Tips van een digitale nomad | Meer luxe voor minder geld

Als digitale nomad ben ik de meeste tijd online. Thuis werk ik graag op mijn laptop. Onderweg doe ik veel via mijn smartphone. Even wat mailtjes lezen en beantwoorden. Nog even een aantal telefoontjes plegen. De foto’s op social media zetten. Dure gein als je niet oplet. Dat was bij mij niet anders. Inmiddels heb ik meer luxe voor minder geld en dat bevalt mij uitstekend.

Tegenwoordig hebben wij allemaal de nieuwste telefoons. Het liefst een die je ‘gratis’ krijgt bij het afsluiten van een duur abonnement. Hoe aantrekkelijk dit ook lijkt, er zijn veel nadelen.

Wanneer je een telefoon op afbetaling koopt met een waarde van minimaal 250 euro, krijg je een positieve BKR registratie. In feite heb je nu een lening op je naam staan. Niet rampzalig maar kan wel voor problemen zorgen wanneer je een hypotheek wilt afsluiten. Je kunt hierdoor namelijk een lagere hypotheek afsluiten . Het is dan ook aan te raden om er drie keer over na te denken voor je weer een telefoonabonnement afsluit.

Gelukkig zijn er steeds meer opties waardoor je
geld en problemen zoals hierboven beschreven voorkomt

Online werken op het strand

◊ Refurbished telefoons

Refurbished telefoons zijn in principe massaal ingekochte tweedehands mobieltjes die door bedrijven worden opgelapt en verkocht. Hou zelf wel goed in de gaten dat in ieder geval de batterij is vervangen. Het is ook handig als je zoveel maanden garantie hebt op je refurbished smartphone. Mocht er toch nog iets niet naar behoren werken, dan wordt het kosteloos voor je gemaakt. Deze telefoon zijn over het algemeen niet goedkoper, maar wel goedkoper dan de gloednieuwe variant.

◊ Goedkopere variant

Hoeft een smartphone niet perse nieuw te zijn zolang het maar doet wat het moet doen? Misschien kun je een goedwerkende mobieltje overnemen van iemand uit je omgeving. Iemand die nog wel voor zo een wurgcontract kiest bijvoorbeeld  😉

Wil je toch perse een nieuw toestel maar niet de hoofdprijs betalen? Ja een Iphone en Samsung zijn populair maar niet bepaald goedkoop. Een fijn alternatieve optie is de Huawei. Na jarenlang een trouwe Samsung gebruiker te zijn geweest, ben ik nu heel blij met mijn Huawei. Deze telefoons zijn namelijk spotgoedkoop maar ze doen niet onder voor genoemde merken.

◊ Sim Only

Waarom zou je een duur telefoonabonnement nemen waar je 1 tot 2 jaar aan vast zit, als je ook een maandelijks opzegbare Sim Only abonnement kunt afsluiten. Zonder een BKR registratie en dus gevolgen voor je hypotheek. Wil je vrijheid? Dan ga je voor een Flexibel Sim Only. Wil je maximaal van de voordelen genieten, dan neem je een 24 maanden Sim Only abonnement. De prijzen zijn een lachertje. Voor een paar euro per maand heb jij het gewenste aantal MB’s tot je beschikking, onbeperkt bellen en sms’en als je dat wilt EN de 4G internetsnelheid van T-Mobile. Wanneer je je zelf samengestelde bundel wilt aanpassen, dan kan dat met alle abonnementsvormen. Je mag 1 keer per maand je bundel naar beneden en onbeperkt naar boven stellen.

Doe eens gek. Vergelijk je huidige maandkosten met de bespaarmogelijkheden als je de bovengenoemde tips combineert. Dat scheelt een hoop geld hé? Zeker als je zoveel mogelijk gebruik maakt van Wifi. Geld dat je straks overhoudt voor leukere dingen.

digital nomad

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

3 gedachten over “Tips van een digitale nomad | Meer luxe voor minder geld”

Plaats een reactie