Super leuke ideeën voor originele huwelijksbedankjes

Wanneer je een eigen zaak hebt kun je je naamsbekendheid vergroten met gepersonaliseerde producten zoals  door een softshell jas bedrukken met eigen logo bijvoorbeeld. Maar hoe leuk is het om het idee te gebruiken bij het kiezen en maken van originele huwelijksbedankjes tijdens jullie trouwdag. Gepersonaliseerde producten zijn hot. Of het nou gaat om jezelf, kinderen, je bedrijf of jullie bruiloft. Je wilt jullie gasten niet alleen een mooie dag bezorgen maar ook een origineel huwelijksbedankje geven als herinnering aan jullie bruiloft. Super leuk maar wat geef je ze?

Jij en je geliefde hebben besloten te gaan trouwen. Natuurlijk wil je alle bijzondere mensen in je leven erbij hebben om de liefde en vreugde met ze te delen. Om erbij te kunnen zijn op jullie grote dag moeten zij meestal wel een dag vrij vragen van werk of andere verplichten verzetten. Maar ze zijn er wel. Voor jou en je partner. Dankbaar voor hun aanwezigheid op je bruiloft en vriendschap wil je je gasten graag bedanken met een cadeautje. Check onze tips en laat je vooral inspireren.

Lees ook

Low budget trouwen in stijl
Hoe vind je de perfecte trouwjurk

Bruidsuiker

Om te begrijpen waar deze groeiende trend vandaan komt gaan we even terug in de tijd. Het is een oude traditie om aan het eind van het feest 5 bruidsuikers uit te delen. Deze staan voor liefde, geluk, vruchtbaarheid, trouw en voorspoed. Vandaag de dag zijn er trouwbedankjes in allerlei soort en maten. De bedankjes hebben ook al lang niet altijd meer met deze traditionele gedachte te maken.

Huwelijksbedankjes

Gepersonaliseerde bedankjes zijn super leuk en origineel. Je kunt pennen bestellen met jullie initialen en datum van jullie wedding. Hoe gaaf is het om een gepersonaliseerd notitieboekje met een bijbehorende pen in het tasje te stoppen. Je kunt ervoor kiezen het notitieboekje in de stijl van jullie bruiloft te laten maken met een personal touch in de vorm van een pen erbij.

Go green! Bedankjes in de vorm van een plant worden de laatste jaren steeds populairder. Geef je gasten een leuk potje met plantzaadjes. Klavertje vier bijvoorbeeld. Het staat voor geluk. Of anders een ander leuk vetplantje. Natuurlijk kies je voor een originele verpakking met jullie ‘logo’ erop.

Zijn jouw uitgenodigde gasten nogal dol op een feestje en houden ze wel van een drankje? Misschien is een hangover kit een leuk idee. Dit Amerikaans idee van een anti kater set zie je steeds meer in Nederland. Een pakketje met daarin pijnstillers, soepje, koffie, pepermunt, flesje water, oogmasker, tandenborstel, deurhanger, gezichtsmasker, fruitsapje en of een gezond ontbijtje in de vorm van een sinaasappel, banaan, ontbijtkoek, gekookt eitje. Ze zullen je dankbaar zijn. Uiteraard kun je ook hier een persoonlijke detail aan toevoegen door bijvoorbeeld het oogmasker en de etiketten te personaliseren.

Van eetbare bloemen tot snoep met een opdruk. Iedereen houdt van eetbare cadeautjes dus waarom niet. Van een doosje mint met opdruk ‘mint to be’ tot heerlijk potje honing direct van de imker. Met een persoonlijke boodschap en initialen heb je in een handomdraai een origineel bedankje voor de gasten.

Meer toffe ideeën, tips en vooral voorbeelden van originele huwelijksbedankjes heb ik hier verzameld.

Hoe en wanneer geef je de bedankjes?

Tijdens het feest aan tafel zetten is natuurlijk een optie. Wel moeten de gasten de rest van de avond het cadeau meesjouwen. Het kan als niet zo handig worden ervaren. Overweeg bij de uitgang een centrale plek te creëren waar je alle trouwbedankjes een duidelijk opvallende plek geeft. Zorg ervoor dat alle bedankjes er exact hetzelfde uitzien, verpakt in een gepersonaliseerde doos, een krat of emmer en geef ze bij het verlaten van het feest aan alle gasten. Om het een tikkeltje persoonlijker aan te pakken kun je ervoor kiezen iemand erbij te zetten zodat ze het leuke bedankje aan de vertrekkende gasten kunnen geven.

Wanneer je uit wilt pakken met jullie bruiloft maar het liefst wil besparen op huwelijksbedankjes, kun je er ook voor kiezen het per stel te geven in plaats van per persoon. Daarnaast kun je een met cellofaan verpakt cadeau er heel luxe laten uitzien. Voeg er een gepersonaliseerde lint aan toe en voilà.

originele huwelijksbedankjes tips, ideeen en inspiratie MamaPlaneet.nl

Sandra

Plaats een reactie