Het verhaal van Caroline | Ik ben ontrouw geweest

Caroline had een emotionele affaire terwijl haar man in het ziekenhuis lag. Het verhaal vanuit haar perspectief deelt ze met een duidelijke boodschap.

De druppel die de emmer deed overlopen

Sinds eind vorig jaar kampt mijn man met hartproblemen. In een korte periode heeft hij twee keer een week in het ziekenhuis gelegen. De man waar ik van hou en de vader van mijn kinderen. Naast een aantal heftige gebeurtenissen binnen de familie, gaat het op mijn werk ook niet heel goed. Zo is er onder andere miscommunicatie geweest met een aantal klanten die hierdoor wegliepen. Mijn emmer liep vol. Geen excuus, maar wel mijn waarheid. En misschien was de gezondheid van mijn man juist die druppel waardoor ik gevoelens kreeg voor een ander.

Ik stond ‘s morgens op met hem in mijn gedachten en ging ‘s avonds ook weer met hem in gedachten naar bed

We gaan al een aantal jaar naar dezelfde camping. Vorig jaar ontmoette ik daar de jongeman die mijn hart wist te stelen. Ik vond hem al vrij snel leuk, maar deed er verder niets mee. Een gelukkig getrouwde vrouw als ik wist dat het niets kon worden tussen ons. Daarnaast was hij ook 20 jaar jonger.

Na een tijd kwam ik hem op social media tegen en ben ik hem gaan volgen. En zo begon het balletje te rollen. De rupsjes werden vlinders en gingen steeds meer fladderen. Ik stond ‘s morgens met hem in mijn gedachten op en ging ‘s avonds ook weer met hem in mijn hoofd naar bed.

Ik was intens verdrietig maar besloot open kaart te spelen

Aan mijn emotionele ontrouw maakte ik zelf een eind na een aantal maanden intensief contact te hebben gehad met de jongeman van de camping. Juist omdat ik gevoelens voor hem kreeg, besloot ik het contact te verbreken en voor mijn gezin te kiezen. Dag erna heb ik de waarheid aan mijn man en kinderen verteld. Ik was oprecht intens verdrietig vanwege de breuk. Vooral mijn kinderen zijn erg teleurgesteld in mij. Het overviel ze. Logisch maar niet minder pijnlijk.

Lees ook

Huis vol kinderen | Romy komt uit een groot gezin en is zelf mama van 4

De feiten & fabels over baarmoederhalskanker | Het gevaar van onwetendheid

Tienermoeders | Het verhaal van Cynthia | Ongezonde relatie

Er werd gedreigd met een aangifte tegen mij wegens stalking

Na het verbreken van het contact, heb ik hem toch een aantal keer opgezocht. Ik had nog een aantal onbeantwoorde vragen. Toen ik eenmaal een reactie van hem kreeg, met de gewenste antwoorden, werd er ook gedreigd met een aangifte wegens stalking. Hier ben ik enorm van geschrokken. Alles was volledig uit de hand gelopen. Ik heb dit nooit zo gewild. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat hij ook toegaf dat alles een spel was. Hij speelde met mijn eenzaamheid en verdriet. Hij speelde met mijn gevoelens en ik liet het toe.

Dapper genoeg om hulp te vragen 

Een aantal weken geleden besloot ik toch maar langs de huisarts te gaan en hulp te vragen. Al vrij snel viel het woord ‘overspannen’. Daar kon ik mij wel in vinden. Ik werd doorverwezen naar de praktijkondersteuner voor psychische problemen. Daar mijn hart luchten voelde goed. Mede hierdoor kan ik er nu beter met mijn gezin en een goede vriendin over hebben. Vooral aan haar heb ik veel steun. Mijn man helpt mij waar hij kan. Mijn twee puberzonen daarentegen hebben nog steeds veel moeite met de situatie.

Leer van mijn fouten 

Wat ik ervan heb geleerd? Het gras is niet groener bij de buren als je de moeite neemt de jouwe te maaien. Na een aantal jaar samen is de kans groot dat je elkaar vanzelfsprekend gaat vinden. Blijf elkaar uitdagen op een positieve manier. Maak tijd voor quality time. Investeer in je relatie. Door mijn fout heb ik vooral leren waarderen wat ik heb. En ja, het besef is er dat we nog harder aan onze relatie moeten werken om deze te herstellen.

