12x Parfum tips voor vrouwen

Thuiskomen met een geurtje en spijt hebben omdat het toch niet zo lekker meer ruikt. Na opspuiten vervliegt de geur snel waardoor je vaker moet sprayen. Nooit meer. Ik sprak een zeer deskundige verkoopster van een grote parfumeriezaak. Lees hier de 12 parfum tips voor vrouwen die ik van haar kreeg.

Lees ook

Echt natuurlijke cosmetica: vijf tips om de juiste keuze te maken

Parfum tips voor vrouwen

Een van de lekkerste geurtjes ooit was voor mij Black Opium. Mega enthousiast kwam ik thuis om snel onterecht teleurgesteld te worden. Het lag namelijk niet aan het product maar aan mij. Wanneer je denkt dat parfums kopen een eenvoudige zaak is, gaat er een wereld voor je open. Met deze tips ga je voortaan heel anders een parfum kiezen en blijft deze voortaan langer ruiken.

Geurfamilies

Wist je dat je geurtjes kunt categoriseren? We noemen het geurfamilies. Dit kan van pas komen als je een geurtje gaat kopen voor jezelf of een ander. Ben je bijvoorbeeld dol op bloemengeuren dan zoek je de flora-geurfamilie op. Past de geur van hout en noten meer bij je smaak, dan zoek in de Woody-geurfamilie. Hoewel sommige parfums tegenwoordig in meerdere categorieën geplaatst kunnen worden, maakt dit je keus makkelijker.

Op een lege maag

Wist je dat reukzin je krachtigste zintuig is? Dit is overigens wetenschappelijk bewezen. Je reukvermogen is in de vroege ochtend het scherpst. Een parfum kopen waar je langer blij mee bent doe je daarom op een lege maag. Dan ruik je beter dan met een volle buik. En dan het liefst in de ochtend.

Neem de tijd

Een parfum uit een flesje ruikt heel anders dan op je huid. Dit heeft te maken met je lichaamsgeur, lichaamstemperatuur en ph-waarde. Ruik daarom nog een aantal keer om een betrouwbaar resultaat te krijgen. Test je het geurtje dus door het op je pols te sprayen? Snuif er nog eens aan in de loop van de dag. Pas dan weet je hoe deze op jouw huid ruikt. En kun je oordelen of je het lekker vindt of niet.

De juiste plekken

Of je op zoek bent naar de aantrekkelijkste parfum of je favoriet hebt gevonden, het is belangrijk te weten hoe je deze optimaal gebruikt. De plekken waar je huid het dunst is bijvoorbeeld. De plek waar de aderen vlak onder de huid zitten. Deze plekjes zijn het warmst. Hier wordt de geur het makkelijkst door je huid opgenomen. Zo kun je de parfum langer ruiken. Denk hierbij aan pols, achter de oorlel, binnenkant van je elleboog, decolleté en je sleutelbenen.

Keuzes maken

Nu je de ideale parfum hebt gevonden wil je het zo lang mogelijk ruiken. En zo min mogelijk sprayen. Wil je daarom dat je nieuw geurtje tot zijn recht komt, mijd dan andere geparfumeerde producten. Los van elkaar ruiken ze ongetwijfeld heerlijk, maar combinatie hoeft geen succes te zijn. Kies daarom voor bijvoorbeeld neutrale verzorgingsmiddelen wanneer je je geurtje op hebt.

Het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum

Ken je het verschil tussen de eau de toilette en eau de parfum? In het eerstgenoemde zit namelijk een lagere percentage geurbestanden. Hierdoor kan het zijn dat het geurtje, ondanks al je moeite, minder lang ruikt. Pure parfum bevat het hoogste percentage geurbestanden maar kost ook wat meer. Daarna komt dus eau de parfum en dan eau de toilette. Dit zijn de meest voorkomende opties. Het kan handig zijn te ontdekken wat jij lekker vindt.

Minimaal sprayen, maximaal effect

Eerder hadden we het over dat warme huid beter geuren opneemt. Spuit daarom direct na douchen. Doe dit wel aangekleed. Spray 1 tot 2 keer de parfum met een afstand van ongeveer 20 centimeter. En loop er dan doorheen. Minimaal sprayen, maximaal effect  😁

Niet direct in je haar sprayen

Een van de ingrediënten in een parfum is alcohol. Denk daarom twee keer na voor je deze direct in je haar spruit. Je haar droogt hier van uit. Je kunt beter een keertje op je borstel sprayen en dan je haar ermee borstelen. Op deze manier wordt de geur wel door je haar opgenomen maar kan het niet erdoor uitdrogen.

Houdbaarheidsdatum

Je zou het niet zeggen maar ook parfums hebben een houdbaarheidsdatum. Bewaar het flesje daarom op een koel en donker plekje. In de zon laten staan kan verdamping veroorzaken. Zonde aangezien je net hebt geleerd hoe je parfum langer lekker ruikt. En hoe je er langer mee doet.

Niet wrijven

Een veelgemaakte fout waar steeds vaker voor wordt gewaarschuwd. We sprayen de lekkere geur op de polsen om vervolgens te wrijven. Kort advies? Niet doen. Je wrijft de geurbestanden als het ware weg. Wis deze onnodige stap daarom uit je routine.

Wissel geurtjes af

Je reukvermogen went vrij snel aan een geur. Hierdoor ruik jij het niet meer maar je omgeving wel. Kans is groot dat je hierdoor extra veel en vaak spuit. De walm zal niet iedereen kunnen waarderen. Je neus moet als het ware afkicken. Je kunt dit voorkomen door om de paar dagen parfums af te wisselen. Zo blijft het voor iedereen leuk.

Supertip: Gebruik een onderlaag

Last but not least heb ik een supertip voor je. De beste parfum advies die deze expert mij gaf was vaseline. Hiermee ruikt je parfum veel langer. Gebruik vaseline als onderlaag op de plek waar je je parfum wilt spuiten. Voor het beste resultaat combineer je natuurlijk de tips hierboven. Je parfum ruikt zo langer lekker.

parfum langer ruiken tips vrouw
MamaPlaneet logo

 

Redactie

2 gedachten over “12x Parfum tips voor vrouwen”

Plaats een reactie