4 praktische tips voor een origineel kraamcadeau voor ouders

Bij de geboorte van een baby denk je meestal aan een cadeau voor de kleine zoals een luiertaart, kleertjes of speelgoed. Sommige dingen zijn alleen erg smaakgevoelig zoals de babykleding. Wanneer je voor het eerst ouders wordt shop je de meeste dingen tijdens de zwangerschap of je krijgt ze tijdens de babyshower. Bij de tweede of derde kind kun je sommige spullen doorschuiven. Kortom, de kans is groot dat de ouders al overspoeld worden door dezelfde of overbodige kraamcadeautjes voor de kleine spruit. Na het zoveelste setje kleding in maat 50 is het ook niet meer leuk. Waar je dan sowieso mee aan kunt komen? Een cadeau voor de kersverse ouders. Wij hebben een aantal suggesties voor een origineel kraamcadeau voor je.

Wat geef je aan kersverse ouders?

Wanneer je op zoek bent naar een perfect kraamcadeau, denk dan aan deze 4 punten:

Handig & Nuttig

Cadeautjes als hydrofiele doeken, natuurlijke verzorgingsproducten, een boek voor jonge ouders over sprongetjes, cadeaubon voor een cursus babymassage, luiertaart of babyspiegeltje in de auto. Dingen waar je als nieuwe ouders misschien niet direct aan denkt, maar wel baat bij zult hebben. Dingen waar je niet genoeg van kunt hebben. Enig overleg met de ontvangers wordt vaak enorm gewaardeerd. Ook als je al zelf een meer ervaren moeder bent dan de bevallen mama. Juist daarmee toon je dat je een bewust handig en nuttig kraamcadeau wilt schenken. Denk ook aan de grote broer of zus als je op kraamvisite gaat. Niemand wordt graag vergeten en op dit soort momenten wordt jaloers en ongewenst gedrag juist gevoed, omdat alle aandacht naar het baby broertje of zusje gaat. Verwen ze daarom met een eigen rugzakje, meerijplank, iets voor de speelkeuken of iets anders waar ze verzot op zijn is een goed idee.

Gepersonaliseerd

Op kraambezoek de ouders verrassen met een gepersonaliseerd cadeau is altijd een goed idee. Juist dat maakt het origineel. Sieraden graveren met de naam van de newborn is een fantastisch idee. Dit kan zomaar het perfecte cadeau voor de nieuwe mama zijn. Zij is uiteindelijk degene die maandenlang zwanger was en de bevalling doorkwam. Ze verdient alle aandacht en liefde. Vaders worden gek genoeg vaak een beetje vergeten in dit soort situaties. Hoewel zij het kind niet hebben gedragen, zijn ze wel op een andere manier betrokken bij het geheel. Ook zij verdienen het om in de watten te worden gelegd. Heren sieraden doen het altijd goed. Ook als kraamcadeau voor een man die net vader is geworden. Andere cadeautjes met een persoonlijke touch zijn bijvoorbeeld een babydeken met de naam van de baby, stoeltjes dat de geboortekaart weerspiegelt, speenkoord of een eigen eetsetje met de naam erop, een spaarpot met de eerste centjes of een gepersonaliseerd prentenboek.

Herinneringen maken en bewaren

De meeste ouders hebben tijdens de zwangerschap al een fotograaf geregeld voor de newborn schoot vlak na de bevalling. Een leuke (digitaal) fotolijst of tegoedbon voor het maken van een album is dan een super leuk en origineel cadeau. Mijlpaalkaarten, en baby’s eerste jaar dagboek of een memorybox waar het eerste haarplukje, eerste melktand, geboortekaart, eerste pakje en muts, allereerste foto na de geboorte etc. in bewaard kunnen worden zijn allemaal leuke ideeën waar je de ontvanger erg blij mee maakt.

Speciaal voor papa en mama

It takes a village to raise a child, een uitspraak van Amerikaanse schrijfster Toni Morrison. Eén die in de praktijk erg toepasselijk is. We hadden het over de cadeau ideeën voor de baby en in geval van een tweede of derde kind voor het broertje of zusje. Maar wil je echt een origineel cadeau schenken, verwen de ouders dan met een lekkere ovenschotel voor diner, bied aan op te passen, een leuk filmpakket of zorg voor wat extra handen in het huishouden. We weten allemaal hoe overweldigend die eerste paar maanden zijn en hoe enorm je wordt geleefd als nieuwe ouders. Kraamtijd is een uitstekende gelegenheid voor familie, vrienden en buren om hulp aan te bieden. Leuke cadeau ideeën hoeven natuurlijk niet altijd babyspullen te zijn, maar kunnen ook een reikende hand zijn waar het hele gezin van profiteert.

Kraamcadeau tips voor ouders Mamaplaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie