Over Mij

Welkom!

Allereerst, wat ontzettend leuk dat je op mijn site komt kijken.

De vrouw achter MamaPlaneet

Ik zal me even kort voorstellen. Ik ben een 35-jarige mama van 2 prinsesjes geboren in januari 2014 en maart 2015. Verder ben ik gelukkig getrouwd met mijn eigen superman (36). In het verleden heb ik voor de klas gestaan in het basisonderwijs. En omdat ik erg veel dingen heel leuk vind heb ik onder andere als management assistente gewerkt en ben ik een gediplomeerd office manager.

Mijn gezin is mijn grootste passie. Toen ik moeder werd vond ik in moederschap mijn grootste uitdaging. Het werd mijn hobby, mijn levensdoel en uiteindelijk mijn werk. Naast vrouw, echtgenote, moeder en zakenvrouw ben ik ook… mijzelf. Tegenwoordig praat je dan over een derde persoon, zou je bijna denken, maar ook niet-oudergerelateerde onderwerpen houden mij bezig. Denk hierbij aan me-time, sociaal leven, beauty, gezondheid en bespaartips. Zo ben ik dol op boeken. Vooral fantasieboeken. Dat leest zo makkelijk weg. En ik kan er als beelddenker  heerlijk in wegdromen. Een opgeruimd huis geeft mij rust. Ik ben geen keukenprinses, maar ik vind het wel belangrijk mijn gezin een gezond, betaalbaar en lekkere maaltijd voor te schotel. Koken voor dummies is op mijn lijf geschreven. Uiteraard heeft dit ook te maken met de ongeduld van deze perfectioniste.

Als ouders vinden mijn man en ik het belangrijk vooral onze kinderen te volgen. Natuurlijk is ieder kind uniek, dat kunnen wij alleen beamen. Maar er wordt nog te veel naar de geboortedatum gekeken. Een kind is meer dan zijn of haar geboortedatum. Dat hebben wij binnen ons gezin ook gemerkt. Wij proberen onze kinderen een stabiele basis te geven waar ze altijd op terug kunnen vallen. Terwijl wij ze alle mogelijkheden bieden om de beste ik te worden die ze kunnen en willen zijn. Dat doen we onder andere door veel dagjes uit te gaan, spelend leren, lezen en voorlezen en samen de slaapkamer in te richten volgens Feng Shui. Op de wishlist staan meer mooie reizen maken a la Puy du Fou en Venetië.

Waar MamaPlaneet voor staat

Mamaplaneet ben ik gestart omdat ik graag mijn ei kwijt wilde. Vroeger, voor ik kinderen kreeg, schreef ik graag mijn dagboeken vol. Eenmaal moeder kon ik mijn gedachten en gevoelens vaak niet kwijt. Ik had wat te zeggen, maar het voelde alsof hier in mijn omgeving geen ruimte voor was. Dus creëerde ik mijn eigen stukje internet waar lotgenoten en gelijkgestemden mij kunnen vinden. Maar in plaats van het puur en alleen over mijn persoonlijk leven te schrijven, had ik vooral de behoefte kennis en ervaring te delen met andere moeders. En zo werd MamaPlaneet geboren.

Op MamaPlaneet schrijf ik opvoedingsondersteunende artikelen, maar maak ik ook maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar die ons allen aangaan. De wereld van een moeder bestaat immers niet alleen uit luiers, broodtrommels en kinderstreken.

Mijn doel is moeders te motiveren, stimuleren, inspireren en hopelijk ook iets bijbrengen door middel van de artikelen die hier verschijnen. Een steuntje in de rug kunnen we allemaal vroeg of laat wel een keer gebruiken. Daarom lees je hier ook regelmatig ingestuurde verhalen van lezers die anoniem belangrijke onderwerpen bespreekbaar maken. Eerlijk over moederschap verhalen met betrekking tot onder andere autisme, burn-out, gewichtsproblemen, fibromyalgie en de struggles als moeder van een huilbaby.

Inmiddels is MamaPlaneet uitgegroeid tot een bedrijf. Een online magazine voor moeders. Een blogazine waar taboes worden doorbroken. Een plek waar inspiratie wordt opgedaan en waardevolle tips worden gedeeld. Een plek waar discussies met respect worden gevoerd en waar ik regelmatig trouwe lezers blij kan maken met toffe prijzen. Een plek waar imperfecte moeders hun uiterste best doen alle ballen hoog te houden en elkaar, met al hun verschillen, hierin steunen.

Wie bezoeken MamaPlaneet?

Voornamelijk moeders lezen de artikelen op MamaPlaneet, maar ook vaders, grootouders, gastouders, leerkrachten en andere professionals die met kinderen tot 18 jaar werken weten de website te vinden via Google of één van de social media kanalen.

Vragen

Mocht je je verhaal willen delen, heb je een dringende vraag, ben je op zoek naar een bepaald artikel of is er een onderwerp waar je graag meer over wilt lezen op MamaPlaneet? Stuur dan een email naar sandra@mamaplaneet.nl

Samenwerkingen

Wat betreft samenwerkingen zoals gesponsorde posts, advertorials en winacties, onder het kopje Samenwerken vind je meer informatie.

Veel liefs,

Sandra