November | Verhalen met een duidelijke boodschap: Respect

Deze maand zijn er weer 4 persoonlijke verhalen gedeeld op MamaPlaneet. Verhalen waar je stil van wordt. Verhalen over respect en rekening houden met elkaar. Verhalen die je aan het denken zetten over je eigen doen en laten. Althans dat hoop ik. Ik zet ze nog eens op een rij voor je.

1 – Weg met Halloween 

Het verhaal van Margo verscheen in de eerste week van november. Deze mama is de steeds groter wordende Halloween beu. En dan met nadruk elkaar stuipen op het lijf jagen. Margo vindt Halloween niet geschikt voor jonge kinderen. Ze legt haarfijn uit waarom ze hier zo stellig over is.

2 – Er is niets zo mooi als het kind dat echt helemaal zichzelf kan zijn 

Het indrukwekkende verhaal over Taya en haar zoon Sky die dolgraag in een jurk naar school wilde. Althans daar begon het mee. Taya wil met dit taboedoorbrekend verhaal over genderkinderen, onvoorwaardelijke liefde, respect en tolerantie graag mensen aan het denken zetten.

3 – Waarom zou je datgene wat ik doe bagatelliseren?

Cathelijn maakt hele lange dagen. Het moederschap combineert ze met haar eigen onderneming en vrijwilligerswerk. Dat verdient respect zou je denken. Daar denkt haar omgeving helaas anders over. Cathelijn werkt vanuit huis en blijkbaar telt dat niet. Ze durft haar verdriet en teleurstelling niet uit te spreken maar schrijft het van zich af.

4 – In hokjes denken anno 2017

Gay zijn is een lifestyle waar je zelf voor kiest. Dat klinkt nogal kortzichtig of niet? Helaas zijn er veel mensen die hier zo over denken. Het overkwam Illona. Destijds sprakeloos wat goed is te begrijpen. Toch wilt ze wat kwijt. Omdat zij niet de enige is die met oordelen van anderen te maken heeft. Omdat ze zichzelf wilt zijn zonder zich te moeten verontschuldigen.

Welk verhaal heeft het meeste indruk op je achtergelaten? Welk onderwerp zou je graag bespreekbaar willen maken op MamaPlaneet? Laat het mij weten in een reactie onder dit artikel of via een privé bericht.

Een reactie plaatsen