Zwijmel weg | Een OLYMP overhemd hoort in de kast van elke man

Over zwijmelen gesproken, ik hou ervan als mijn man een business casual outfit aan heeft. Een mooie spijkerbroek met een passende overhemd en nette schoenen. Het liefst een donderblauwe overhemd. Donkerblauw is naar mijn mening onmisbaar in de kast van elke man. Net als een OLYMP overhemd. Toen er een donkerblauwe Olymp Luxor Modern Fit overhemd voor la husband binnenkwam, moest hij wel model staan 😛

Overhemden online kopen

Ik vind het wel een dingetje. Hoewel ik door online shoppen veel tijd bespaar, heb ik vaak het gevoel dat ik plaatjes koop. Ik vind het lastig om aan de hand van de foto’s en weinigzeggende beschrijving te oordelen of iets mij zal staan. Dat heeft mijn man vooral met overhemden. Hij moet ze passen. De ene modern fit is de andere niet zeg maar. Bij Hemd voor Hem moest ik net iets meer invullen (en meten) maar met een reden.

Een passende overhemd is meer dan de boordmaat

Wanneer je naar de maattabel kijkt valt vooral op dat vrijwel alles samenhangt met je boordmaat van het overhemd. De boordmaat is de omtrek van je nek met een vinger ertussen. Zeer duidelijke uitleg, gegevens uit de maattabel en de gewenste pasvorm zorgen ervoor dat je het juiste overhemd online kan bestellen. Heel gemakkelijk dus. Checken of de vermelde maten overeenkomen met je eigen maten is wel raadzaam. Kom je er niet uit? Hemd voor Hem biedt al haar klanten gratis stylingsadvies. Ideaal!

De gemiddelde man heeft een buikje 😉 Zo ook mijn man. Hij draagt graag comfortabele overhemden. Niet te strak, maar ook zeker niet te los. Het overhemd dat mijn man draagt, Olymp Luxor Modern Fit, heeft een normale pasvorm en is licht getailleerd. Al was ‘enigzins strak’ misschien ook wel een optie.

man met een blauwe no iron OLYMP Modern Fit overhemd van Hemd voor Hem aan boord van een overhemd met bolletjes contrast

OLYMP Luxor Modern Fit

Ik ben een strijkmiep. Ik doe het niet graag, maar kreukels in de kleding vind ik te erg. Om mijzelf en tegenwoordig ook manlief te ontlasten, kopen wij tegenwoordig alleen nog strijkvrije overhemden 😀 Deze webshop begrijpt dat. Je wilt gemak, kwaliteit en luxe tegen een betaalbare prijs.

Wij ontvingen een prachtige OLYMP Modern Fit overhemd, blauw (bolletjes contrast) met in de boord en knooplijst een subtiel printje. Hoewel manlief al veel donkerblauwe kledingstukken in de kledingkast heeft hangen, was dit duidelijk een pareltje. Een strijkvrije overhemd gemaakt van 100% katoen.

Een merk met een ruime keus en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Niet alleen verschillende printjes en kleuren, maar ook mouwlengtes en pasvormen geven vrijwel iedere man meer dan genoeg om uit te kiezen.

Mijn man heeft veel overhemden in de kast hangen, maar zijn favoriete kledingstukken zijn wel van dit merk. Een fijne stof, voldoende bewegingsvrijheid, ideale pasvorm en de goede kwaliteit. Of zoals hij het beschrijft ‘het zit gewoon lekker’.

Staat hem goed he? 😀

man in een strijkvrije OLYMP overhemd loopt op het strand man met donkerblauwe overhemd op het strand

Welke pasvormen zijn er en hoe weet ik het verschil?

Inmiddels weet ik er het een en ander van maar voor het gemak heb ik een overzicht voor je gemaakt.

Modern Fit zijn overhemden met licht getailleerde pasvorm. – Normaal (licht getailleerd). Comfort fit zijn recht gesneden overhemd. -Wijd (niet getailleerd). Verder heb je Regular Fit, wat net iets strakker zit dan een Comfort Fit. – Enigszins wijd. Tailored Fit zit net wat strakker dan een Modern Fit. – Middel strak getailleerd. Fitted is een licht getailleerde pasvorm, net als Modern Fit en Tailored Fit. – Middel strak getailleerd. Body Fit en Slim Fit staan vrijwel voor hetzelfde. Hoe dit precies valt is per leverancier en merk anders. Dit is echt een pasvorm dat je eerst moet passen. – Strak getailleerd. Super Slim Fit valt heel strak om het lichaam – Zeer strak getailleerd

man in een business casual outfit

Hoe blijven mijn overhemden langer mooi?

Ik kan er een heel verhaal van maken maar dat doe ik niet. De beste tips die ik je kan geven zijn:
♦ Was de overhemden niet te vaak aangezien de levensduur van een gemiddelde overhemd maximaal 30 wasbeurten is (draag een shirt eronder die geurtjes opneemt en lucht het overhemd).
♦ Volg de wasvoorschriften en was niet te heet.
♦ Indien mogelijk kies voor stomen in plaats van wassen in de wasmachine.
♦ Katoenen overhemden gaan langer mee (net als dikkere stof).

Lees ook: Valentijnsdag | Cadeau voor hem uit eigenbelang

Eerste hulp bij overhemden online bestellen

Je ziet het, overhemden online bestellen heeft veel voordelen. Niet alleen is het tijdbesparend en voordeliger maar ook makkelijker. Dat is als je weet waar je moet zijn en waar je op moet letten. Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen, reageer dan hieronder. Ik zal mijn best doen je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Waar let jij op bij aankoop van een overhemd?

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

6 gedachten over “Zwijmel weg | Een OLYMP overhemd hoort in de kast van elke man”

Plaats een reactie