Ontspullen | Deel 2 | Hoe kom ik van mijn spullen af?

Laatst vertelde ik hoe ik onze aankomende verhuizing aan het voorbereiden ben door te ontspullen. Vandaag vertel ik jullie over mijn haat en liefde relatie met Marktplaats en wat ik doe met de spullen die wij niet mee willen verhuizen.

Nadat ik alles heb uitgezocht wat mee gaat en wat niet, maak ik 3 groepen aan. Namelijk weggooien, weggeven en verkopen.

Weggooien

Alle spullen die niet meeverhuizen maar niet nog een ronde meekunnen, omdat het dusdanig beschadigd is of kapot.

flea market 851970 1920

Weggeven

Spullen die ik op zich zou kunnen verkopen maar het iemand anders gun. Soms is een glimlach en mooi gebaar meer waard dan het geld dat je ervoor zou kunnen krijgen.

Verkopen

Spullen die veel geld kunnen opbrengen. Geld dat wij goed kunnen gebruiken. Sommige spullen van de meiden die een speciale herinnering dragen maar niet meegaan.

Weggooien ⇒ Stort

Alles wat weg mag, brengt manlief naar de stort. Op zijn enige vrije dag van de week rijdt hij heen en weer naar de stort om deze spullen weg te brengen. Opgeruimd staat netjes.

Gratis ⇒ Facebookgroepen

Spullen die gratis opgehaald kunnen worden zet ik in een aantal Facebook groepen uit onze regio die gericht zijn op GRATIS. Datgene wat niemand wil hebben, daar kom ik zo op terug, brengt manlief naar de plaatselijke kringloop.

Gratis ⇒ De Kringloop

Gratis zet ik niet zo gauw op marktplaats. Meer omdat fijne, waardevolle spullen die gratis opgehaald kunnen worden vaak zo weg zijn. Vaak, maar niet altijd. Soms mist de spiegellijst een rand en wil men het zelfs gratis niet ophalen. True story. De kringloop neemt ook niet alles aan, maar zo kritisch doen ze niet.

Ruilen

Er zijn Facebookgroepen waar alleen geruild mag worden. Goederen voor goeden. Misschien kun je iemand anders blij maken met datgene wat jij niet meer nodig hebt. En dat in ruil voor iets wat je heel goed kan gebruiken. Ook dat is ontspullen.

Verkoop ⇒ Facebook & Marktplaats

Tegenwoordig zijn er ontelbaar aantal Facebookgroepen. Vaak zijn ze gericht op plaatselijke koop en verkoop. Hier kan je gerust je privé advertentie plaatsen. Lees altijd eerst de groepsregels om misverstanden te voorkomen.
Vermeld in je advertentie duidelijk wat je verkoopt, de afmetingen, kleur en materiaal en in welke staat het product zich bevindt. Zorg ervoor dat je duidelijke foto’s gebruikt in je advertentie. Vergeet niet te vermelden wat je ervoor wilt hebben en waar het product opgehaald kan worden (plaats/wijk). Kortom zorg ervoor dat iemand de belangrijkste informatie heeft. Iemand die echt geïnteresseerd is, neemt dan contact met je op. Uiteindelijk is het dus ook effectief en tijdbesparend.

Eigenlijk werkt Marktplaats hetzelfde. Het enige verschil is de anonimiteit. Op Marktplaats vind je soms de meest bijzondere mensen met niet zulke goede bedoelingen. Sinds mijn laatste slechte ervaring met een koper een paar maanden geleden via Marktplaats waarbij ik bijna de politie belde, laat ik nooit meer iets ophalen als manlief niet thuis is.

Let dus op hoe je te werk gaat. Iets versturen voor het betaald is, raad ik sterk af. Hetzelfde geldt voor iets betalen voor je zeker weet dat het verstuurd wordt. Oplichting komt helaas te vaak voor. Persoonlijk koop en verkoop ik alleen iets als het wordt opgehaald.

Verder zijn er nog een aantal vergelijkbare sites waar je je tweedehands spullen kunt verkopen. Google is your friend.

Verkoop ⇒ Zelf op de markt staan

Hier zit meer voorbereiding in. Voordeel van verkoop via Facebook en Marktplaats is dat je de deur niet uit hoeft. Je kunt het tussendoor doen. Hierdoor gaat de verkoop wel wat langzamer. Heb je daar geen tijd voor? Reserveer een plek en ga op de plaatselijke tweedehands markt staan met je overbodig geworden spullen die je graag wilt verkopen. Kans is groot dat je meer binnen een dag verkoopt dan anders online. Logisch maar toch.

ludwigsburg germany 2779468 1920

Verkoop ⇒ Geef het uit handen 

Tegenwoordig zijn er winkels die je spullen graag namens jou verkopen. In ruil voor een vast bedrag per week of maand, mag jij je ‘rommel’ bij hun in de winkelschappen zetten. Voorwaarden en kosten verschillen per winkel.

Extra tip

Hou er rekening mee dat men zo min mogelijk wilt betalen, ongeacht de waarde van het product.

Hou jij wel eens een zolderopruiming? Hoe kom jij van je overbodig geworden spullen af? Aanvullende tips zijn meer dan welkom. 

Redactie

3 gedachten over “Ontspullen | Deel 2 | Hoe kom ik van mijn spullen af?”

  1. Oh ik wil ook opruimen! Ik heb er alleen nog geen tijd voor… Ik wil er altijd zo snel mogelijk vanaf. Probeer iets eerst te verkopen en als dat niet snel genoeg lukt dan geef ik het weg haha

    Beantwoorden

Plaats een reactie