Peuter aan de gootsteenontstopper. Hoe dan?

Laatst las ik een krantenartikel waarin stond dat een peuter van de gootsteenontstopper dronk, met alle gevolgen van dien. Discussieer je mee?

Het voorval gebeurde in Engeland, in een supermarkt, waar de moeder met haar peuter boodschappen deed. Het kind zat, volgens de nieuwsberichten, vast in de buggy. De moeder draaide zich even om iets te pakken, een kwestie van een paar tellen. Tot haar schrik zag ze het kind bloeden. De jongen had namelijk een gootsteenontstopper te pakken, heeft die open gemaakt en uit gedronken.

Hoe kan een kind, zittend in de buggy, iets uit het schap pakken, open krijgen en uit drinken binnen een paar seconden zonder dat zijn moeder dat hoort of ziet?

Begrijp mij niet verkeerd, er is geen enkele ouder die altijd en overal zijn nieuwsgierige peuter in de gaten weet te houden. Er is geen ouder die nooit fouten maakt. We weten allemaal dat een peuter net een wandelende middelvinger is. Maar ik lees het verhaal met ontzettend veel gaten.

Hoe is het mogelijk dat de 2-jarige peuter, die in een buggy vast zit, überhaupt iets kan pakken? Heeft de moeder het kind niet vastgemaakt? Heeft de moeder het kind tegen het schap met schoonmaakmiddelen gezet? Heb jij weleens een nieuwe fles, zonder kinderslot, open proberen te krijgen? Mij kost dit, als volwassene, soms best wel moeite namelijk. Was de fles misschien al half open? Hoe kan een kind, zittend in de buggy, iets uit het schap pakken, open krijgen en uit drinken binnen een paar seconden zonder dat zijn moeder dat hoort of ziet? Misschien had ze het kind in het pad achtergelaten en was zij wat langer dan een paar seconden uit zicht?

Het ongeluk gebeurde in 2013.
De moeder wilt nu de fabrikant aanklagen. 

Nu wilt de moeder de fabrikant aanklagen omdat er geen kinderslot op zat. Dat dit fout is, is een feit. Maar als ik het verhaal lees zoals het naar buiten gebracht wordt, is de moeder hier meer schuldig aan dan wie dan ook. Zijn er dan geen beveiligingsbeelden waarop te zien is wat er is gebeurd?

Persoonlijk heb ik enorme twijfels dat het zo gegaan is zoals het nu naar buiten wordt gebracht. Ik kan het me namelijk echt niet voorstellen dat dit in een oogwenk kan gebeuren, in moeder haar aanwezigheid. Het is hoe dan ook verschrikkelijk voor het arme kind dat nooit meer normaal zal kunnen eten, drinken of praten.

Hoe doe jij boodschappen in een supermarkt met je kinderen? Hoe bewust ruim je gevaarlijke producten op in huis?

Peuter aan de gootontstopper. Hoe is het mogelijk dat de moeder het niet zag of hoorde?

Sandra

3 gedachten over “Peuter aan de gootsteenontstopper. Hoe dan?”

  1. Het artikel roept bij mij ook veel vragen op. Natuurlijk zit het bedrijf fout als er geen kinderslot op zit. Maar waar ben jij als moeder. Mijn jongste is nu 1,5 jaar en niks is veilig. Dit is normaal bij een dreumes. Ik heb mijn dochter nooit vast zitten in de kinderwagen. Maar ik verlies haar nooit een seconden uit het oog. Als ik iets uit de schappen moet pakken. Dan kijk ik waar ik haar neerzet. Is het gevaarlijk voor haar. Of kan ze het überhaupt pakken. Het zal dan ook nooit bin mij opkomen om mijn kind bij de gootsteen ontstopper te parkeren. Maar goed dat ben ik. Hoe je het ook bekijkt. Dit verhaal klopt van geen kant.

    Beantwoorden
    • Dat dus! Als moeder denk je overal aan. Je denkt aan veiligheid van je kind. Het verhaal is onvolledig. De moeder is alleen maar aan het wijzen. Als de fabrikant, als de winkel dat…Ik vind het hoe dan ook verschrikkelijk voor de inmiddels 6-jarige jongen.

      Beantwoorden

Plaats een reactie