Hoe het nu gaat met Caroline lees je hier.

Lees ook

Eerlijk over moederschap | Relatiecrisis na de tropenjaren

Eerlijk over moederschap | Werkende moeder vs thuisblijfmoeder

7x Me-time voor moeders | Ontspannen mama is een blije mama

Wat te vieren? Zo geef je feestje of etentje zonder stress

de druppel die de emmer deed overlopen voor deze moeder en partner

Sandra

16 gedachten over “Het verhaal van Caroline | Ik ben ontrouw geweest”

 1. Moeilijk hoor! Ik veroordeel je niet, volgens mij kan het iedereen overkomen die nog niet eerder in deze situatie heeft gezeten. En hoewel ik denk dat vrouwen die (willen) vreemdgaan je boodschap niet oppikken, hoop ik dat dit verhaal anderen die nog niet in deze situatie zitten aansporen te blijven werken voor hun relatie.

  Uiteindelijk zocht je geen ander, maar had je gewoon aandacht nodig volgens mij. Een positief gevoel te midden van een heel zware tijd. Sterkte! Gelukkig zijn jullie nog samen, hopelijk nog heel lang.

  Beantwoorden
 2. Dapper dat je het vertelt!
  Ik ben er van overtuigd dat het iedereen kan overkomen! Zo werkt ons mensenleven nou eenmaal.
  Je bent ‘op tijd’ gestopt en dat alleen is al een hele stap.

  Beantwoorden
 3. Ik had zeker op dat moment aandacht nodig. En nog steeds. Mijn man is daar niet zo goed in, nooit geweest ook, maar hij probeert het nu wel meer. We hebben samen een lange weg te gaan, maar ik hoop wel dat we nog heel lang bij elkaar kunnen en mogen zijn.

  Beantwoorden
 4. Best heftig dit maar gevoelens kan je soms echt niet tegen houden.
  Toch denk ik dat het beter is er over te praten met je partner.. kan een hele hoop gedoe schelen zo blijkt!
  Goed dat je dit deelt, het kan andere in een soort gelijke situatie misschien helpen!

  Beantwoorden
 5. Wat een lastige situatie! Ook erg dat die jongere man speelde met je verdriet en eenzaamheid. Wat fantastisch dat je man er voor je is, en hopelijk met de hulp die je nu krijgt gaat het snel weer beter met je.

  Beantwoorden
 6. Ik denk dat het iedereen kan overkomen. Erg bijzondere man dat hij ondanks alles er zo voor haar is. Ik weet alleen niet of ik het mijn kinderen had verteld. Ik denk het niet.

  Beantwoorden
 7. Knap van je man dat hij verder met je wilt, lijkt me zo lastig. voor hem, maar ook voor jou! Ik denk dat het niet “handig” is geweest om je kinderen hiervan op de hoogte te stellen. Ze kunnen hier niks mee, maar raken wel een stukje basisvertrouwen in jou en relaties kwijt. Volwassen zaken houd je tussen volwassenen. Ik gun je alle kracht en geluk toe om nog maar lang samen met je man te blijven.

  Beantwoorden
 8. Heb het bewust ook aan mijn kinderen vertelt. Wij hebben geen geheimen voor elkaar. En op deze manier geef ik hun ook mee, dat ze overal over kunnen en moeten praten, met ons of met hun latere partners.

  Beantwoorden
 9. Helaas, mijn relatie heeft niet stand gehouden. Ben helaas toch weer verliefd geworden op een ander en ben zelfs vreemd met hem gegaan. Ik wilde graag verder met hem maar hij niet met mij. Lig nu sinds eind september, een week voor onze trouwdag, hoe ironisch, in scheiding. Heb inmiddels een nieuwe vriend en woon zelfs al samen. Ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om te gaan scheiden. Was 20 jaar lang niet mijzelf, maar nu wel. Ik geniet met volle teugen van mijn tweede jeugd.

  Beantwoorden

Plaats een reactie