekentjes en ga zo maar door. Een hele organisatie. Maar ik ga altijd goed voorbereid op pad.

Vertrek

Zondagochtend was het puur een kwestie van rustig wakker worden, aankleden en in de auto stappen. Ontzettend fijn als alles meewerkt. En dat deed het. De kinderen waren goed uitgeslapen en vrolijk. Qua tijdsplanning liepen we zelfs voor. Uiteindelijk vertrokken we ook een half uur eerder dan gepland. Ik heb een hekel aan haasten dus dit was helemaal prima.
Onderweg vermaakten de meiden zich prima met dingen die ik mee had genomen.

Aankomst in Oberhausen

Anderhalf uur later waren we dan in Oberhausen Centro parkeergarage nummer 1. Als ik mij goed herinner van 2 jaar geleden, zijn er 10 grote, overdekte parkeergarages waar je gratis kan parkeren. Eerst even een bakje doen.

Oeps, verkeerd gekeken

Helaas had ik dus verkeerd gekeken en waren alle winkels dicht. Flink balen. Blijkbaar waren de openingstijden die ik zag alleen voor de kerstmarkt geldig. Zo niet economisch verstandig om honderden winkels dicht te gooien terwijl de Oase (plek met tientallen eetgelegenheden) open is en voor de deur een drukbezochte kerstmarkt aan de gang is. Maar goed, het was dicht. Planning aanpassen.

Verschoonruimte voor de kinderen

De wc’s en verschoonruimtes voor de kleintjes waren ook dicht. Behalve die bij de Oase. Na anderhalf uur in de auto te hebben gezeten, was een plaspauze zo gek nog niet. Meteen even de dreumes verschonen.
Alle verschoonruimtes die ik in Duitsland ben tegengekomen zien er vergelijkbaar uit. Een kamer van fatsoenlijke grootte met alle luxe voorzien waaronder luiers, billendoekjes, flessenwarmer en magnetron.
Het is allemaal, ondanks de drukte, extreem schoon en netjes. Er lopen ook constant tientallen schoonmakers rond.

LegoLand

Op steenworp afstand, als je de Oase uitloopt, bevindt zich Legoland. Voor een combinatieticket voor Legoland en Sea World betaal je €25 per persoon. Kinderen onder 3 jaar hebben gratis toegang. Super leuk. De meiden waren bijna 3 uur zoet.

Bij de ingang werd er, door een jonge Duitse man met een kerstmuts, gedemonstreerd hoe de legoblokken worden gemaakt. Heel interactief ook, want hij stelde de vragen aan de aanwezige kinderen en liet ze een en ander voelen. Ook kregen ze een kleinigheidje cadeau. Dit alles in het Duits natuurlijk, dus mijn meiden hadden er weinig aan, maar goed. Het was leuk!

Een deur verder werd het pas echt leuk. Een doolhof, een heel vliegveld en haven nagebouwd, levensechte Einstein en Batman gebouwd van legoblokjes en een hele miniworld om te ontdekken. Waanzinnig. Een heuse Starwars wereld, gemaakt van legoblokjes. Een supergrote keuken met legoblokjes in verschillende kleuren en maten. Maar waar mijn meiden vooral bleven hangen was de speelparadijs. Inclusief een glijbaan, mega legoblokken, klimrekken en massagestoelen voor de ouders. Geweldig! Eetgelegenheid waar je niet om heen kunt, terwijl je kinderen spelen. Beetje te vergelijken met een willekeurige speelparadijs hier in Nederland. Maar dan Lego style.

Onderweg naar buiten, via de ontdekplek voor de kinderen kom je, hoe toevallig, in de winkel terecht.

Sea World

Links van LegoLand, ook op een steenworp afstand, bevindt zich Sea World.
Ken je Sea World in Scheveningen? Dit is niet alleen groter met haar 3 verdiepingen, maar ook mooier. Prachtige zeedieren die ik oprecht nooit eerder zag. Wij waren er in bijna 2 uur doorheen.

Oase

Op de terugweg vanuit The Sea World begon het te regenen, dus besloten wij alvast een hapje te gaan eten in de Oase.
Die mega grote kerstboom in het midden van de zaal. Als ik aan Oberhausen Centro denk, is dit het eerste wat ik mij opkomt. Tientallen eettentjes eromheen. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die hier niets lusten. Het kan niet. Echt niet. Eerder dat je geen keus kunt maken. Dat snap ik wel.
Er is werkelijk voor iedereen wat wils. Vegetarisch, Biologisch, BBQ, McDonalds, KFC, Starbucks, Vis, Pasta, Japaans, Chinees, Pizza en veel meer.

Kerstmarkt

Na het eten en een welverdiende pauze, lopen we door de kerstmarkt. Ik hou ervan. Ik vind de Duitse kerstmarkten zoveel karakter hebben. De geur van de gluwein. Al is het lang geleden dat ik het heb gedronken, het ruikt heerlijk. De prachtige houten hutjes met onder andere gebreide sjaals en mutsen, kerstversieringen, kaarsen, houten speelgoed en babyschoentjes. En natuurlijk veel eettentjes. Van champions met bloemkool (ja, echt waar) tot pretzels met ham en kaas, mini oliebollen, snoepappels, choco bananen op een stokje en gepofte aardappels. Genieten! Niet alleen de producten maar ook het geheel is een prachtig gezicht. Overdag is het mooi, maar zodra het donker wordt is het nog mooier.

Hier en daar blijven we wat langer hangen. Zo kopen we wat in de winkel vol honingproducten. Het was veel te druk om er een fatsoenlijke foto van te maken. Terecht. Vanaf de ingang rook je de geur van honing al. Behalve honing werden er ook de leukste kaarsen verkocht. Zoveel karakter.

En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. De meiden hebben het weer uitstekend gedaan.

Voor we vertrekken, krijgen de dames eerst nog een pyjama aan. Mochten ze onderweg in slaap vallen, dan is het wel zo handig. Met een beetje mazzel lukt het ons de meiden over te zetten naar bed.
Moe maar voldaan rijden we richting huis.

Ben jij er wel eens geweest? Wat heeft het meest indruk op jou gemaakt? Als je graag kerstmarkten bezoekt, welke raad je aan?

3 gedachten over “Ons dagje uit naar Legoland, Sea World en kerstmarkt Oberhausen”

  1. Balen dat de winkels dicht waren zeg, Maar Inderdaad niet echt slim om dat te doen ! Sea World zijn we nog nooit geweest wel leuk om een keer te doen. En legoland lijkt mij super voor de jongens!

  2. Leuk! Ik ben vaak in Centro geweest alleen nog nooit naar de kerstmarkt, Sealife (wel in Scheveningen) of Legoworld geweest. Ik denk dat dit een heel leuk uitje is voor in de kerstvakantie! En dan hopen dat die kerstmarkt er dan ook nog staat! Thanks voor de leuke tip!

    En goed om te horen dat het dus ook te doen is om gewoon heen en weer te rijden!

    • Sandra: mooie blog weer hoor! Goed geschreven… Kirsten: de meeste kerstmarkten zijn tot 24 december 14:00 uur geopend(volgens mij is Oberhausen daarna ook gesloten). Een zeer beperkt aantal zijn nog open tot nieuwjaar (uitgezonderd eerste kerstdag). Even googlen en je weet zo welke…

Een reactie plaatsen