Pieter Konijn de film | Konijnen zijn dapper

Oh wat baalde ik toen het bleek dat de filmpremière waar we zo naar uitkeken samenviel met de verjaardag van onze jongste dochter. Nu we ruim 150 kilometer van de familie wonen, is plannen belangrijk. Dus vlak na de verjaardag van onze oudste, in januari, werd het verjaardagsfeest van ons lentekind gepland. Last minute wijzigingen qua datum waren niet mogelijk. Vorige week waren wij nog genoodzaakt toe te kijken terwijl anderen naar Pieter Konijn de film gingen. Hoe positiever de reacties des te ongeduldiger wij werden de film te zien.

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover.
De animatieserie op de televisie kennen we inmiddels.
Toch was de speelfilm een verrassing.

In de televisieserie hebben Pieter Konijn en zijn zusjes een mama Konijn. Zijn avonturen beleeft hij voornamelijk met zijn beste vriend Benjamin en hun vriendin Lily. In deze bioscoopfilm ligt de situatie net wat anders. De mama van Pieter en zijn zusjes is er helaas niet meer. Lily speelt jammer genoeg geen rol. En zo zijn er nog een aantal personages die een toch wel hele andere rol spelen dan verwacht.

Lees ook: Meer informatie over de film, het verhaal en de cast 

Pieter Konijn is een held in huize MamaPlaneet. Net zo energiek als mijn jongste dochter met neus voor gevaar. Goedbedoeld zorgen ze allebei voor een heleboel actie. Vervelen is onmogelijk. Hij is dapper maar eigenlijk ook een beetje vol van zichzelf. Zijn moed en heldhaftige acties zorgen dan ook regelmatig voor een paar zenuwslopende momenten. De film zit boordevol grapjes waar menig ouders, waaronder mijn man en ik, hartelijk om moesten lachen. Maar ook leerzame momenten zoals het moment dat Pieter zijn fout toegeeft en zijn actie goed probeert te maken. Ook daar is immers moed voor nodig.

Hoewel de film 90 minuten duurt is de film alles behalve langdradig. Vooral actie en humor zorgen ervoor dat niemand, jong of oud, zich ook maar een moment verveelt.

Ondanks dat wij bijna wekelijks naar de bioscoop gaan als gezin en dit jaar een heleboel familiefilms hebben gezien, denk ik dat dit misschien wel de leukste is die we tot nu toe hebben gezien. Zou er een vervolg komen? Wij stemmen voor 😀

Sandra

1 gedachte over “Pieter Konijn de film | Konijnen zijn dapper”

Plaats een reactie