Ockyz Sweakers zwemsokken | Voorkom uitglijden en valpartijen

Mijn oudste dochter is het meest gelukkig in het water. Een echt waterratje. Wat ze ook heel leuk vindt is een rondje rennen rond het zwembad, op haar blotte voeten en natte vloer. Levensgevaarlijk! Ze is vorig jaar één keer zo ongelukkig gevallen dat ik een hartverzakking kreeg. Toen ik benaderd werd om de Sweakers zwemsokken van Ockyz te reviewen, was ik dan ook vooral beniewd of het de beloftes waarmaakt. Redelijk sceptisch namen wij de veelbelovende zwemsokken mee op vakantie.

Het verhaal achter Ockyz

Op de site las ik het verhaal achter Ockyz. Wat ik las was herkenbaar, ambitieus en grappig. Zo vond de oprichter dat de alternatieven voor kinderen er belachelijk uitzagen. Ik kan hem niet tegenspreken. Hoe vaak kreeg jij vroeger tijdens de zwemlessen te horen dat je niet mocht rennen? Hoe vaak ben je zelf uitgegleden of zag je iemand lelijk vallen? Ik begrijp de visie en bewonder hun missie. Ockyz wil namelijk ‘s wereld grootste premium lifestyle merk worden.

Assortiment

De antislip zwemsokken vind je in acht verschillende prints. Van Pink Pump, voor meisjes die durven op te vallen tot Basic Grey, voor de mensen die liever voor wat neutraler gaan. Mijn oudste peuter koos voor Turqouise Sport en de jongste voor de Pink Pump.

De beschibare maten vind je in de pulldown op de  site. Het fijne is dat de zwemsokken maar liefst 4 maten lang meegaan. Bij twijfel kun je gerust een grotere maat kopen. Beschikbare maten zijn: 19-22, 23-26, 27-30, 31-34, 35-38, 39-42 en 43-46.

Mijn dochters dragen maat 24 en 26. Wij hebben daarom 23-26 besteld. In feite was 27-30 voor de oudste ook een goede optie geweest.

De zwemsokken zijn niet alleen antislip, maar ook best hip, kleurrijk, zeer comfortabel, maar ook sneldrogend en antibacterieel. Ideaal toch!?

Ockyz heeft naast deze musthave zwemsokken, ook superleuke, betaalbare zwemkleding voor kinderen. Mijn meiden hebben net, vlak voor de vakantie, nieuwe zwemkleding gekregen. Ik wacht er nog heel even mee voor ik bijpassende badpakjes voor ze haal.

PicsArt 08 20 07.53.07 PicsArt 08 20 07.55.16

Wat wij ervan vinden

Ik geloof in vrij spelen. Op hun leeftijd zijn ze meestal nog te jong om gevaren te herkennen. Maar ik wil mijn kinderen helemaal niet constant terugroepen omdat het te gevaarlijk wordt. Een stukje vrijheid die ik hun niet graag ontneem. Ook in Frankrijk was mijn oudste dochter vrolijk rondjes aan het rennen op de gladde zwembadvloer. Het was druk en de vloer nat. En mijn dochter rende, zich van geen kwaad bewust, vrolijk rondjes tussen de menigte door. Ik hield mijn hart vast. Al snel werd het duidelijk dat het niet nodig was. De sweakers zorgen er niet voor dat het kind minder vaak valt. Ze zorgen ervoor dat het kind NIET valt. Mijn oudste dochter kreeg hier en daar een elleboog, iemand struikelende bijna over haar heen en zij bleef vrolijk overeind. En hoe! Mensen keken haar na. En ik moest lachen, zij kennen Ockyz zeker niet. Niet alleen de moeders maar ook een badmeester kwam naar mij toe om te vragen naar de wonder-sokken. Ik had er graag een filmpje van willen maken, maar daar was het echt te druk voor. Om de privacy van andere bezoekers te beschermen zag ik hier van af.

Ik vind de Sweakers zwemsokken fantastisch! Voor jong en oud. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn man en ik glijden ook regelmatig uit. En wat dacht je van de oudere mensen. Een val kan onherstelbare schade veroorzaken, als je pech hebt. Bij ouderen is de kans daarop groter. Hoe fijn is het als dat voorkomen kan worden?

PicsArt 08 20 07.54.31

Waar kun je Sweakers antislip zwemsokken kopen?

