Op ontdekkingsreis met Cas de Ranger in Julianatoren

Afgelopen maandag waren wij in Julianatoren voor de perspremière van een nieuwe personage, namelijk Cas de Ranger. Hoewel het weer niet bepaald meewerkte, hebben wij een fantastische dag gehad mede dankzij deze avontuurlijke onderzoeker.

Charmante avonturier 

Kinderpretpark Julianatoren heeft er met Cas de Ranger een heleboel nieuwe fans bijgekregen. Deze Ranger weet namelijk niet alleen heel veel over dieren, planten en bomen, maar is ook nog heel leuk  😉

Bij de introductie van Cas de Ranger en uitleg over de Experience, werd het publiek erbij betrokken. Op een speelse manier werden wij warm gemaakt voor de speurtocht die zou volgen. Zo werd onder andere mijn man naar voren geroepen en moest hij langer dan zijn tegenstander aan het touw blijven hangen. Het was vooral de manier waarop Cas het publiek inpakte dat voor veel gelach zorgde.

Cas de Ranger en Meneer Kaasschaaf in Julianatoren Cas de Ranger en Meneer Kaasschaaf voor een publiek vol kinderen

Spelend leren

Op YouTube kun je Cas de Ranger serie volgen waarin hij, elke zaterdag rond 16 uur, door kinderen gestelde vragen over de natuur beantwoord. Cas de Ranger LIVE is in de weekenden en tijdens de schoolvakanties om 12, 13 en 14 uur te bewonderen op de showheuvel achter in het Julianatoren bos. Cas de Ranger Experience is dagelijks te beleven.

Voor de speurtocht die wij maakten kregen we een A4 met opdrachten waar we in de natuur antwoorden op moesten vinden. Eenmaal compleet vormden de letters een woord die wij bij de ‘finish’ moesten invullen zodat onze meiden een echte Ranger diploma konden krijgen.

Lees ook: AFAS Sprookjesweken in Julianatoren 

Normaal gesproken zijn speurtochten redelijk frustrerend voor jonge kinderen die niet zelf kunnen lezen. Zo heb ik het deze keer niet ervaren. Samen met onze kleine rangers liepen wij op het bospad en ontdekten de leukste dingen in de natuur. Dit educatieve programma motiveert quality tijd tussen ouders en kinderen en stimuleert buitenspelen. Wat een geweldig idee van Julianatoren!

Cas de Ranger geeft kind een high five 2 kinderen doen mee aan een speurtocht
Meisje met groene met en groene rugzak loopt op een bospad In Kinderpretpark Julianatoren, op de Showheuvel
kind lees een kaart met daarop informatie over een dier samen met haar papa In Kinderpretpark Julianatoren, op de Showheuvel
Houten specht aan een boom Educatieve speurtocht in het bos
meisje met pet en rugzak op doet een speurtocht 2 kleine meisjes met een opdrachtenblad en pen in handen

Pret in Julianatoren

Na de speurtocht hebben wij  heel even moeten schuilen voor de regen, maar hebben daarna uitgebreid genoten van alle attracties in het park. Er is immers genoeg te doen, zowel indoor als outdoor.

klein meisje in de zwarte botsauto joule de boel
Paardrijden spookhuis Julianatoren
Show met Jul en Julia en Meneer Kaasschaaf zonnebloemen, rails, paddenstoelen en 2 meisje in een zelfrijdende wagentje

Meer informatie over Cas de Ranger vind je op de website van kinderpretpark Julianatoren.

Heb jij ook een kleine avonturier thuis? Gaan jullie binnenkort naar Julianatoren?

Cas de Ranger Experience
PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

2 gedachten over “Op ontdekkingsreis met Cas de Ranger in Julianatoren”

Plaats een reactie