Hoe wij Oud&Nieuw vieren met de kinderen? Tips en ideeën

Wat is het jaar snel voorbij gevlogen zeg. Maar voordat het zover is, hebben we nog een laatste feestdag.

Oud&Nieuw vieren met kinderen maakt alles anders

Bij Kerst denk ik zelf aan familie, de cadeautjes onder de kerstboom en lekker eten. Maar bij Oud&Nieuw is het elk jaar weer anders, lijkt het wel. Voordat we kinderen kregen, gingen we op stap of vierden we het samen met vrienden thuis. Nu we kinderen hebben is dat anders. Maken we ze wakker? Als we ze laten slapen, hoe zorgen we ervoor dat ze niet schrikken van het geknal? Nodigen we vrienden met kinderen bij ons uit, gaan we juist op visite of vieren we het als gezin alleen? Waarschijnlijk herken je jezelf als ouder hierin. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat wij de enige ouders zijn die zich dit soort dingen afvragen.

Oud&Nieuw met een baby

Het eerste jaar als ouders heb ik mijn bijna 1-jarige in de draagdoek gehad. Zo kon ze fijner slapen door al het vuurwerk. En als ze dan schrok, dan werd ze niet hysterisch. Mama is bij haar. Afhankelijk dus hoe je baby is, kun je vrij veel doen.

Oud&Nieuw met twee jonge kinderen en visite

Vorig jaar hebben wij het samen met nog een gezin gevierd. Het gezin heeft kinderen die qua leeftijd niet veel verschillen met onze kinderen. En dan op zijn Amerikaans. Een hele organisatie maar dan heb je ook wat. Van tevoren spreek je af wie waarvoor verantwoordelijk is. Versiering, oliebollen, appelflappen, (kinder)champagne, chips, popcorn en ga zo maar door. Samen spelletjes spelen, dansen en kindervuurwerk afsteken. De jongere kinderen gaan gewoon vroeg naar bed. Maak je ze wakker of laat je ze slapen? Wij laten onze kinderen slapen. Worden ze wakker, dan kijken we vuurwerk door het raam. Zelf geven we, eerlijk gezegd, nooit geld uit aan vuurwerk. We kijken er op zich graag naar. Maar we kopen en steken het nooit zelf af. Wat betreft je visite? Spreek duidelijk een eindtijd af. Hier was iedereen om twee uur weg.


Dit jaar doen we het anders…

Dit jaar doen we het anders. We vieren Oud&Nieuw als gezin, met zijn vieren dus. Ik probeer de meiden er zo veel mogelijk bij te betrekken. Waarom? Omdat het leuk is. Zo heb ik verschillende tasjes klaarstaan met activiteiten die op een bepaald tijdstip open mogen. Ik heb momenteel 10 activiteiten. Waaronder samen appelflappen maken, slinger maken, feesthoedjes maken. Maar ook activiteiten die niet zozeer met Oud&Nieuw te maken hebben. Activiteiten als domino, vloerpuzzels, knipactiviteiten, kleurplaten inkleuren, vuurwerkpijlen maken van spekjes en ga zo maar door. Feestoutfits heb ik al klaarhangen. De meiden zijn dol op jurkjes en prinsessen, dus prinsessenjurkjes, inclusief tiara’s en handschoenen liggen al klaar. Samen dansen, korte activiteiten doen, bakken en lekker eten. We gaan er een feestje van maken.

Hoe ga jij Oud&Nieuw vieren? Heb jij nog tips?

 

1 gedachte over “Hoe wij Oud&Nieuw vieren met de kinderen? Tips en ideeën”

Een reactie plaatsen