Onder andere Center Parcs gelooft in de kracht van Ockyz. Mede dankzij de grote media aandacht, geheel terecht, is het een kwestie van tijd voordat ieder zwembad in de Benelux Ockyz aanbiedt. De zwemsokken worden op dit moment verkocht in 18 landen. En dat voor een Nederlands product dat nu 2 jaar bestaat. Verder kun je ze hier online bestellen.

 

 

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

25 gedachten over “Ockyz Sweakers zwemsokken | Voorkom uitglijden en valpartijen”

 1. Ik heb deze Ockyz inderdaad ook al vaker voorbij zien komen. Ik vroeg mij ook al af of het echt zou werken, maar blijkbaar werken ze dus echt! Bedankt voor deze blog! Ik zou dan graag ook een paar voor mijn zoontje willen winnen! Ook een echte waterrat, en ik herken mijzelf er in dat ook ik hem continu aan het toeroepen ben met: niet rennen, je gaat vallen! Wat zou het fijn zijn als hij lekker zijn gang zou kunnen gaan in en langs het water en ik mij dan ook een stuk geruster voel! Hij heeft maatje 31. Toi Toi Toi! 🍀

  Beantwoorden
 2. Wat een leuke post. Onze dochter is ook een echte waterrat en is al meerdere malen gevallen door het rennen rond het zwembad. Wat zou dit een uitkomst zijn.

  Beantwoorden
 3. Ik doe graag mee voor mijn neefje! Mijn zusje zag bij ons op vakantie hoe fijn de sokken zijn en wil ze heel graag hebben. Ze zorgen er écht voor dat je kind minder valt en ook naar ons kwamen meerdere mensen toe om te vragen waar we die sokken vandaan hadden. Voelt toch een stuk veiliger!

  Beantwoorden
 4. Ik hoorde er pas al van iemand over maar nu ik lees dat ze ook echt werken wil ik ze graag winnen voor mijn 4 jarige zoon. Heb hem zo vaak terug moeten fluiten omdat hij wilde rennen in het zwembad op vakantie, hoe fijn zou het zijn als dat niet meer nodig is. Leuk!

  Beantwoorden
 5. Jaaa supergraag voor míjn dochter gaat na de vakantie naar middeldiep en na lang bang wezen is ze dat gelukkig na bad 1 niét meer geweest. Ze is nu een echte waterrat.

  Beantwoorden
 6. Super, dit zijn nog de gadgets waar we de wereld echt mee mogen verrijken! Kinderen die stapelgek zijn op water en met deze uitvindingen toch echt een stuk veiliger kunnen spelen, ik ben echt fan! Ik doe mee voor mijn twee meisjes.. vingers crossed

  Beantwoorden
 7. Ik doe graag mee. Onze zoon van bijna 5 geniet van het spelen in ondiep water , maar vind het nog wel erg spannend. Vooral het uitglijden, dus deze stoere sweakers kan hij goed gebruiken. Misschien wil hij dan wel op zwemles!

  Beantwoorden
 8. Wat leuk! De angst voor het vallen weerhoudt mij ervan om naar een zwembad te gaan…m’n peuter vindt zwemmen wel echt heel leuk, en je kan natuurlijk niet snel genoeg naar de glijbaan 😉 maar voor nu gaat papa met hem zwemmen omdat mama anders elke keer een hartverzakking krijgt! Lijken me dus echt de ideale dingen!

  Beantwoorden
 9. Wat een fijne review! Wij hebben ze ook maar niet kunnen gebruiken nog.. Op de ene camping lag al antislip naast het zwembad en bij de ander hebben we de zon gemist .. alleen onder water was het goed toeven!

  Beantwoorden
 10. Niet alleen voor mijn kinderen maar ook zeker voor mijzelf. Ik heb problemen met mijn bekken en ik ga 2 -3 keer per week zwemmen en moet daarbij extra goed opletten niet uit te glijden of een misstap te maken. Hierdoor loop ik verkrampt naar en van t bad. Deze sokken lijken me geweldig!! Bedankt voor je blog!

  Beantwoorden
 11. Ik zat er toevallig laatst aan te denken. Weer een hele fijne review😊 Ik zou heel graag een paar voor mijn jongste waterrat aan willen schaffen, die begint net rond het zwembad te rennen en zeg maar eens tegen 1 van bijna 2 dat dat niet mag..

  Beantwoorden

Plaats een reactie